Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Írta 2008. október 23. - 18:20

ezzel szopok én is, mert sramot akarok csak ahhoz váltókart is kéne újat vennem és úgy meg már 8 ezerrel a shimano fölött vagyok.
amugy ugrálós bicóba minek váltó?
Írta 2008. október 23. - 16:46

Ugrálós bicajba kellene hátra váltó.
Hátulra Sram 3.0, elölre pedig pozícionálatlan Shimano felsõhüvelykes váltókar.
Összehozható ez, ugye?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. október 23. - 01:27

Sziasztok!
Valaki tudja, hogy miért nem lehet a Sram X-9-es hátsó váltó alsó görgõjét betenni az X-7-be? Mert szerintem fizikai paramétereikben teljesen egyformák...
...azért a kérdés mert X-7 be kellene egy arany színû 11 fogas görgõ de az oldalon ahonnan rendelhetõ lenne azt írják, hogy csak X-9, X-0 kompatibilis...
Köszönöm:)
szerintem nem lesz jo. sot, kulonbozo evjaratu X9-ek is masfele befogatasu gorgokkel jottek. szoval egyaltalan nem csereszabatos a buli. mazlid persze lehet, de gyanitom nem lesz.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. október 22. - 21:24

Használ valaki SRAM SX.5 Twister váltókart?
X.5 váltókhoz (elsõ + hátsó) tervezem felrakni, kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra!
Elõre is köszönöm!
Írta 2008. október 22. - 09:50

Valaki tudja, hogy miért nem lehet a Sram X-9-es hátsó váltó alsó görgõjét betenni az X-7-be? Mert szerintem fizikai paramétereikben teljesen egyformák...
...azért a kérdés mert X-7 be kellene egy arany színû 11 fogas görgõ de az oldalon ahonnan rendelhetõ lenne azt írják, hogy csak X-9, X-0 kompatibilis...
Köszönöm:)
Írta 2008. október 22. - 08:46

Nem kell feleslegesen sokat költened olyan rendszerre, amit elõbb-utóbb úgyis lezúzol...
Írta 2008. október 21. - 23:55

nekem volt sram 5.0, tette a dolgát, nem volt vele probléma.dh-ra, ezen belül fõleg versenyzésre kellene valami mûködõképes váltásrendszer, milyet lenne érdemes?
sokan ajánlották a shimano országúti váltókat erre, az új sora elég jónak tûnik, és sorát elég sokan használnak.
hosszúkanalasról mindenki lebeszélt, de ha van valami olyan ami bírja a strapát és vált rendesen meg feszít felõlem lehet az is.
sramokról hallottam a legtöbb jót, de az x7-x9-et kicsit sokallom árban, szerintem nekem nincs olyan nagy szükségem drága váltóra, mivel elöl 1 tányér + boxguide, hátul 8 tányér lenne és nem váltok annyit.
sram sx4 vagy sx5-öt érdemes? vagy azok már a nagyon gyenge kategóriába tartoznak?
milyen váltót ajánlanátok dh-ra olyan max 5-6 ezerért? ( jó a használt is ha jó állapotú!)kinek mi vált be ezek közül?
mondjuk azt is kalkuláld bele, hogy ha más rendszerre térsz át, váltókart is venned kell.
shimanoból ami szóba jöhet (feszít) és jó dh-ra, az xt shadow, jobb híján, csak sajnos drága. vagy új saint, de az 20+
Írta 2008. október 21. - 23:25

sokan ajánlották a shimano országúti váltókat erre, az új sora elég jónak tûnik, és sorát elég sokan használnak.
hosszúkanalasról mindenki lebeszélt, de ha van valami olyan ami bírja a strapát és vált rendesen meg feszít felõlem lehet az is.
sramokról hallottam a legtöbb jót, de az x7-x9-et kicsit sokallom árban, szerintem nekem nincs olyan nagy szükségem drága váltóra, mivel elöl 1 tányér + boxguide, hátul 8 tányér lenne és nem váltok annyit.
sram sx4 vagy sx5-öt érdemes? vagy azok már a nagyon gyenge kategóriába tartoznak?
milyen váltót ajánlanátok dh-ra olyan max 5-6 ezerért? ( jó a használt is ha jó állapotú!)kinek mi vált be ezek közül?
Írta 2008. október 12. - 23:49

Remélem ha megveszem ezt a cucclit akkor már nem fogja elsõre leamortizálni a kereket.
A Deore nél már láttam h kehe lesz amikor összeraktam a bringát de nem gondoltam komolyan h meg is teszi nekem ezt a kedves dolgot:)
Mennyivel lehet rövidebb kanala az slx gs nek mint a deore nek?Sajna a shimano oldalán sem találtam még róla paramétereket:S(részletkérdés)
Írta 2008. október 12. - 23:08

2009-es cucc, kb júluis/augusztus óta kapható itthon. szerinted?Hát akkor marad az SLX
Valakinek van valamilyen tapasztalata róla?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. október 12. - 20:39

Írta 2008. október 12. - 20:29

Írta 2008. október 12. - 20:25

Nincsenek kilõve a sram váltók de ilyen téren inkább shimano párti vagyok

Írta 2008. október 12. - 20:02

a saint-hez saint vagy hone hátsóagy is kell, nem?
De.
(én tudok olcsón egy fordítottas Hone-t. )
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. október 12. - 19:50

Hellosztok!
Lenne egy kérdésem mégpedig az h van egy deore hátsó váltóm amivel az a gond h nem rövidkanalas és tegnap ugratásnál valahogy beforgott a küllõk közé pediga kerékhez esõ legtávolabbi fogason volt a lánc!
Na szal a kérdésem az lenne h szerintetek váltsak egy rövidkanalas Hone/saint váltóra vagy elég ha kiszedek 1-2 szemet a láncból vagy valami mást tudtok javasolni?Elõre is köszi!
üdv!
Norbi
SRAM váltók kilõve? ~10esbõl kapsz egy x-7est az már bõven jó
Írta 2008. október 12. - 19:32

a saint-hez saint vagy hone hátsóagy is kell, nem?Köszi a tanácsot erre nem is gondoltam volna!:chin:
Ez az SLX es megoldás is tetszik de várok még egy kicsit hátha találok valami keveset futott saint et
Tulajdonképpen nem is vágom h az egész h történt:S
Hátranéztem és csak azt látom h 2 küllõ lifeg össze vissza és csattog!
A váltón meg érdekes módon nem látok semmit és ugyan olyan pontosan váltott utána is..
Lehetséges h valami mástól szakadtak ki a küllõk?(2mm es DT küllõk)
Üdv
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. október 12. - 18:48

Írta 2008. október 12. - 15:02

Ez az SLX es megoldás is tetszik de várok még egy kicsit hátha találok valami keveset futott saint et

Tulajdonképpen nem is vágom h az egész h történt:S
Hátranéztem és csak azt látom h 2 küllõ lifeg össze vissza és csattog!
A váltón meg érdekes módon nem látok semmit és ugyan olyan pontosan váltott utána is..
Lehetséges h valami mástól szakadtak ki a küllõk?(2mm es DT küllõk)
Üdv
Írta 2008. október 12. - 13:49

de országúti helyett és rövidkanalas SLX-et ajánlanék, mint legolcsóbb "shadow" megoldás. nem csapkodja a láncvillát menet közben, de mégis monti váltó, igy tudja a 11-34-et, meg egyáltalán: ilyen felhasználásra van tervezve.