Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
örök hála!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

pontosan ez a gond. nem tudom megnézni, mert egy nyaraló pincéjében van lezárva egertõl húsz kilométerre, én meg itt akarok fület venni szegeden, hogy két hét múlva tudjam vinni ha megyek megint tekerni a hegyekbe.

2009-es cinder cone-hoz H jelû kell

http://www.xfactorne...gerguide_09.pdf

de jó ra az akkori magelláné is (lehet az újaké is de azt nem tudom)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
pontosan ez a gond. nem tudom megnézni, mert egy nyaraló pincéjében van lezárva egertõl húsz kilométerre, én meg itt akarok fület venni szegeden, hogy két hét múlva tudjam vinni ha megyek megint tekerni a hegyekbe.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

már csak azt kellene tudnom, hogy a 2009-es cinder cone-hoz milyen váltófül való. a szervízben ugyanis azt mondják, hogy mindegyikhez más, és nem tudni, hogy az enyémre milyen való. a poén csak az, hogy én itthon szegeden, a kona meg egerben és megnézni sem tudja senki a fül pontos típusát. keresem a neten már egy órája, de találok semmit...

pár éve volt kona-m.
mikor vfület akartam venni a boltos azt kérdezte,hogy milyen betû van beleütve...
szereld le és nézd meg...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Fényképeztesd le és vidd be a képet a boltba.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
már csak azt kellene tudnom, hogy a 2009-es cinder cone-hoz milyen váltófül való. a szervízben ugyanis azt mondják, hogy mindegyikhez más, és nem tudni, hogy az enyémre milyen való. a poén csak az, hogy én itthon szegeden, a kona meg egerben és megnézni sem tudja senki a fül pontos típusát. keresem a neten már egy órája, de találok semmit...

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
rendben, akkor megpróbálkozom vele. köszi a segítséget!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Persze csak imbusz kulcs kell hozzá, a váltó védõ szerintem felesleges és valamennyire még a balesetveszélyt is növeli mert szélesíti a bringát és könnyebben beakad szûk helyeken.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
szerinted a magamfajta mûszaki analfabéta ki tudja ezt cserélni? váltóvédõt érdemes tenni rá?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A váltó fülek jó része felkapott faágak miatt törik le.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
köszi szépen! néztem, valóban a váltófül tört le! de egész biztos, hogy nem vertem oda, teljesen sima terep volt, egy hétköznapi erdészeti út, max faágat kaphatott... Egerben kell megoldanom a dolgot, majd rákeresek. köszi még egyszer!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem a váltó tört le a vázról hanem 99.9% a váltófül és ennek ép ez a dolga hogy ne a vázad vagy a váltód törjön (egyéb iránt magától nem törik ahhoz azért elég komoly erõ kell azaz oda verés vagy és hozzá nem értés, helytelen beállítás). Menj be a probike-ba és jó eséllyel kapsz vasárnap is nyitva vannak. Már amennyiben Bp-i vagy.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok! egy kis segítséget szeretnék. tavaly vettem egy kona cinder cone bicajt, shimano SLX hátsó váltóval. tegnap egy teljesen hétköznapi hegyi terepen egyszerûen letört a vázról. ez hogy lehetséges? pont azért választottam ezt a bicajt, mert rendkívül strapabírónak mondták. én csesztem el valamit vagy szar a cucc? mennyi lehet ennek a javítási költsége? elõre is köszönöm ha vki tud segíteni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
talan mar van nemi tapasztalat... a 3x10es rendszerek milyenek? ugy latom, hogy eltunedeznek a 9es alkatreszek, ill dragabbak kezdenek lenni.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

üdv mindenkinek!
Egy kis segítség kellene váltó beállitás ügyben!!!
Shimano Altus hátsó váltót nem tudom az istennek se beállitani!
Nem nagyon találja a fokozatokat, és darás folyamatosan. A 3 db csavarocskát már végtelen irányban próbáltam de nem megy sehogy se. Lehet nem kellett volna belepiszkálnom, de mostmár lassan menni se lehet vele....hogy lehet jól beállitani?!?!?!?!?!?!?!

Így:
A váltók mûködése és pontos beállítása
Failure is always an option.

baluka10

baluka10

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
üdv mindenkinek!
Egy kis segítség kellene váltó beállitás ügyben!!!
Shimano Altus hátsó váltót nem tudom az istennek se beállitani!
Nem nagyon találja a fokozatokat, és darás folyamatosan. A 3 db csavarocskát már végtelen irányban próbáltam de nem megy sehogy se. Lehet nem kellett volna belepiszkálnom, de mostmár lassan menni se lehet vele....hogy lehet jól beállitani?!?!?!?!?!?!?!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Köszi a választ!

Akkor azt mondjátok, hogy alivio felé nem érdemes menni. Ok. A darálás sajnos újkorától meg van. Most 1 éves a keró és csak munkába járok vele. Így valami ötlet? Lehet, hogy a mostani váltó nincs jól beállítva? Vagy a fogaskerekekkel van valami? Köszi mégegyszer!

Attól, hogy nem a legjobb váltó van rajta még nem kellene egyik fokozatban sen darálnia. Mielõtt vennél másikat próbáld meg rendesen beállítani/beállíttatni. Lehet hogy ferdén áll, vagy görbe a kanala, vagy bármi...
Failure is always an option.

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Köszi a választ!

Akkor azt mondjátok, hogy alivio felé nem érdemes menni. Ok. A darálás sajnos újkorától meg van. Most 1 éves a keró és csak munkába járok vele. Így valami ötlet? Lehet, hogy a mostani váltó nincs jól beállítva? Vagy a fogaskerekekkel van valami? Köszi mégegyszer!

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

A fülesre is jó az imbuszos, lehet hozzá fület kapni.

Minden nap tanul valamit az ember, ezért jó ez a fórum.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azt nézd meg elõször, h a váltód imbuszos vagy füles rögzítésû! Sajna ha füles, akkor nem sok választásod van.Ha imbuszos, akkor vegyél olyat, amit a pénztárcád enged, de szerintem alivio fölé nem kell menned, kivéve, ha újítgatni szeretnéd késõbb a kecskét.
A daráló hang lehet az, hogy azt a fokozatot használod a legtöbbet és elkopott már.

A fülesre is jó az imbuszos, lehet hozzá fület kapni.

A sebesség mindent megold.