Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2010. február 23. - 19:53
Írta 2010. február 23. - 19:50
Próbáld meg kicsit felfelé, a kormány irányába nyomni a kart váltáskor, hátha ez segít. Nálam mûködött.Régi Deore rapid fire váltókarokon,ha a nagy kart nyomom,gyakran csak "üreset" húznak,vagyis nem csinálnak semmit.Ezen lehet valahogy segíteni,vagy ez a vége?
És olvass vissza, hátha van más ötlet is.
Írta 2010. február 23. - 17:38
Írta 2010. február 23. - 10:24
Írta 2010. február 23. - 10:11
tessek szepen visszaolvasni, pont nemreg [is] volt szo rola
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. február 23. - 10:07
Írta 2010. február 22. - 14:51
a Merida Mission vázakra! Nekem 2005-ös vázam van ami
még trans-mission volt a fekete fehér verzió. Ami most van
a vázon azon semmi felirat nincs semmi verziószám. De ennek
kampeca van.
Írta 2010. február 22. - 13:15
Kerámia-csúszócsapágyas váltógörgõnek (Deore XT) mi a megfelelõ kenõanyag? Olajozzam, zsírozzam, vagy szárazon kell összerakni?
Köszi
Írta 2010. február 21. - 15:59
Sziasztok!
Az elsõ váltóm (3 seb.) úgy tûnik, hogy megadta(?) magát. A legnagyobb fogaskereken használom általában, de most úgy tûnik ez így is akar maradni, mert kisebb fokozatra nem akar beváltani. Amikor váltok, a bowden megnyúlik, de a váltó nem ugrik át, csak ha erõsen kézzel segítek neki.
A tél folyamán is használtam a biciklit munkába menet, hóban, sárban, így telement kosszal. Most, nagytisztítás és olajozás után is ua. a helyzet.
Szerintetek hol keressem a problémát? Lehet hogy csak elállítódott? Az a helyzet, hogy még nem állítottam be váltót, de gondolom nem túl bonyolult.
Valószínûleg a téli tekerés nem tett jót neki (oxidáció, rozsda) és beragadt. Egy jó adag rozsdagátló spray a megoldás. Legalábbis Nálam ez jött be, mikor ugyanezeket a tüneteket produkálta az XT elsõ váltóm pár hete. Nem azonnal hatott a spray, 4-5 óra eltelte után kezdett ismét jól dolgozni a váltó.
Írta 2010. február 21. - 15:37
Az elsõ váltóm (3 seb.) úgy tûnik, hogy megadta(?) magát. A legnagyobb fogaskereken használom általában, de most úgy tûnik ez így is akar maradni, mert kisebb fokozatra nem akar beváltani. Amikor váltok, a bowden megnyúlik, de a váltó nem ugrik át, csak ha erõsen kézzel segítek neki.
A tél folyamán is használtam a biciklit munkába menet, hóban, sárban, így telement kosszal. Most, nagytisztítás és olajozás után is ua. a helyzet.
Szerintetek hol keressem a problémát? Lehet hogy csak elállítódott? Az a helyzet, hogy még nem állítottam be váltót, de gondolom nem túl bonyolult.
Írta 2010. február 14. - 19:57
Írta 2010. február 14. - 11:54
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. február 14. - 11:30
Hátsó váltót szeretnék vásárolni. Jelenleg egy 2003-mas LX-em van 9-es kazival. Szeretném XTR-re cserélni. Ezzel kapcsolatban lenne egy pár kérdésem. Elõször is, mit befolyásol az, hogy rövid vagy hosszú kanalas a váltó? Össztelós FR gépre szeretném tenni, melyiket javasoljátok? Kell-e váltókart is vennem az új váltóhoz (az is LX 2003)? A RD-M960-SGS szerintetek jó lehetne nekem? Vagy melyiket érdemes megvennem az XTR palettából? :wtf:
Köszi elõre is.
