Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ezek filléres dolgok egyébként, de nem tudom külön ad-e ilyet az SRAM. Meg kellene próbálni keresni egy kerékpár boltot, aki foglalkozik ezzel. Esetleg keresd meg a nagykert, nem vásárlási, hanem érdeklõdési szándékkal. Ha ezen az úton nem megy, akkor érdemes lenne szakboltba menned (talán csavarbolt), vidd be a váltót, talán tudnak segíteni. Jobb ötletem nincs.

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
nem tudom szándékos volt-e ...innen vettem azaz itt hirdette, a megadott számon nem nagyon tudtam elérni....

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Seeger gyûrû és alátét hiányzik? Ha nem annyira speckó, ezek beszerezhetõk szakboltban. De én inkább visszaadnám a váltót az eladónak..

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

A következõ nagy gondom lenne: hozzájutottam egy fasza kis sx-5 ös váltóhoz. Most elvittem egy szakihoz hogy tegye fel és akkor mondta, hogy nincs meg egy hozzá egy kis valami. A lenti képen amit bekarikáztam egy alátét meg egy seeger gyûrû. https://picasaweb.go...849643801441090
Segítsetek honnan tudok ilyet szerezni? Debreceni vagyok esetleg itt valami bolt? Vagy ha esetleg van valakinek eladó ilyen cucca, vagy esetleg tudna csinálni írjon nekem! Minden megoldás érdekel tényleg! Elõre is köszönöm a segítséget!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

hát gondolom normál mtb agyak azoknak 135mm-nek kell lenni a sarutávolságnak, szal annak sem kéne problémának lenni. az viszont lehet probléma, hogy az egyik fogsor kopottabb mint a másik, és nincsenek összekopva. a lánccal.

Köszönöm az eddigi segítséged. 135mm-es sarutávolságú mindkettõ. Úgy értettem azon belül lehet eltolódás a kazettatest és s fogaskeréksor pozíciójában? A fogaskeréksort a saját, hozzá kopott láncával rakom fel. Felrakom és majd kiderül, hogy jó-e.

MJani: A féktárcsa egész biztosan beljebb van szerintem több milliméterrel is.

Szóval az lenne a lényeg, ha állítanom kell a váltót, akkor a már egyszer kiszenvedett tuti beállításaimat vissza tudjam nyerni seperc alatt. Jelölõ filcre gondoltam vagy csavar betekerésére tövig, megjegyzem a fordulatokat. Ha van jobb ötletetek, szívesen venném.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

hát gondolom normál mtb agyak azoknak 135mm-nek kell lenni a sarutávolságnak, szal annak sem kéne problémának lenni. az viszont lehet probléma, hogy az egyik fogsor kopottabb mint a másik, és nincsenek összekopva. a lánccal.

Nem a sarutávolsággal van a gond, hanem azzal hogy az egyiken fél mm-rel arrébb van a sor, mint a másikon. Gondolj bele, a tárcsa sincs ugyanott minden agyon.

A sebesség mindent megold.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
A fokozatszám azonos, de a fogszám nem (11-32, 11-34), az agyak sem. Az agyak közötti differencia nem okozhat elolódást? Még csak egyszer cseréltem át a kereket, úgy emlékszem nem volt tökéletes, de nem kellett sokat állítani.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
hát ha mindkét sor azonos fokozatszámmal bír akkor nem kell állítani semmit, mert a lánckerekek közötti távolságok ugyanazok

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Van két kerekem, különbözõ agyakkal és lánckeréksorral, a hátsó váltó Shimano Deore XT Shadow. A váltón van két végállás és egy dõlésszög állítási lehetõség. A két kereket idõnként cserélem. Szerintetek hogy tudnám a legegyszerûbben megoldani, hogy a váltó három csavarját ne kelljen újra állítani? Mi a legegyszerûbb módja a beállítások pontos visszaállításának? Arra gondoltam, betekerem tövig a csavarokat és számolom a fordulatokat.

Dr_Syrex

Dr_Syrex

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Igen, arral lenne szó: SX Trail

Érdekes, elsõre berakta a képet :o

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

aham, egy speci sx trail
2008as? narancs fehér

Nálam csak egy kephost.org felirat van.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
aham, egy speci sx trail
2008as? narancs fehér

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

alsóbilincses xt

Te látsz vázat?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
alsóbilincses xt: Feltöltött kép
vagy ha kéttányéros felállás lesz, akkor dual slx

Dr_Syrex

Dr_Syrex

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
sziasztok

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ehhez a vázhoz milyen elsõ váltó lenne a legideálisabb, mit ajánlanátok?

Feltöltött kép

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Persze, triplát azt tudom, hogy számít, csak a sebességszámban nem voltam biztos.
De akkor valószinû jó lesz.
Köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a nagy eltérés a dupla és a tripla elsõváltók közt van.
tripla sora:
Feltöltött kép
dupla sora:
Feltöltött kép
triplához mindenképpen olyat vegyél, ami jó hozzá.
hogy 8-as vagy 9-es: nagyjából nem sok mindent számít, de a mostani sora/tiagra az pölö mind 9-es

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok!
Szeretnék váltót cserélni. Eddig egy ezeréves 105-ös elsõváltóm volt, egy régi, Aerocoronado hajtással, és Tiagra fékváltókarokkal.
Most cseréltem a hajtást integrált Sora-ra, 3 tányéros. A váltó semmit nem ér, el sem éri a nagytányért.

A kérdésem, hogy mennyiben különbözik egy 8-as és egy 9-es elsõváltó? Csak a keret méretében, nem?
9-es rendszerem van, de ha felteszek egy 8-asnak mondott sora elsõváltót, akkor mûködhet a dolog?
Üdv.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok!

A címben szereplõ váltót vettem, próbáltuk beállítani de ez a problémám van vele:

9-tõl indulva az 1-es felé: 9-dik fokozatnál a váltókarral kettõt kell váltani, és csak úgy ugrik 8-ra, utána fokozatosan szépen simán felvált 1-ig....

1-tõl indulva 9-ig: 1-es után átugorja a 2-est, 3-ra megy a lánc. Onnantól lefelé 9-ig megint jó!!!

Mi lehet gond? LX (M580) váltókart használok....

Köszönöm a segítséget.
István

A leírtak alapján valószínûleg feszíteni kell a bowdenen, de mielõtt össze-vissza csavargatsz mindent, olvasgass, hogy mit miért és hogyan, pl. itt.
Failure is always an option.