Üdv!
Megtudnátok mondani hogy váltógörgõt mikor kell cserélni, honnan tudom hogy kopott? Cseréltem láncot, fogaskoszorút, hajtómûvet, de ez valamiért kimaradt, és most olyat csinál, hogy ha hátul legalulra teszem (elöl mindegy hol van a lánc) akkor egy enyhe csörgés jelentkezik. Viszont, ha kézzel egy fél centit eltávolítom a felsõ görgõt a fogaskoszorútól (tehát a lánc kb. egy foggal kevesebben fekszik a görgõn) akkor a csörgés megszûnik- de legalábbis enyhül. Láncszög állító csavart kellene keresnem és állítanom? Vagy a görgõ a kopott? Xt váltóm van 2008-09 körüli. Remélem érthetõen írtam, vagy a lánchossz nem stimmelne? A váltók egyébként jól vannak beállítva, szépen mûködik minden, de a régi deore rendszer (most full xt lett) a kinyúlt lánccal mintha halkabb lett volna...Köszi!
Nagyon egyszerû megállapítani, minél kopottabbak a váltógörgök annál hegyesebbek a fogak rajta, ahogy kopik eltünik róla a fog profil. Ha jól tudom a legközelebb kell lennie a felsõ váltó görgönek a sorhoz akkor lesz gördülékenyebb a váltás ezt a láncfeszítõ csavarral tudod beállítani a váltó hátulján.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére