Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Lehetséges, hogy a végállító csavar van túlzottan becsavarva, és az nem engedi kíjebb jönni a váltó kanalát. Esetleg a túl széles monoblokk okozhat még ilyesmi gondot, illetve a nem eléggé meghúzott hajtómû csavar, vagyis a hajtómû, ami ilyen esetben nem csúszik fel rendesen a tengelyre.

Az is lehet, hogy a legkisebb lánckeréknél túl laza a kábel (s ezért a legnagyobbra már nem jut fel a lánc). Ezt egyszerûen a kábel (a legkisebb állásban való) feszítésével lehet orvosolni, van a váltón hozzá csavar (amibõl kijön a kábelház). Ha tényleg ez a baj, akkor érdemes kiengedni a kábelrögzítõ csavart, a kábelt egy kissé feszesebbre húzni fogóval, s úgy rögzíteni. Így a beállítócsavar használható marad finomabb hangolásra.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Sziasztok!
A lányom bringáját szeretném egy hátsó váltótörés után újra üzembe helyezni.Meg egy részleges felújítást is eszközöltem rajta.Nem vagyok egyáltalán szakértõ sajnos a bringákban, ezt egyenlõre nézzétek el nekem. Szóval egy Gepida Mundo 2004-es a bringáról lenne szó, 3x7-es. Shimano Tourney RD TX-31 hátsó váltót kapott, amit ezen az oldalon olvasható váltóbeállítós cikk nyomán próbálok beállítani,(ami óriási segítség,köszönet érte!)tökéletesen vált le-fel.
Mivel új marokváltókat is vettem rá, (Shimano Revoshift típusút), az átdobóval van gondom.Egész egyszerûen nem tudom felváltatni a legnagyobb lánckerékre.A kicsire és a középsõ elsõ lánckerékre simán megy le-fel, a legnagyobb lánckerékhez csak hozzáemeli a láncot,folyamatosan kerreg az oldalán, de nem mászik fel rá.
A marokváltón sem tudok többet tekerni.Valamit nem jól állítok be valószínüleg, pedig próbálom követni a leírásban foglaltakat.Minden bowden megolajozva,könnyen jár minden. Az elsõ váltó is eredeti Shimano még.A váltó külsõ terelõlemezének alsó éle kb.2mm van a legnagyobb fogaskerék fogától.Mégsem

Lehetséges, hogy a végállító csavar van túlzottan becsavarva, és az nem engedi kíjebb jönni a váltó kanalát. Esetleg a túl széles monoblokk okozhat még ilyesmi gondot, illetve a nem eléggé meghúzott hajtómû csavar, vagyis a hajtómû, ami ilyen esetben nem csúszik fel rendesen a tengelyre.

fater69

fater69

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!
A lányom bringáját szeretném egy hátsó váltótörés után újra üzembe helyezni.Meg egy részleges felújítást is eszközöltem rajta.Nem vagyok egyáltalán szakértõ sajnos a bringákban, ezt egyenlõre nézzétek el nekem. Szóval egy Gepida Mundo 2004-es a bringáról lenne szó, 3x7-es. Shimano Tourney RD TX-31 hátsó váltót kapott, amit ezen az oldalon olvasható váltóbeállítós cikk nyomán próbálok beállítani,(ami óriási segítség,köszönet érte!)tökéletesen vált le-fel.
Mivel új marokváltókat is vettem rá, (Shimano Revoshift típusút), az átdobóval van gondom.Egész egyszerûen nem tudom felváltatni a legnagyobb lánckerékre.A kicsire és a középsõ elsõ lánckerékre simán megy le-fel, a legnagyobb lánckerékhez csak hozzáemeli a láncot,folyamatosan kerreg az oldalán, de nem mászik fel rá.
A marokváltón sem tudok többet tekerni.Valamit nem jól állítok be valószínüleg, pedig próbálom követni a leírásban foglaltakat.Minden bowden megolajozva,könnyen jár minden. Az elsõ váltó is eredeti Shimano még.A váltó külsõ terelõlemezének alsó éle kb.2mm van a legnagyobb fogaskerék fogától.Mégsem

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
brigéciol 2000, bármilyen autós boltban, nagyáruházban. csak azt utána le kell öblíteni jól, aztán szárítás után kenheted újra az alkatrészeket.

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Bármilyen zsíroldó kárt nem okozol benne úgyis újra zsírozod.

Köszi! Írnál egy pár fajtát? Hol érdemes zsíroldót venni?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Bármilyen zsíroldó kárt nem okozol benne úgyis újra zsírozod.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
sziasztok! használt váltót amin vannak zsír meg egyéb lerakódások milyen szerrel lehet házilag otthon szépen letisztítani úgy hogy véletlen se tegyek kárt benne?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
3x9-es Shimano XT (2008-as) elsõ- és hátsó váltókarról leszerelt fokozat-kijelzõket vajon mennyire lenne kókány átszerkeszteni egy 3x10-es, 2011-es Shimano SLX váltóra? Nagy hülyeség még a gondolata is? :-) (Egyelõre csak a gondolat merült fel bennem, meg sem néztem még, fizikailag egyáltalán lehetséges-e, ott vannak-e a csavarok mindkét típuson stb.)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ezt nevezem irányított marketingnek! Kényszerítenek a 10-es rendszerre. De miért, ha én meg vagyok elégedve a 9-essel?

amikor 5-6-7-8 sebességrõl álltál át, akkor is ugyanez volt. jajj minek a több sebesség, jajj a régi sokkal jobb.
ennyi erõvel mehetnénk kõbaltával mamutra vadászni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Akkor megveszed a tavalyit még 8 évig vagy még tovább ha levadászod az apróból vagy az Ebayrõl.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

olyan nincsen már, és jövõre már XT sem lesz

Ezt nevezem irányított marketingnek! Kényszerítenek a 10-es rendszerre. De miért, ha én meg vagyok elégedve a 9-essel?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
olyan nincsen már, és jövõre már XT sem lesz

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Köszi. Akkor nincs is a legújabb xtr szériában 9 sebességes átdobó?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
más a külsõ terelõlemez, a 10-esnél 42-es a 9-esnél 44-es a nagy lánckerék.
szerintem ha össze is lehet hozni, nem lesz tökéletes

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Nem tudjátok, hogy az új XTR felsõ bilincses elsõ váltó FD-M981 csak a 3x10-es rendszerhez jó, a 3x9 hez nem?

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

szerintem annak nincs kulon neve, mivel azt mar vagy 10 eve tudja minden rapidfire kar. ez a Multi Release elnevezes azota van amiota a kioldo karral is tobbet lehet valtani.

koszi, vmi ilyesmire gondoltam enis

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem annak nincs kulon neve, mivel azt mar vagy 10 eve tudja minden rapidfire kar. ez a Multi Release elnevezes azota van amiota a kioldo karral is tobbet lehet valtani.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
shimanonal hogy nevezik azt, hogy egy mozdulattal kettot valthatsz rapidfire karon? nem a "multi release"-re gondolok, hanem a masik iranyba, a nagy karral feszitve. van ennek vmi konkret neve?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
mondjuk had gondolkodjam talán X5 persze az x9 is jó hozzá:)

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

Szert tettem egy sram sx-5 váltóra. Milyen váltókart ajánlotok hozzá?