Írta 2010. február 13. - 19:52
Jó lesz a váltó. Bár semmi közöm hozzá, de ha nem tévedek, ez egy kvázi országúti "fitnessz" bringa, miért nem elég a 30-25 áttétel?
Igen, egy Merida Speeder, és itthon elég teljesen, csak ausztriai utat tervezek, és úgy gondoltam, cserélek.
Írta 2010. február 13. - 19:46
Sziasztok!
Egy Shimano CS-HG50-9 11-25 fogaskoszorút cseréltem 11-34 re. Ehhez most cserélnem kell az eredeti Ultegra GS hátsó váltómat. A váltókarok Shimano SL-R440, ehhez szerintetek mehet egy Deore RD-M531 hátsó váltó? Elöl egy 52-42-30 Megarange hajtómû van. Papíron jók egymáshoz, de hátha valakinek van más tapasztalata.
Elõre is köszi
Jó lesz a váltó. Bár semmi közöm hozzá, de ha nem tévedek, ez egy kvázi országúti "fitnessz" bringa, miért nem elég a 30-25 áttétel?
Írta 2010. február 13. - 19:29
Egy Shimano CS-HG50-9 11-25 fogaskoszorút cseréltem 11-34 re. Ehhez most cserélnem kell az eredeti Ultegra GS hátsó váltómat. A váltókarok Shimano SL-R440, ehhez szerintetek mehet egy Deore RD-M531 hátsó váltó? Elöl egy 52-42-30 Megarange hajtómû van. Papíron jók egymáshoz, de hátha valakinek van más tapasztalata.
Elõre is köszi
Írta 2010. február 07. - 00:24
LX-es 571, LX-es 580, Deore Shadow-os 592
A Deore Shadow kicsit drágább lenne, és számban is elvileg jobb, de nem tudom van-e olyan minõség, mint a régebbi XT-k.
A másik kérdésem, hogy meg lehet-e szokni ha normál váltókarral használ az ember fordított váltót, pl. 580-at, vagy totál hülyeség az egész? Ha nem terepen használnám, akkor is jobb a fordított váltás?
Írta 2010. február 01. - 14:16
Balázs Tóth: Használom mindkét rendszert és szeretem mindkettõt. Régen (B.S.- before shadow:-) én is a Sram hívek közé soroltam magam, de az új váltókar típus ( idén már egészen le a deore-ig) és a shadow hátsó váltó megjelenése óta nem tudom azt mondani, hogy jobb az egyik vagy a másik. Természetesen mindegyik szériát a maga versenytársával összehasonlítva. X0,X9,X7,(S)X5-
XTR, XT, SLX, DEORE. Természetesen az XX kategórián felülinek számít most.
Ha nem szereted a kattanós, határozott hangot váltáskor akkor inkább Shimano-t vegyél. Nekem nem jön be a hosszú kanalas shadow váltó, ezért középkanalast használok. Más dologba nem tudok bele kötni a Shimanonal.
Szerintem ha olcsóbb rendszerben gondolkozol (X7,X5-SLX,DEORE) akkor inkább Shimano. Persze csak 2010-es szettekrõl beszélek.
Köszi, így már tudok választani!
Írta 2010. február 01. - 14:10
XTR, XT, SLX, DEORE. Természetesen az XX kategórián felülinek számít most.
Ha nem szereted a kattanós, határozott hangot váltáskor akkor inkább Shimano-t vegyél. Nekem nem jön be a hosszú kanalas shadow váltó, ezért középkanalast használok. Más dologba nem tudok bele kötni a Shimanonal.
Szerintem ha olcsóbb rendszerben gondolkozol (X7,X5-SLX,DEORE) akkor inkább Shimano. Persze csak 2010-es szettekrõl beszélek.
Írta 2010. február 01. - 12:48
ezért mondtamde a sram csattog valtaskor nem kicsit. ezt csak ugy mondom.
ha neked ez fontos szempont akkor ne vegyél sramot
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való