Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2013. augusztus 15. - 19:14
Írta 2013. augusztus 15. - 18:34
Írta 2013. augusztus 12. - 14:52
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. augusztus 12. - 11:50
Ridley Noah Fast
Írta 2013. augusztus 12. - 01:31
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. augusztus 11. - 08:18
A 770-es fordított rugójú(nagyobb lánckerékre váltásnál segít rá a rugó,és a kis karral váltassz nagyobb lánckerékre,tehát csak a rugóban "bízhatsz,hogy fölteszi-e nagyobb lánckerékre a láncot),a 772-es normál rugójú,tehát nagyobb kart nyomva a te ujjad által kifejtett erõtõl múlik leginkább a nagyobb lánckerékre való váltás.
Fordított rugójú nekem hülye rendszer!Ízlések és pofonok!
Én a Shadow-t választanám,bár az lehet,hogy hamarabb kikotyogósodik,sõt,szinte biztos!Nem Shadow és nem fordított rugójú XT h.v. létezik még???
Köszi Lali!
Erre az elhatárolódásra jutottam én is. Most is Shadow Deorem van, s nem kotyog.
Írta 2013. augusztus 10. - 23:35
Fordított rugójú nekem hülye rendszer!Ízlések és pofonok!
Én a Shadow-t választanám,bár az lehet,hogy hamarabb kikotyogósodik,sõt,szinte biztos!Nem Shadow és nem fordított rugójú XT h.v. létezik még???
Írta 2013. augusztus 10. - 18:04
Hátsó váltó upgradeben gondolkozom. 9es rendszer
Shimano RD-M770SGS vagy RD-M772SGS lenne a jobb?
Írta 2013. július 31. - 10:06
Tegnap mar elõmerészkedett a bringa a garázsból, mentem egy keveset, tudok ugyan váltani, de nem annyira vidám.
A Gripshifttel kapcsolatban inkább az a kérdés, hogy a 2x10 XT-hez passzoló van-e. Mert úgy olvastam máshol, hogy a 9-es rendszerekig gyártottak külön Shimano húzásút, de a 10-hez (még) nem. Ha én sram lennék, nyilván nem is csinálnék egyáltalán. Vannak persze megoldások, találtam egy német céget, náluk videót x0 - xt átalakításról.
MOD II XT XTR + Sram Gripshift 10 Speed Deore SLX ab 2011, 119,90 &eu
http://www.youtube.com/watch?v=B17aqpBeuiM
Írta 2013. július 31. - 08:47
nem akarok "kontárkodni", de valami frikciós hüvelykváltó nem kényelmesebb, mint egy marok? bár, abból az olcsók elég fröccsöntött mûanyagnak néznek ki, ami meg masszívabb, az meg drága. : \
Nekem speciel ez volt otthon és kész , én is gondoltam , hogyha nem jön be a markos , átállok egy egyszerû hüvelykesre , de mint írtam , megszoktam , na meg a lustaság...mgy meg valami korábbi sérülés miatti nehézkes hüvelykujj használatról írt , ha jól értettem.Nála ezért opció a griphsift.
Írta 2013. július 30. - 20:59
Írta 2013. július 30. - 19:41
Írta 2013. július 30. - 16:14
Egy régebbi sérülés miatt egyre kevésbé tudom használni a (balos) hagyományos váltókart. Most 2x10 váltásom van, minden XT, nem nagyon akarnék feleslegesen cserélgetni, csak amit muszáj. Gripshift lenne a megoldás, van a gripshift + xt átdobó/váltó párosítással gyakorlati tapasztalatotok?
Természetesen a gripshiftrõl magáról is érdekelne a véleményetek!
Az edzõbringámon van egy ezer éves Shimano fokozatmentes markos-cuccos , igaz csak a bal , mert a kütyüzött 2 tányéros hajtómûhöz jól jött , hogy oda áll az átdobó , ahová akarom.Ja , meg ingyé vót.
A lényeg : tökéletesen mûködik , meg lehet szokni , elenyészõ , hogy egy-egy zúzós lejtõn esetenként kattintok vele , ami egyáltalán nem zavaró.Lehet , hogyha egy minõségi darab lenne , akkor még ez a probléma sem állna fenn.Szerintem egy akármilyen gripshift megoldást jelenthet a problémádra , csak ne legyen pozicionálva 3 állásra.
Írta 2013. július 30. - 13:46
gripko meg, lehet szeretni, nem szeretni, én meguntam és visszaváltottam, peckölõsre.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. július 30. - 13:33
Természetesen a gripshiftrõl magáról is érdekelne a véleményetek!
Írta 2013. július 30. - 08:48
Hello!
X7 trigger karban csúszik a kijelzés 1et.9 helyett 8at és 1es helyett 2est mutat viszont ezen kívûl szépen vált minden fokozatot.Lehet javítani?Mi a baj?Sose szedtem még szét,nagyon szétpergõs?
Amennyiben van egy minimális technikai érzéked, óvatosan szedd szét a váltókart (kézben, a fedelét ujjal lenyomni, csavarokat eltávolítani, majd a fedelét óvatosan levenni, vigyázva, hogy ne ugorjon szét a belsõ rész) és igazítsd el a mûanyag fokozatkijelzõ szalagot.
Írta 2013. július 29. - 23:40
Nagyon ezeket nem lehet javítani. De ha egyébként a mûködésével nincs baj, akkor mi a gond ? Fogod magad és megfigyeled, melyik irányba csal egyet. És mikor menet közben ránézel, hozzá gondolsz egy fokozatot. Ennyi. Nem bonyolult. Egy túra alatt megszokod, vagy lehet, hogy már amúgy is megszoktad.Errõl nem lehet leszedni.Azt,hogy mikor kell váltani jól tudod,de mi lehet a baja a váltónak?
Írta 2013. július 29. - 21:27
Hát Ádám akkor beszéljünk értelmesen, alap szinten. A kijelzõ azért kell hogy tudjuk melyik fokozatban tekerünk, mert ha valamilyen problémánk van a pedálfordulattal akkor az optika érzékelõ egységünket ráfordítjuk a kijelzõre és látjuk hogy 4. fokozatban tekerünk. Ezt az információt bioelektronikus úton eljuttatjuk a mikró számítógépünkbe majd az parancsot ad biomechanikus karnak hogy hozza mûködésbe a váltókart a kívánt fokozatba kapcsoláshoz.
Nálam ez a következõkép mûködik ha erõlködöm akkor könnyebb fokozatba váltok, ha gyorsabban akarok haladni akkor keményebb áttételre kapcsolok és nem érdekel hogy 2-3-ban vagy 2-4-ben tekerek.
A váltókarok kijelzõjét általában le lehet szedni.
A régebbi X7-rõl tényleg nem, bele van integrálva a bilincsbe.