Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

Benõke

Benõke

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

Van egy régi hátsó váltóm, elvileg alig használt(gyakorlatilag is kb ez látszik rajta) és elvileg jól is mûködik. Nem próbáltam ki mert nekem mintha furcsán állt volna alaphelyzetben. Kerék nélkül, kb egyenesen állt lefele, mintha "lógott" volna. Ez normális pozíció? Kicsit nekem ez fura volt hogy nem húzza össze magát, így buheráltam a rugóján, így viszont hozzáér a fogaskoszorú közepénél kb a fogaskerékhez. Ez amiatt lehet mert túl erõs a rugó? Tudom hülye kérdésnek tûnhet, de a másik biciklimen a normális Shimano váltó "behúzza" magát kerék nélkül ahogy kell és nem ér hozzá. Egy kb noname váltóról van szó, kb az a tipikus egyszerû fajta, egy régi y-vázas, összteleszkópos biciklin van(szerintem gyárilag).

Üdvözlettel, Bence

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Azt szeretném megtudni,hogy a Shimano hátsó váltók lefelé kompatibilisek-e,vagyis pl. egy kilenc fokozatú Deore használható-e 8-as rendszerben.

Elmegy, de nem az igazi. Szûkebb a 9-es és ha keresztbe megy a lánc a csapok hozzá érhetnek a kanálhoz, extrém esetben fel is tekerheted a kanalat. Ki lehet okoskodni vékony alátéttel a görgõ két oldalán és akkor elfér a lánc

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Azt szeretném megtudni,hogy a Shimano hátsó váltók lefelé kompatibilisek-e,vagyis pl. egy kilenc fokozatú Deore használható-e 8-as rendszerben.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás
Ez nem jó ? https://www.pacificc...ROLLERBOYS.html
Ez kapható itthon is.
Marci

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Természetesen néztem ezt is,de szeretnék minél olcsóbban kijönni. Ha ez is kompatibilis hozzá akkor nem adnék ki feleslegesen 3000Ft-ot.
"Ride today, heal tomorrow"

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

X0 hátsó váltóhoz keresek görgõket. Ez szerintetek jó lenne hozzá? SRAM Schaltrollen-Set X.9, X.7 (10-11)

Nem inkább ez?

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
X0 hátsó váltóhoz keresek görgõket. Ez szerintetek jó lenne hozzá? SRAM Schaltrollen-Set X.9, X.7 (10-11)
"Ride today, heal tomorrow"

jfekete

jfekete

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Sziasztok!

Shimano Inter7 agyváltóhoz keresek pillangó váltókart. A régebbi típusokhoz (pl. 7C21) alapból ilyet adtak, de újonnan már sehol nem lehet kapni. Nagy segítség lenne...
Elõre is köszi!

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Új helyre megy. Azért gondolom, mert nekem ezzel a sunrace-szel sincs különösebb bajom, persze nem vált olyan szépen, mint az alivio, de túrázni oké. :) Csak hátha ismeri valaki ezeket a mostani olcsó shimanokat, ennél gagyibbat nem vennék, de ha nem muszáj akkor jobbat se.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Sürgõs kérdés:

A Shimano SP-40 bowdenház vég belsõ átmérõje 4mm? Ha a bowdenek spéci bevonatúak (pl. teflonos) és a váz ahova ezek a bowdenház végek mennek alu, mit ajánlanátok inkább, ezt a shimano bowdenház véget vagy alu vég? Úgy értem az alu nem bántja a teflonbevonatot? Pl. erre gondolok.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha a meglévõt akarod cserélni, akkor szerintem hagyd ha meg vagy elégedve vele. Ha új helyre megy, igazán nem tudok hozzászólni, ezt a kategóriát nem ismerem. Az XT elgörbült egy rossz váltástól. Most SRAM X.9-em van.

