Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2010. december 09. - 10:52

Hahó,
újabb kérdés. XT váltókarok kontra SRAM Attack Trigger? Az XT jóval drágább, azt mondják az SRAM legalább olyan jó, ideálisabb a kijelzõ elhelyezkedése (kisebb hely) s picit könnyebb is. Egyéb tapasztalat? Deore váltókar van fent, XT elsõ, SLX hátsó cumók. Jagwire kevlar bowden/ház.
Szerintetek? Mire legyen upgrade? (nem versenyre kell, de jó legyen azért :-) )
újabb kérdés. XT váltókarok kontra SRAM Attack Trigger? Az XT jóval drágább, azt mondják az SRAM legalább olyan jó, ideálisabb a kijelzõ elhelyezkedése (kisebb hely) s picit könnyebb is. Egyéb tapasztalat? Deore váltókar van fent, XT elsõ, SLX hátsó cumók. Jagwire kevlar bowden/ház.
Szerintetek? Mire legyen upgrade? (nem versenyre kell, de jó legyen azért :-) )

Írta 2010. december 09. - 10:29

Szerintetek melyik a legelterjedtebb váltótartó fül, amit a legkönnyebb beszerezni? Eddigi tapasztalatom kb. az hogy ahány bringánál kellett mindegyiknél különbözõ volt, de szerencsére mindig találtam megfelelõt, illetve egyszer egy nagyon hasonlót kicsit reszelgetni kellett.
Most nem adott vázhoz keresek fület, hanem tervezem a leendõ saját gyártásu vázam hátsó papucsait (sokadszorra
), és ezt cserélhetõ papucsosra szeretném csinálni.
Most nem adott vázhoz keresek fület, hanem tervezem a leendõ saját gyártásu vázam hátsó papucsait (sokadszorra

Failure is always an option.
Írta 2010. december 07. - 16:39

Köszi. Mihelyst beírtam, utána én is ráleltem. :-) Elsõre nem sikerült. Meg van rendelve.

Írta 2010. december 07. - 14:48

Google a te barátod
SHIMANO XT ELSÕ VÁLTÓ - FELSÕ BILINCSES - Bringa Butik Webáruház
nem tartott sokáig.
SHIMANO XT ELSÕ VÁLTÓ - FELSÕ BILINCSES - Bringa Butik Webáruház
nem tartott sokáig.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. december 07. - 11:32

Hello,
keresek - jó áron (6-7e Ft) XT elsõ váltót, az FD-M771 típusút. Ha tudtok, írjatok.
Köszi szépen.
keresek - jó áron (6-7e Ft) XT elsõ váltót, az FD-M771 típusút. Ha tudtok, írjatok.
Köszi szépen.

Írta 2010. december 02. - 21:50

Én is mérnöknek készülök, elhiszem, hogy nem véletlen van az ott. 
Mégegyszer köszi a gyors választ!

Mégegyszer köszi a gyors választ!
Írta 2010. december 02. - 21:40

Az egy kerámia csapágy, sokkal jobb mint az alsó. Már volt itt a fórumon olyan aki ki akarta cserélni, mert nehezebben forog, de a mérnökök meggyõzték, hogy mindenben jobb (még ellenállásban) is.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. december 02. - 21:16

Köszi a választ!
Azért gondoltam problémának, mert ha már kenünk meg könnyítünk minden forgó részt, akkor pont itt vesszen el a hajtáshatékonyság?
Azért gondoltam problémának, mert ha már kenünk meg könnyítünk minden forgó részt, akkor pont itt vesszen el a hajtáshatékonyság?
Írta 2010. december 02. - 19:59

Azért jár nehezen,mert a felsõ görgõ el van látva két gumi tömítéssel.Ez ráfeszül arra a két alátétre ami közrefogja a görgõt.
Normális.
Normális.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 02. - 19:13

Sziasztok!
Az XT hátsó váltóm görgõiben nem egyforma a csapágyazás. Ebbõl kifolyólag(?) a felsõ görgõ sokkal nehezebben jár. Szétszedtem kipucolni, de összerakás után is nehézkesen forog. Van rá valami megoldás, vagy csere érett a dolog?
Az XT hátsó váltóm görgõiben nem egyforma a csapágyazás. Ebbõl kifolyólag(?) a felsõ görgõ sokkal nehezebben jár. Szétszedtem kipucolni, de összerakás után is nehézkesen forog. Van rá valami megoldás, vagy csere érett a dolog?
Írta 2010. december 01. - 16:32

nana,ez szerzõi jogos.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 01. - 16:12

nekem olyan van hogy a 3bol csak a ket nagyobb van fent. 29/40. meg nincs kesz a bringa de gondolom csak betekerem majd az also utkozocsavart hogy ne dobja le a lancot, a tobbi ugyanaz, nem?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. december 01. - 08:45

Országúton alap - vannak az indexelt fokozatok, általában kettõ, s lehet "trimmelni", amikor leváltás helyett a kalitka félállást megy csak le, így elkerülhetõ a keresztbeváltásnál a zörgõ lánc.
ezt én értem és tudom.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2010. november 30. - 19:51

Mtb rapidfire karral biztos nem fogsz trimmelni.
Ugyanúgy kell beállítani, mint a három lánckeréknél, csak itt nincs harmadik.
Ugyanúgy kell beállítani, mint a három lánckeréknél, csak itt nincs harmadik.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. november 30. - 19:36

elsõ kérdés: igen
második: nem értem. milyen fél fokozat? fitness rapidfire-od van?
Országúton alap - vannak az indexelt fokozatok, általában kettõ, s lehet "trimmelni", amikor leváltás helyett a kalitka félállást megy csak le, így elkerülhetõ a keresztbeváltásnál a zörgõ lánc.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2010. november 30. - 10:47

Kéttányéros rendszerhez szeretnék elsõváltót pöpecül beállítani, s ezzel kapcsolatban várok tippeket. Nyilván a belsõ holtpont az 1-es, s a 2-3 között a kalitka már nem változtatja helyét, mert a külsõ holtpontba ütközik...ugye? Vagy esetleg az országúti rendszerekhez hasonlóan félfokozatot érdemes beállítani? (rapidfire váltókar)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Írta 2010. november 24. - 17:45

Hát úgy én is, ahogy te gondolod.

Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.