Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem a 760hoz nincs kulon takaro lemezke oda, az csak azert leszedheto, hogy ha eltorod a kijelzot, akkor tudj masikat rakni fel helyette, ne az egesz valtokart kelljen cserelni.

nekem ugy remlik hogy a 770nel jott ez a kijelzo/kijelzo nelkul hasznalhato opcio

persze lehet hogy tevedek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Üdv Urak!

A 760as XT váltókarjaimról szeretném leszedni az ablakokat,mert csak a helyet foglalják a kományon...
Valkinek ötlete? Az nem ér,h vegyek új karokat mert azokhoz kapok takaró mûanyagot. :P

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Van egy LX váltókarom, néha azt csinálja, hogy a kart koppanásig eltolom, de akadálytalanul végig megy, úgy hogy a bowdent meg sem mozdítja. Elõször arra gondoltam, hogy elkopott, de szétszedve úgy tûnt, hogy ha kopott is az nem befolyásolná a váltást, ránézésre elég jól ki van találva. Persze szétszedett állapotban mûködött rendesen. Valakinek van esetleg 5lete? Vagy csak be kellene zsírozni kissé?

Nekem egy idõ után minden Shimano váltókarom produkálta ezt. Meg kell várni, amíg jön a tavasz :)
Ha meg már melegben is csinálja
le kell cserélni :P

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
nekem is ez van minden télen.....
Wd40-et bele!!!
vagy Brunoxot......

szét se kell szedni, fújj bele ott ahol a váltóbovdent kell befûzni
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szedd szet, mozgasd, kozben fujkald wd40-nel vagy tf2-vel, elobb utobb beugrik a kis kalapacs a helyere. meg van merevedve benne a zsir az a baj.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Van egy LX váltókarom, néha azt csinálja, hogy a kart koppanásig eltolom, de akadálytalanul végig megy, úgy hogy a bowdent meg sem mozdítja. Elõször arra gondoltam, hogy elkopott, de szétszedve úgy tûnt, hogy ha kopott is az nem befolyásolná a váltást, ránézésre elég jól ki van találva. Persze szétszedett állapotban mûködött rendesen. Valakinek van esetleg 5lete? Vagy csak be kellene zsírozni kissé?

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Rövidkanalas Sram X-9-es hátsóváltó megbírkózik a 11-34es 9es fogsorral elõl 1tányér esetén, merevvázon?

simán

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Rövidkanalas Sram X-9-es hátsóváltó megbírkózik a 11-34es 9es fogsorral elõl 1tányér esetén, merevvázon?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Értem... Ezek szerint nekem három éve két alsó XTR görgõt adtak el mikor tuningoltam az XT váltómat ezért találtam furcsának ezt a csúszkálást, ma is okosodtam.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Minden váltó felsõ görgõjének van ilyen.

pontosítok, minde shimano-nak van
azért olyan hogy könnyítse a váltást, a kis elmozdulás miatt érzed jobbnak finomabbnak a váltást.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Meg tudja mondani nekem valaki miért van az XTR (új) váltó felsõ görgõjének 1-2 mm csúszkálása oldalra?

Minden váltó felsõ görgõjének van ilyen.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Meg tudja mondani nekem valaki miért van az XTR (új) váltó felsõ görgõjének 1-2 mm csúszkálása oldalra?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Futólag megnéztem,valószínû tényleg a bowden a hibás,ahogy Rob írta.Lehet hogy nagyon régiek a bowdenek.Köszi mindenkinek a válaszokat.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Nem.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
sram csinal kozeptengelyre rogzitheto elsovaltot?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Felsõbilincses:
Feltöltött kép
Alsóbilincses:
Feltöltött kép
A felsõbilincses jobb konstrukció (szerintem), de nem minden vázra megy fel (fõleg összetelós vázakra nem).
Jó lesz a 9sebességes elsõváltó a 8sebességes rendszerrel.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha hátul egy sram x7es váltóm van még egy régebbi 8 sebességes, akkor elõl tudom használni a sram x9esét? Csak mert azt írták, hogy az x9 3*9es rendszerekhez való és ha jól tudom a 8as és 9es lánc vastagsága eltérõ. Tehát 8as rendszeren ugyanúgy rendesen dobálná a láncot? Még annyi, hogy mi a különbség a felsõ és alcsó bilincses váltó között?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

miert tuntettek el az ujabb sram valtokarokrol az indikatort? sulycsokkentes?

vagy van ketfele verzioja? :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!

Az elsõ váltóm (3 seb.) úgy tûnik, hogy megadta(?) magát. A legnagyobb fogaskereken használom általában, de most úgy tûnik ez így is akar maradni, mert kisebb fokozatra nem akar beváltani. Amikor váltok, a bowden megnyúlik, de a váltó nem ugrik át, csak ha erõsen kézzel segítek neki.

A tél folyamán is használtam a biciklit munkába menet, hóban, sárban, így telement kosszal. Most, nagytisztítás és olajozás után is ua. a helyzet.

Szerintetek hol keressem a problémát? Lehet hogy csak elállítódott? Az a helyzet, hogy még nem állítottam be váltót, de gondolom nem túl bonyolult.

bowdenszett csere kompletten, plusz a váltót átnézni, hogy forgáspontok rendben vannak-e

Sziasztok!

Kerámia-csúszócsapágyas váltógörgõnek (Deore XT) mi a megfelelõ kenõanyag? Olajozzam, zsírozzam, vagy szárazon kell összerakni?

Köszi

kinyom maga közül zsirt olajat, mert nagyon finom az illesztése. max olaj spray vagy ilyesmi, de szerintem simán is elfutnak, rendkivül kopásálló a kerémia

Régi Deore rapid fire váltókarokon,ha a nagy kart nyomom,gyakran csak "üreset" húznak,vagyis nem csinálnak semmit.Ezen lehet valahogy segíteni,vagy ez a vége?

bowden(+ház) csere nálad is megvolt? persze távgyógyitás, de mindenképpen megéri átnézni a bowdeneket.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Régi Deore rapid fire váltókarokon,ha a nagy kart nyomom,gyakran csak "üreset" húznak,vagyis nem csinálnak semmit.Ezen lehet valahogy segíteni,vagy ez a vége?

Szedd szét, biztos vagy annyira szaki, hogy ne jelentsen gondot. Csak a csavarokat úgy tedd félre, hogy emlékezz, melyik hol volt. Aztán hátha ráakadsz a problémára. Én is szervízeltem már váltókart, egy darabka ki volt törve valahonnan, egy kis epoxival megoldottam, azóta is remekül mûködik.