Hello
egy olyan kérdésem lenne, hogy a shimano fd-m191es elsõ váltó mennyire használható?
Shimano FD-M191 | Váltás | Váltó | MTB elsõ váltó

Jelenleg az mtb-men ilyen (http://static.testbi...o-2010-NO.3.jpg) alivio elsõ váltót használok, 06-os évjáratú alivio váltókarral, és teljesen meg vagyok vele elégedve terepen, bárhol.
Másik bringámon egy régi (2000-es) alivio váltókarral használok egy olcsó noname elsõ váltót (talán régi sunrace, de ez a tényleg nagyon puruttya alap darab), és azzal sincs problémám, de azzal csak aszfalton járok.
http://ebike.hu/kepe...race-fd-m2a.jpg

Szóval a kérdés, hogy ez a fd-m191es elsõ váltó egy altus váltókarral aszfalton túrázáshoz használható lesz-e. 42es tányér lesz elõl, szóval sokat nem fogok váltani, de azért örülnék, ha akkor váltana amikor szükséges :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Hello
egy olyan kérdésem lenne, hogy a shimano fd-m191es elsõ váltó mennyire használható?
http://ebike.hu/term...himano-fd-m191/

Jelenleg az mtb-men ilyen (http://static.testbi...o-2010-NO.3.jpg) alivio elsõ váltót használok, 06-os évjáratú alivio váltókarral, és teljesen meg vagyok vele elégedve terepen, bárhol.
Másik bringámon egy régi (2000-es) alivio váltókarral használok egy olcsó noname elsõ váltót (talán régi sunrace, de ez a tényleg nagyon puruttya alap darab), és azzal sincs problémám, de azzal csak aszfalton járok.
http://ebike.hu/kepe...race-fd-m2a.jpg

Szóval a kérdés, hogy ez a fd-m191es elsõ váltó egy altus váltókarral aszfalton túrázáshoz használható lesz-e. 42es tányér lesz elõl, szóval sokat nem fogok váltani, de azért örülnék, ha akkor váltana amikor szükséges :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás
A váltó távolságát a fogsortól. Az a jó ha szépen "besimul" a váltó a fogsor alá, minél több fogon feküdjön föl a lánc.
Marci

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
A hátsó váltókon van egy harmadik kis csavar a két végállás állító csavaron kívül.Ezzel mit lehet állítani?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nekem montis váltókar csinálta ezt. A váltókar belsõ mechanikájában elkopott egy fog.
Aztán az is lehet, hogy ha a tied nem egy régi, viseltes darab, akkor csak el van koszolódva és csak ragadnak az alkatrészek (egy wd40-es befújás segíthet).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Wikh

Wikh

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Shimano Sora ST-3400-as fékváltókarom van. Az elsõ fékváltókar nem akar mûködni, ha a kistányérról a nagytányérra váltok.
Az az érdekes, ha mégis sikerül, akkor a kistányérra minden gond nélkül levált.
Tud-e valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás
Igen, el.
Marci

csp187

csp187

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok! Régi Merida montim felújításába kezdenék, és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A hátsó fogaskoszorú egy 8 soros Shimano CS-HG51, a lánc pedig egy Shimano CN-HG70 11-32, vagy CN-HG51 lenne, amik szintén 8 soros rendszerekhez vannak tervezve. Kérdésem az, hogy ezekkel elboldogul e egy 2011-es kiadású Alivio RD-M430 -as hátsó váltó, ami ugyebár már 9 sebességes rendszerekhez van?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Nekem gond nélkül mûködik.Csak kis 28/11-ben ér hozzá a terelõhöz a lánc , azt meg úgysem használom.Meg az asszonynak is.Annyi , hogy a "2-es - 3-as" - hoz van hangolva a rendszer.

Köszi,akkor csinálom

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Ha egy 2tányéros 10s hajtómûhöz bekötök egy 9s elsõ váltót az mûködni fog rendesen?3s a váltókar,de az nem hiszem hogy gond lenne.

Nekem gond nélkül mûködik.Csak kis 28/11-ben ér hozzá a terelõhöz a lánc , azt meg úgysem használom.Meg az asszonynak is.Annyi , hogy a "2-es - 3-as" - hoz van hangolva a rendszer.