Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Köszönöm a segítséget!

Elvittem egy szervízbe. Ott kicserélték a fogaskeréksort meg a láncot. Most nagyon fasza minden egy dolgot leszámítva (bár lehet, hogy én reagálom túl már a dolgokat) az 5.-ik fokozatban ha nem tekerek hanem hátrafelé tekerem, szabadon fut, akkor néha furcsa zörgõ-csörgõ-csilingelõ magas hangot hallok, de csak abban a fokozatban amúgy csöndes minden. Érdemes ezzel foglalkozni? Lehet köze ennek ahhoz, hogy ma elvittem lecsapatni egy autómosóba? (tegnap tették fel az új keréksort meg a láncot). Bocsánat a láma kérdésekért, de teljesen análfabéka vagyok a kerókhoz. Elõre is köszi a választ!

Megnéztem kicsit jobban a különbözõ sebességeket. A hang amit hallok attól van, hogy néha 5-ösben a lánc hozzáér az eggyel nagyobb fogaskerékhez. Mit lehet csinálni ezzel?

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Attól, hogy nem a legjobb váltó van rajta még nem kellene egyik fokozatban sen darálnia. Mielõtt vennél másikat próbáld meg rendesen beállítani/beállíttatni. Lehet hogy ferdén áll, vagy görbe a kanala, vagy bármi...

Köszönöm a segítséget!

Elvittem egy szervízbe. Ott kicserélték a fogaskeréksort meg a láncot. Most nagyon fasza minden egy dolgot leszámítva (bár lehet, hogy én reagálom túl már a dolgokat) az 5.-ik fokozatban ha nem tekerek hanem hátrafelé tekerem, szabadon fut, akkor néha furcsa zörgõ-csörgõ-csilingelõ magas hangot hallok, de csak abban a fokozatban amúgy csöndes minden. Érdemes ezzel foglalkozni? Lehet köze ennek ahhoz, hogy ma elvittem lecsapatni egy autómosóba? (tegnap tették fel az új keréksort meg a láncot). Bocsánat a láma kérdésekért, de teljesen análfabéka vagyok a kerókhoz. Elõre is köszi a választ!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Köszi!

Mint kiderült, elgörbült a vége és kiakadt... Bosszantó, de már helyre lett állítva.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Gyakorlatilag minden apró bibazt lehet csak nem gyors legegyszerûbb ha valami leharcolt shimi váltóból kiszeded és berakod , de mint írtam lehet hogy csak ki akadt mint nekem a szilvás marcin 2 éve.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
És hol lehet kapni hozzá rugót? Bringaboltos haver azt mondta, ilyet nem nagyon lehet rendelni :(

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!

Ma sajnos, a 2008-as XT váltóm láncfeszítõ része szétugrott, megszûnt feszíteni. Gondolom a rugó környékén történt valami. kérdés, hogy lehet ezt javítani? Van errõl valakinek tapasztalata?

Ahol a kanál csatlakozik magához a váltóhoz az a forgáspont szétszed ott van egy rugó az vagy kiakadt vagy eltört ha kiakadt akkor megtisztít zsíroz összerak ha nem akkor csere és a folyamat ua.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Sziasztok!
Nekem is kérdésem lenne. Vadonatúj (kb 100km.t futott) Sram szettet használok,a hajtómûvön kívûl (ami XT) minden Sram,azaz 9es PG980 fogaskoszorú,PC991 lánc,X.9 váltás + X.9 váltókarok. Olyan kérdésem lenne,hogy miért találom zajosnak az egészet?
A gyári zsírt már letakarítottam a láncról,már be van olajozva,s mégis menet közben elég zajos a hajtás,szinte minden fokozatban. Az elsõ átdobónál nem ér bele sehova a lánc,hátul is úgy látom,hogy szépen fut a váltó is és a sor is,és mégis fémesen csörögve s viszonylag hangosan lehet hallani a hajtást. Ez mitõl lehet?
Elõtte shimano hg50 fogaskoszorúm volt,és egy Sram PC951 lánc. Ott ha beolajoztam,szinte alig volt hangja,és ott is X.9 váltóim voltak. Lehet ez a shimano fogaskoszorú miatt volt halk? Köszi a válaszokat.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Sziasztok!

Ma sajnos, a 2008-as XT váltóm láncfeszítõ része szétugrott, megszûnt feszíteni. Gondolom a rugó környékén történt valami. kérdés, hogy lehet ezt javítani? Van errõl valakinek tapasztalata?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
persze, leveszed a régit felrakod az újat
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
oké

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
no, most megjött a váltófülem, de csavar külön nincs hozzá semmi. ez így oké?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
örök hála!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

pontosan ez a gond. nem tudom megnézni, mert egy nyaraló pincéjében van lezárva egertõl húsz kilométerre, én meg itt akarok fület venni szegeden, hogy két hét múlva tudjam vinni ha megyek megint tekerni a hegyekbe.

2009-es cinder cone-hoz H jelû kell

http://www.xfactorne...gerguide_09.pdf

de jó ra az akkori magelláné is (lehet az újaké is de azt nem tudom)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
pontosan ez a gond. nem tudom megnézni, mert egy nyaraló pincéjében van lezárva egertõl húsz kilométerre, én meg itt akarok fület venni szegeden, hogy két hét múlva tudjam vinni ha megyek megint tekerni a hegyekbe.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

már csak azt kellene tudnom, hogy a 2009-es cinder cone-hoz milyen váltófül való. a szervízben ugyanis azt mondják, hogy mindegyikhez más, és nem tudni, hogy az enyémre milyen való. a poén csak az, hogy én itthon szegeden, a kona meg egerben és megnézni sem tudja senki a fül pontos típusát. keresem a neten már egy órája, de találok semmit...

pár éve volt kona-m.
mikor vfület akartam venni a boltos azt kérdezte,hogy milyen betû van beleütve...
szereld le és nézd meg...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Fényképeztesd le és vidd be a képet a boltba.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
már csak azt kellene tudnom, hogy a 2009-es cinder cone-hoz milyen váltófül való. a szervízben ugyanis azt mondják, hogy mindegyikhez más, és nem tudni, hogy az enyémre milyen való. a poén csak az, hogy én itthon szegeden, a kona meg egerben és megnézni sem tudja senki a fül pontos típusát. keresem a neten már egy órája, de találok semmit...

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
rendben, akkor megpróbálkozom vele. köszi a segítséget!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Persze csak imbusz kulcs kell hozzá, a váltó védõ szerintem felesleges és valamennyire még a balesetveszélyt is növeli mert szélesíti a bringát és könnyebben beakad szûk helyeken.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
szerinted a magamfajta mûszaki analfabéta ki tudja ezt cserélni? váltóvédõt érdemes tenni rá?