Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7447 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Az X7-rõl meg azt írják, hogy veri az XT-t, LX-et. Még azt nem tudom, hogy az X7 mennyire hangos? vagy csak beállítás kérdése? nem szeretem a nagyon csattanós váltásokat... Vagy esetleg a régi álmom: SLX?

ha neked ez fontos szempont akkor ne vegyél sramot

minden egyéb szempontból nálam veri a shimanot, deore-t meg pláne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Balázs Tóth

Balázs Tóth

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Az X7-rõl meg azt írják, hogy veri az XT-t, LX-et. Még azt nem tudom, hogy az X7 mennyire hangos? vagy csak beállítás kérdése? nem szeretem a nagyon csattanós váltásokat... Vagy esetleg a régi álmom: SLX?
Tóth Balázs

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
ahogy nézegetem az aktuális képeket sram oldalán, úgy tûnik szépen lecsorogtak a fejlesztések az alsóbb kategóriákba is.
pl az x5 váltókar ugyan úgy néz ki mint a korábbi x9, x7. a váltó maga pedig mint az én régi x9em.
a jelenlegi x0 gripkó helyett elképzelhetõ, h. x7 pöckölõt veszek..
szóval.. bár nincs személyes tapasztalatom az új deore szettel, látatlanban is a sramot választanám. megszerettem a határozott, csattanós érzés miatt. míg a kipróbált alivio, lx és xt szettek(utóbbi 2nem saját) lágy, finom, csendes mûködése nem gyõzött meg.

Balázs Tóth

Balázs Tóth

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

pedig a SRAM X7-el sokkal jobban járnál :)

Akkor végülis az X.7-et ajánlanátok inkább?
Tóth Balázs

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
pedig a SRAM X7-el sokkal jobban járnál :)

Balázs Tóth

Balázs Tóth

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

X7 és afelett keresgélj inkább! X5 elég gagyi (max bmw-ben számít jónak :))
markolatváltó: csak más mozdulattal váltasz, ezenkívül nem hiszem, hogy lenne különbség.
ha szereted a markolatváltót, akkor azt kell venni, ha a pöckölõs jön be, akkor azt.

a shadow deore (rdm590 széria) helyett sram x.5? muhhaahhaaa
ne légy hülye

es te mindent elhiszel amit az interneten latsz? :)

OK, köszi:D akkor maradok a Deore-nél.
Tóth Balázs

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Üdv! Shimano párti vagyok, de most új bringa építése elõtt állok, és annyian mondják, hogy a Sram sokkal jobb mint a Shimano. Az interneten is egy rakat videó van ami azt mutatja be hogy a Sram merevebb, erõsebb, könnyebb. Eddig Deore-t akartam venni, de most komolyan gondolkozok egy Sram x.5-ön. Érdemes kipróbálnom? Deore-m már volt, meg LX-em is, úgyhogy lenne összehasonlítási alapom. Valamint érdemes hozzá marokváltót venni, változtat a váltás teljesítményén? (x.5 váltó-x.5 marokváltó) Ha van valakinek tapasztalata, leírhatná.:)

X7 és afelett keresgélj inkább! X5 elég gagyi (max bmw-ben számít jónak :))
markolatváltó: csak más mozdulattal váltasz, ezenkívül nem hiszem, hogy lenne különbség.
ha szereted a markolatváltót, akkor azt kell venni, ha a pöckölõs jön be, akkor azt.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Üdv! Shimano párti vagyok, de most új bringa építése elõtt állok, és annyian mondják, hogy a Sram sokkal jobb mint a Shimano. Az interneten is egy rakat videó van ami azt mutatja be hogy a Sram merevebb, erõsebb, könnyebb. Eddig Deore-t akartam venni, de most komolyan gondolkozok egy Sram x.5-ön. Érdemes kipróbálnom? Deore-m már volt, meg LX-em is, úgyhogy lenne összehasonlítási alapom. Valamint érdemes hozzá marokváltót venni, változtat a váltás teljesítményén? (x.5 váltó-x.5 marokváltó) Ha van valakinek tapasztalata, leírhatná.:)

a shadow deore (rdm590 széria) helyett sram x.5? muhhaahhaaa
ne légy hülye

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
es te mindent elhiszel amit az interneten latsz? :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Balázs Tóth

Balázs Tóth

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

igen ugy ertettem. marmint hogy az elso STI-k 8sebessegesek voltak, es azota se csinaltak 7est.

Találtam.

http://cgi.ebay.co.u...214218001r24288

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Facs-nak címeztem, ha nem tudná összerakni az övét.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igen ugy ertettem. marmint hogy az elso STI-k 8sebessegesek voltak, es azota se csinaltak 7est.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

nem akarok nagy hulyeseget mondani de nekem ugy remlik hogy a regiek is mind 8sebessegesek, meg most az ujabb de alap kategoriasok is. [meg persze 9 10]

Mármint, hogy soha nem is létezett 7-es?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Sziasztok!
Hol lehetne Shimano STI 7 sebességes fékváltókart kapni országúti bicóhoz?
Elõre is köszi!

nem akarok nagy hulyeseget mondani de nekem ugy remlik hogy a regiek is mind 8sebessegesek, meg most az ujabb de alap kategoriasok is. [meg persze 9 10]

Van nekem valahol egy alig használt SX-4 elsõ váltókarom. Szolnoki vagyok, jövõ hétvégén valószínûleg Pesten leszek, szombaton, de még nem biztos. Ha valamelyik megfelel, egy sörért a tied.

ezt kinek?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Van nekem valahol egy alig használt SX-4 elsõ váltókarom. Szolnoki vagyok, jövõ hétvégén valószínûleg Pesten leszek, szombaton, de még nem biztos. Ha valamelyik megfelel, egy sörért a tied.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

progbalu

progbalu

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!
Hol lehetne Shimano STI 7 sebességes fékváltókart kapni országúti bicóhoz?
Elõre is köszi!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Sziasztok!
Váltóbowdent szeretnék venni, shimano ls elsõ és xt hátsó váltóhoz, lx váltókarokkal. Láttam, hogy többféle bowden vastagság van. 1,1 1,2 stb
Mire kell figyelni? Milyen vastagot kell venni? Mi a jelentõsége?
köszi

Shimanohoz való váltóbowdent kell venni, még abban sincs különbség, hogy mtb vagy országúti.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Sziasztok!
Váltóbowdent szeretnék venni, shimano ls elsõ és xt hátsó váltóhoz, lx váltókarokkal. Láttam, hogy többféle bowden vastagság van. 1,1 1,2 stb
Mire kell figyelni? Milyen vastagot kell venni? Mi a jelentõsége?
köszi
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

Facs, én ha valamit szerelni akarok, mindig a Park Tool-hoz fordulok segítségért.

http://www.parktool....howto.asp?id=76

Helló!
Köszönöm, ez nagyon hasznos! Viszont a problémámra itt sincs megoldás sajnos.
Facs