Jók, csak pl az FCM960-as hajtómûre nem jó az általuk ajánlott tányér.
Ez furcsa, mert nekem az van fent ... és mûködik ...
Jók, csak pl az FCM960-as hajtómûre nem jó az általuk ajánlott tányér.
na ha ennyit szémít bowdenezés akkor ki, mit ajánl? Jagwire Hyper, XTR or?
Gebhardt?
Szóval akármilyen hajtómû is lesz a szettben, én Race Face (pl.) tányérokat tennék rá.
Naya. A Shimano tányérok drágák, és legalább gyorsan el is kopnak. Szóval akármilyen hajtómû is lesz a szettben, én Race Face (pl.) tányérokat tennék rá.
Most újra van Shimano-m, Ultegra, az outin. És ott is hozza ugyanazt az érzést; a váltás a karnál elég sima, cserébe nyeklik-nyaklik, vagy megtalálja a helyét a lánc, vagy sem, hegymenetben értékes lendületet veszít azzal az ember, hogy a váltásra figyel, mivel taposás közben esélytelen a sikeres váltás A bowdenezés Jagwire. De elsõváltónál én is Shimanot használok minden gépen, az tény.
cseréld le a bovdenezést.pedig nagyon határozatlan a cucc...középtányér - 3-4-5
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Kérdezd Zergét milyen jó is a KMC, és menyi kárt okozott neki, mert tartós. Gondolom nem Alivio hajtómûre lesz. Az XTR tányér meg drága. A lánc azért van hogy nyúljon!
A SRAM váltás akkor fog tetszeni, ha szereted a határozott kattanós, de nagyobb erõkifejtéssel járó váltást. Az összes többi esetében XTR.
Sokan elfelejtik, hogy a Shimanonál nagyon fontos a bowdenezés minõsége. Én sem hittem ebben még ki nem próbáltam. Azóta a városiban is XTR bowdenszett van:) Tényleg sokat számít, és nem eget verõ költség. De nem csak a bowdent kell cserélni, hanem a komplett szett a király.Shimano-ról (LX-XT szint) csak ismerettségi körbõl vannak tapasztalataim, de volt aki váltott SRAM-ra, legfõképp hátsó váltó problémák miatt.
Infókat várnék pro-kontra a két konfigurációra, a jövõ évi fejlesztés a tét (ne az árral érveljetek.
A jelenlegim majdnem megfelel az elsõ konfigurációnak. A legendás sram váltásra volnék inkább kiváncsi. Sok embernek ez az etalon ...:chin: )
Shimano:
Hátsó váltó: XT Shadow RD-M772-GS (az XTR nálam már leszerepelt ... az XT meg bizonyított)
Elsõ váltó: XTR FD-M971
Váltókar: XTR SL-M970
Kazetta: XT CS-M770 vagy PG-999 (az új 2009. Sram)
Lánc: KMC 9 SL Silver
Sram:
Hátsó váltó: Sram X.0
Elsõ váltó: Sram X.0 felsõ
Váltókar: X.0 trigger
Kazetta: PG-999 (az új 2009. Sram)
Lánc: Sram PC-991 hollow pin vagy KMC 9 SL Silver