Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Hello,

keresek - jó áron (6-7e Ft) XT elsõ váltót, az FD-M771 típusút. Ha tudtok, írjatok.
Köszi szépen.
;) breeze :mad:

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Én is mérnöknek készülök, elhiszem, hogy nem véletlen van az ott. :)

Mégegyszer köszi a gyors választ!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az egy kerámia csapágy, sokkal jobb mint az alsó. Már volt itt a fórumon olyan aki ki akarta cserélni, mert nehezebben forog, de a mérnökök meggyõzték, hogy mindenben jobb (még ellenállásban) is.

A sebesség mindent megold.

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Köszi a választ!

Azért gondoltam problémának, mert ha már kenünk meg könnyítünk minden forgó részt, akkor pont itt vesszen el a hajtáshatékonyság?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha tekered a láncot akkor az "szorulás" jelentéktelen. Valószínûleg a te combod is erõsebb mint az ujjaid.
Ha nagyon zavar vegyél pl. két ilyet FTW Bikes
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Azért jár nehezen,mert a felsõ görgõ el van látva két gumi tömítéssel.Ez ráfeszül arra a két alátétre ami közrefogja a görgõt.
Normális.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Sziasztok!

Az XT hátsó váltóm görgõiben nem egyforma a csapágyazás. Ebbõl kifolyólag(?) a felsõ görgõ sokkal nehezebben jár. Szétszedtem kipucolni, de összerakás után is nehézkesen forog. Van rá valami megoldás, vagy csere érett a dolog?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
nana,ez szerzõi jogos.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.067 hozzászólás
igen. szerintem (copyright by bringavarázs) :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem olyan van hogy a 3bol csak a ket nagyobb van fent. 29/40. meg nincs kesz a bringa de gondolom csak betekerem majd az also utkozocsavart hogy ne dobja le a lancot, a tobbi ugyanaz, nem?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.067 hozzászólás

Országúton alap - vannak az indexelt fokozatok, általában kettõ, s lehet "trimmelni", amikor leváltás helyett a kalitka félállást megy csak le, így elkerülhetõ a keresztbeváltásnál a zörgõ lánc.

ezt én értem és tudom.:) viszont a kérdésedbõl csak annyi derült ki, hogy rapidfire kar. az "országúti rendszerekhez hasonlóan félfokozatot" kifejezésbõl arra következtettem, hogy olyan rapidfire karod van, ami fitness bicajokra való, ott van ilyen fél fokozat. egyébként igen, úgy célszerû beállítani, mint három lánckerék esetében, nyilván leszabályozva a harmadik kapcsolhatóságát. (feltételezve, hogy a háromból a legnagyobb hiányzik.)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Mtb rapidfire karral biztos nem fogsz trimmelni.
Ugyanúgy kell beállítani, mint a három lánckeréknél, csak itt nincs harmadik.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

elsõ kérdés: igen
második: nem értem. milyen fél fokozat? fitness rapidfire-od van?

Országúton alap - vannak az indexelt fokozatok, általában kettõ, s lehet "trimmelni", amikor leváltás helyett a kalitka félállást megy csak le, így elkerülhetõ a keresztbeváltásnál a zörgõ lánc.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.067 hozzászólás
elsõ kérdés: igen
második: nem értem. milyen fél fokozat? fitness rapidfire-od van?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kéttányéros rendszerhez szeretnék elsõváltót pöpecül beállítani, s ezzel kapcsolatban várok tippeket. Nyilván a belsõ holtpont az 1-es, s a 2-3 között a kalitka már nem változtatja helyét, mert a külsõ holtpontba ütközik...ugye? Vagy esetleg az országúti rendszerekhez hasonlóan félfokozatot érdemes beállítani? (rapidfire váltókar)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Hát úgy én is, ahogy te gondolod. :D
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Én is szívesen tesztelnék 11-es Alfine agyváltót montiban.... Meg is van hozzá a csúszópapucsos vázam....

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Rob köszönöm a hozzászólást. Igen értem mire akarsz kilyukadni. Várok, mint említettem egyenlõre nem aktuális , majd csak lesznek béta tesztelõktõl információk.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hivatalosan nincs támogatva az mtb használat
de nemhivatalosan azt mondták, hogy bírja
namost érted :)
szeretnél béta tesztelõ lenni 118 ezer forintos agyváltóval? :D
már a régi agyváltóknak is 100-120kg körül volt a terhelhetõsége (postásbicikli tenderen foglalkoztunk vele anno) szóval gyengébb tuti nem lett.
én magamnak kipróbálnám az szent, de nem szeretnék erre biztatni senkit ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás

egy kollegám már kb egy hónapja használja napi szinten melóba járásra a 11-es Alfine szettet
majd mondom neki, ha tud rá idõt szakitani irhatna róla pár sort.

Rob köszönjük szépen elõre is és, ha esetleg itt a Magon meg tudna jelenni egy hosszabb cikk formájában az még nagyobb öröm lenne számomra.
Egyébként mi a Shimano hozzáállása azzal kapcsolatban, hogy egy álltaluk inkább aszfaltra-túrára ajánlott alkatrészt, terepes felhasználásra használ a júzer. Nem versenyzésre gondoltam, mert épeszû ember nem ilyen+ súllyal versenyez, hanem terep túra+ 1-2 maraton természetesen a dögsorban csak a feeling kedvéért stb. stb.. Szóval esetleges garanciális hozzáállás érdekelne. Már csak azért is merült fel a kérdés, mert a beharangozó során a Rohloff ellenfeleként hozzák és mint ismerjük a Rohloff bírja az ilyen jellegû igénybevételt. Ha tudsz ezzel kapcsolatban mondani valamit azt elõre is köszönjük.