Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Akkor megveszed a tavalyit még 8 évig vagy még tovább ha levadászod az apróból vagy az Ebayrõl.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

olyan nincsen már, és jövõre már XT sem lesz

Ezt nevezem irányított marketingnek! Kényszerítenek a 10-es rendszerre. De miért, ha én meg vagyok elégedve a 9-essel?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
olyan nincsen már, és jövõre már XT sem lesz

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Köszi. Akkor nincs is a legújabb xtr szériában 9 sebességes átdobó?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
más a külsõ terelõlemez, a 10-esnél 42-es a 9-esnél 44-es a nagy lánckerék.
szerintem ha össze is lehet hozni, nem lesz tökéletes

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Nem tudjátok, hogy az új XTR felsõ bilincses elsõ váltó FD-M981 csak a 3x10-es rendszerhez jó, a 3x9 hez nem?

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

szerintem annak nincs kulon neve, mivel azt mar vagy 10 eve tudja minden rapidfire kar. ez a Multi Release elnevezes azota van amiota a kioldo karral is tobbet lehet valtani.

koszi, vmi ilyesmire gondoltam enis

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem annak nincs kulon neve, mivel azt mar vagy 10 eve tudja minden rapidfire kar. ez a Multi Release elnevezes azota van amiota a kioldo karral is tobbet lehet valtani.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
shimanonal hogy nevezik azt, hogy egy mozdulattal kettot valthatsz rapidfire karon? nem a "multi release"-re gondolok, hanem a masik iranyba, a nagy karral feszitve. van ennek vmi konkret neve?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
mondjuk had gondolkodjam talán X5 persze az x9 is jó hozzá:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

Szert tettem egy sram sx-5 váltóra. Milyen váltókart ajánlotok hozzá?

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Na, most megfigyeltem. Ha elõl a középsõ lánckeréken van a lánc, akkor a nagynak nekiverõdik és az csattog. Hmmm.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Aha, érdekes pedig az slx-nek rendesen kell feszítenie a láncot. Egyébként mihez ér hozzá a lánc, hogy csattog? A vázat azért kérdeztem, mert egy hosszabb utasnál már bele tud érni az elsõváltó aljába, de ennél biztos nem.
Az a jó beállítás lánchosszban, ha még pont tudod váltani a "nagy-nagyot" berugózott állapotban és persze le is tudsz róla váltani.

A sebesség mindent megold.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
1. Az az érdekes, hogy ha csak simán a bringa hátulját a földhöz csapom akkor is csattog. A lejtõn lefeléket mindig váltással kezdem, ha nem felejtem el:).
2. Anthem X
3. Ha az "elsõ-hátsó nagylánckerék" eljárás a mérvadó a lánchossz meghatározásnál, akkor biztos nem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

SLX shadow hosszúkanalas hátsó váltóról van szó. Normálisan vált, a techdoc alapján beállítottam a láncfeszességet, és a lánc sem hosszú. Neoprén láncvillavédõm is van, ennek ellenére a lánc lejtõn lefelé csapkod mint az állat, fémes csattogást hallat. Elõször azt hittem ez normális, de már többször figyeltem mások bicójának a hangját és ott nem csapkod ennyire a lánc. Nemrég vázat cseréltem, ugyanez a jelenség a réginél is megvolt. Laza lehet a rugó? Lehet feszíteni rajta valahogy? XT hátsóváltóra csere esetleg?

1. Lejtõn lefelé mindig a megfelelõ áttételbe kell váltani.
2. Milyen bringád van?
3. Lehet, hogy még hosszú a lánc.

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
vagy SRAM-ra.

peace :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
SLX shadow hosszúkanalas hátsó váltóról van szó. Normálisan vált, a techdoc alapján beállítottam a láncfeszességet, és a lánc sem hosszú. Neoprén láncvillavédõm is van, ennek ellenére a lánc lejtõn lefelé csapkod mint az állat, fémes csattogást hallat. Elõször azt hittem ez normális, de már többször figyeltem mások bicójának a hangját és ott nem csapkod ennyire a lánc. Nemrég vázat cseréltem, ugyanez a jelenség a réginél is megvolt. Laza lehet a rugó? Lehet feszíteni rajta valahogy? XT hátsóváltóra csere esetleg?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Persze csak imbusz kulcs kell hozzá, a váltó védõ szerintem felesleges és valamennyire még a balesetveszélyt is növeli mert szélesíti a bringát és könnyebben beakad szûk helyeken.

sajnos nem sikerült megcsinálnom. a váltófület pikkpakk kicseréltem, de lett valami a váltóval is, olyan furán állt, mintha kifordult vagy megfordult volna, nem feszítette meg a láncot, és mintha a lánc is rossz helyen futna ki belõle. sajna ettõl féltem, hogy annyira nem értek hozzá, hogy nem fogok tudni mit kezdeni vele. utaztam 600 kilométert fölöslegesen... mondjuk lett helyette egy jó kis gyalogtúra, de akkor is... holnap viszem a szervízbe, én feladtam a vele való sz...kodást.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok!

960-as XTR top swing elsõ váltóm van, 34.9-es, 31.8-as a vázam ,szóval kéne a bilincs alá alátét, milyen jó hozzá és hol tudok beszerezni? A boltban ahol néztem nekik csak olyan volt ami nem jó hozzá. Esetleg ha valakinek van és nem használja megvenném :) Szerintem bármelyik mostani top swing váltóhoz való jó lenne talán.

Üdv

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en pl visszavinnem a szervizbe. fizettel erte, nem vagy elegedett, elj a panaszkodasi jogoddal.

lehet nem lehet vele mit csinalni de akkor meg legalabb elmagyarazzak hogy miert nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F