Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2008. augusztus 06. - 21:10
A SRAM váltás akkor fog tetszeni, ha szereted a határozott kattanós, de nagyobb erõkifejtéssel járó váltást. Az összes többi esetében XTR.[/quote
HIHIHHIHIHIHIi
Pedig h. dicsérte a honlapján :D:D:D
Írta 2008. augusztus 06. - 16:36
na ha ennyit szémít bowdenezés akkor ki, mit ajánl? Jagwire Hyper, XTR or?
Jagwire Ripcord(?)-ot tudok ajánlani, gyári gépen nekem ez volt, meg, ha az Óbudában rakatok össze vmit, akkor is ez szokott rákerülni. De sztem jobban megéri venni olcsón noname-et, jóóó sok métert, és gyakran cserélni, ha kell.
Írta 2008. augusztus 06. - 16:01
Gebhardt?
Jók, csak pl az FCM960-as hajtómûre nem jó az általuk ajánlott tányér.
Írta 2008. augusztus 06. - 15:37
Írta 2008. augusztus 06. - 13:50
Szóval akármilyen hajtómû is lesz a szettben, én Race Face (pl.) tányérokat tennék rá.
Gebhardt?
Írta 2008. augusztus 06. - 13:49
Írta 2008. augusztus 06. - 13:21
Naya. A Shimano tányérok drágák, és legalább gyorsan el is kopnak. Szóval akármilyen hajtómû is lesz a szettben, én Race Face (pl.) tányérokat tennék rá.
Most újra van Shimano-m, Ultegra, az outin. És ott is hozza ugyanazt az érzést; a váltás a karnál elég sima, cserébe nyeklik-nyaklik, vagy megtalálja a helyét a lánc, vagy sem, hegymenetben értékes lendületet veszít azzal az ember, hogy a váltásra figyel, mivel taposás közben esélytelen a sikeres váltásA bowdenezés Jagwire. De elsõváltónál én is Shimanot használok minden gépen, az tény.
Sztem próbáld ki az új XT tányérokat. A kompozit tányérjuk (XT-XTR) nem kopik, mint a régi. Van akinek már 4-5000km van benne persze megfeelõ lánccserével, és még bõven jó. Lehet az Ultegra beállításával van a baj, mert nekem is SL-van, és soha nem váltottam vele félre.Vagy már ráállt a kezem?
Írta 2008. augusztus 06. - 13:10
meg talán én is gripkót tennék fel sramnál
vegyíteni sem lenne hülyeség a két márkát (pl. x.0 h váltó,váltókar, xtr elsõ váltó)
szerintem mindenképp vásárlás elött próbáld egyszer ki valamelyik haver sramos gépét, és aztán majd kiderül melyik szimpi
Írta 2008. augusztus 06. - 13:00
cseréld le a bovdenezést.pedig nagyon határozatlan a cucc...középtányér - 3-4-5
nagy sarazástól csak az mehet gallyra.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. augusztus 06. - 12:16
Kérdezd Zergét milyen jó is a KMC, és menyi kárt okozott neki, mert tartós. Gondolom nem Alivio hajtómûre lesz. Az XTR tányér meg drága. A lánc azért van hogy nyúljon!
A SRAM váltás akkor fog tetszeni, ha szereted a határozott kattanós, de nagyobb erõkifejtéssel járó váltást. Az összes többi esetében XTR.
Naya. A Shimano tányérok drágák, és legalább gyorsan el is kopnak. Szóval akármilyen hajtómû is lesz a szettben, én Race Face (pl.) tányérokat tennék rá.
Most újra van Shimano-m, Ultegra, az outin. És ott is hozza ugyanazt az érzést; a váltás a karnál elég sima, cserébe nyeklik-nyaklik, vagy megtalálja a helyét a lánc, vagy sem, hegymenetben értékes lendületet veszít azzal az ember, hogy a váltásra figyel, mivel taposás közben esélytelen a sikeres váltás
Írta 2008. augusztus 06. - 12:16
És leltem egy Sachs elsõ váltót azidõtájt a helyi bringaboltban, arra cseréltem le. Nem tudom ismerõs-e valakinek; mûanyag volt a bilincse, és nem nikkelbevonatú, hanem rozsdamentes (!) acél a kalitkája. Ezt sokáig használtam, most azon a bringán van amit elpasszoltam egy barátomnak, de pont olyan, mint újkorában. Ja, és ha jól emlékszem 122g.
Visszont, hogy megkeverjem a dolgokat azt beszélik a mostani SRAM-oknak negyon hamar kopnak a görgõi.
X
Írta 2008. augusztus 06. - 12:05
Írta 2008. augusztus 06. - 12:00
X
edit: nem flame-nek szántam ezeket, csak tetszik a SRAM tartóssága, megbízhatósága.
Írta 2008. augusztus 06. - 11:50
Sokan elfelejtik, hogy a Shimanonál nagyon fontos a bowdenezés minõsége. Én sem hittem ebben még ki nem próbáltam. Azóta a városiban is XTR bowdenszett van:) Tényleg sokat számít, és nem eget verõ költség. De nem csak a bowdent kell cserélni, hanem a komplett szett a király.Shimano-ról (LX-XT szint) csak ismerettségi körbõl vannak tapasztalataim, de volt aki váltott SRAM-ra, legfõképp hátsó váltó problémák miatt.
Írta 2008. augusztus 06. - 11:45
X
Írta 2008. augusztus 06. - 11:34
A SRAM váltás akkor fog tetszeni, ha szereted a határozott kattanós, de nagyobb erõkifejtéssel járó váltást. Az összes többi esetében XTR.
Írta 2008. augusztus 06. - 11:07
Infókat várnék pro-kontra a két konfigurációra, a jövõ évi fejlesztés a tét
(ne az árral érveljetek.
A jelenlegim majdnem megfelel az elsõ konfigurációnak. A legendás sram váltásra volnék inkább kiváncsi. Sok embernek ez az etalon ...:chin: )
Shimano:
Hátsó váltó: XT Shadow RD-M772-GS (az XTR nálam már leszerepelt ... az XT meg bizonyított)
Elsõ váltó: XTR FD-M971
Váltókar: XTR SL-M970
Kazetta: XT CS-M770 vagy PG-999 (az új 2009. Sram)
Lánc: KMC 9 SL Silver
Sram:
Hátsó váltó: Sram X.0
Elsõ váltó: Sram X.0 felsõ
Váltókar: X.0 trigger
Kazetta: PG-999 (az új 2009. Sram)
Lánc: Sram PC-991 hollow pin vagy KMC 9 SL Silver
Én a helyedben mennék 1-2 hétig markolatváltóval is, érdemes kipróbálni, én CC-re nem szeretek mást használni, és talán a gumi bevonatot leszámítva nagyon-nagyon tartós is, meg olcsóbb (tudom, nem komoly szempont). De egyértelmûen Sram. KMC lánccal.
Írta 2008. augusztus 06. - 10:49
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2008. augusztus 06. - 10:06
Váltókar kérdésben inkább X 7,nekem az jobban kézreáll és tetszik h. csak hüvelykujjal váltok.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére