Sztem ez a kimondottan fullykhoz elsõ váltó a monoblokkra szerelhetõ. De lehet tévedek.
Nem lehet, biztos.

Sztem ez a kimondottan fullykhoz elsõ váltó a monoblokkra szerelhetõ. De lehet tévedek.
Na igen. Most találtam én is egy táblázatot mi szerint az én vázamnak 70 fokos a szöge. Fene se gondolná,h ennyit számít 1fok.
http://www.konaworld...INAL_p56-57.jpg
De ez még nem magyarázza meg,hogy miért vált fel elöl nehezen a nagy tányérra.A tányérok nem hiszem,hogy elkoptak volna és a lánc sincs még kinyúlva.
De amúgy számít bármit is,hogy alsó vagy felsõ bilincses a váltó? Régebben az egyik bikemagban olvastam valami olyat,hogy tervez a shimano kimondottan fullikhoz elsõ váltót,de azóta se hallottam errõl semmi többet.
Annál már lentebb lett rakva. Lent van annyira,amennyire csak lehet és mégsem jó.
Ennél ha egy picit is lentebb rakjuk,akkor már beleér a nagytányérba,ha fel akarnék váltani.
Amúgy a rajta lévõ matrica jelzésével állítottuk be elõször,ami azt 2-3 mm-ert jelzi. Most meg kb 1mm-re van. De ha úgy váltok,ahogy írtam,akkor még legalább 5-6 mm-el lejjebb kéne lennie,hogy a lánc ne érjen a terelõ alsó részéhez. Mondjuk,ha ülök a gépen,akkor a rugóstag beül annyira,hogy ne érjen hozzá,de szerintem ez így nem ok.
De lehet,hogy egy alsó bilincses jobb lenne,mert a bovden így nagyon befeszül a tartónál.
Ez egy Shaman racing fr terelõ. Van létezik belõle carbon változat is. Meg amit RM gépet linkeltek a ki milyennel nyomulban, azon is hasonlót látni.
Author Hungary / Shaman Racing
http://alainb91.free...acing_moyen.jpg
IMG 5271rs - Fotoalbum auf MTB-News.de
Nagyon hasznos kis cucc. Mióta fent van legalább nem esik le a láncom bárhogy csapatom lefelé.De a váltó már elõtte sem mûködött tökéletesen.
ha jol tevedek akkor a sram valtok gyarilag olyanok hogy kicsit mintha ferden allnanak.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
plusz ha már, akkor nem árt szezon elõtt kicserélni az összes bovdent-bovdenházat
RAUH-Welt
B E G R I F F
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Van egy Sram X-9 hátsó váltóm, és egy ideje már nem vált pontosan...illetve maga a váltás mûködik, de akárhogy állítom a megfelelõ csavarokat, a fogaskoszorú alsó vagy felsõ részén "zörög" a lánc, hallom, ahogy félre akar futni. A váltófül nem lehet hajlott, ez tuti. Viszont jobban szemügyre véve a váltót észrevettem, hogy hátulról nézve nem párhuzamos a váltókörgõk függõleges síkja a fogaskoszorúval, ennek meg lehet az oka, hogy már kotyog kicsit a váltótest, nem szorosak a csapok amik összetartják. A kérdésem az lenne, hogy van-e valami házi praktika arra, hogy ezt a kotyogást mérsékeljem? Mert amúgy mûködik a váltó, szeretném még használni amíg csak lehet.
Kösz a segítséget, de úgy tûnik nem sokat javult a helyzet a kenõanyag befújásával, de még nem adom fel.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Van egy LX váltókarom, néha azt csinálja, hogy a kart koppanásig eltolom, de akadálytalanul végig megy, úgy hogy a bowdent meg sem mozdítja. Elõször arra gondoltam, hogy elkopott, de szétszedve úgy tûnt, hogy ha kopott is az nem befolyásolná a váltást, ránézésre elég jól ki van találva. Persze szétszedett állapotban mûködött rendesen. Valakinek van esetleg 5lete? Vagy csak be kellene zsírozni kissé?
Üdv Urak!
A 760as XT váltókarjaimról szeretném leszedni az ablakokat,mert csak a helyet foglalják a kományon...
Valkinek ötlete? Az nem ér,h vegyek új karokat mert azokhoz kapok takaró mûanyagot.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Van egy LX váltókarom, néha azt csinálja, hogy a kart koppanásig eltolom, de akadálytalanul végig megy, úgy hogy a bowdent meg sem mozdítja. Elõször arra gondoltam, hogy elkopott, de szétszedve úgy tûnt, hogy ha kopott is az nem befolyásolná a váltást, ránézésre elég jól ki van találva. Persze szétszedett állapotban mûködött rendesen. Valakinek van esetleg 5lete? Vagy csak be kellene zsírozni kissé?