Állítólag hallani lehet a különbséget, de kimérni nem, mert a fülünk sokkal érzékenyebb, mint a műszerek.
A fülünk nem érzékenyebbek mint a műszerek, ez nem hittan hanem kereskedelmi érdekek. Szép példa: miért tényleg nem jobb a lemez a CD-nél. Másik példa: miért nem jobb, sőt rosszabb a Neil Young féle 24 bit/192 kHz-es audió mint a hagyományos CD (16/44).
[OFF] A tápkábelekben én sem hiszek (szvsz voodoo). USB/HDMI kábel szintén, mégis egy Chord-t használok (HDMI). [/OFF]
A HDMI digitális. Ami azt jelenti hogy teljesen mindegy hogy rágogumiból van vagy 39 karátos aranylemezes latinumból, vagy 100%-osan műkődik, vagy egyáltalán nem.
nem váltok terhelés alatt.
Azt nem tudom hogy csinálod, mert aki hegyen felteker az biztos hogy vált terhelés alatt. Kivéve ha annyira erős vagy hogy mindent kitekersz egy síkon is kényelmes áttételben, de akkor nem csodálom hogy görbül a cuccod
Igen, már láttam. A csúcs a villanykörte, ami 100 évig ég. Régóta tudom, hogy mindent szándékosan úgy terveznek, hogy menjen tönkre fenntartva egy mesterséges forgalmat. Különben ezeknek a cégeknek hamar felkopna az álla.
Van akire ez tényleg érvényes (pl. Microsoft, Monsanto), de nem feltétlen mindenkire, ilyen esetekben érdemes a tényeknél maradni (pl. 7-es épület). Elsősorban azért szar a minőség mert olcsónak kell lennie mert nagy mennyiségű tömegtermékről van szó. A kissebb sorozatú minőségi termék addig életképes amig van egy elég nagy terjedelmű középréteg akinek van elegendő szabadon rendelkezésre álló jövedelme. A jelenlegi tendencia a középréteg eltörlése felé hajlik ami egyrészt az egyre olcsóbb és rosszabb tömegtermékkel jár, másrészt viszont az értékáthelyezés által aránytalanul gazdagodó (de reálisan hiperinflációnak nevezhető nominális növekedéssel bíró) felsőréteget kiszolgáló, szintén aránytalanul dráguló elit cuccokkal. Ezt csak valamelyest ellensúlyozza a technika fejlődése (mivel az főleg arról szól hogy nagyobb margóval gyártsuk ugyanazt a minőséget, nem ugyanannyiért jobbat/tartósabbat).
Ettől függetlenül ha ma olyan égőt akarsz ami 100 évig ég meg lehet oldani, de ne várd hogy minden sarkon kézpénzért lehet majd kapni, ugyanúgy mint azt a 100 éves égőt se lehetett 100 évvel ezelött.
az autóm 7 évesen úgy néz ki kívül-belül mintha most gurult volna ki a szalonból [..]
Ha a Mercedest is és a Trabantot is a Shimnano gyártaná, akkor nyugodtan lehet Trabantot venni, mert olcsó pótolni. Lényeg, hogy Shimano, abban nem lehet hiba!
Autóhasonlatok mindig sántítanak. Pl. a legújjabb Fifth Gearben kitárgyalják hogy a Seat Leon SC könnyebb, gyorsabb, takarékosabb, jobban néz ki és ráadásul olcsóbb mint a VW Scirocco, pedig mindkettőt a Volkswagen gyártja. Tehát igazad van, tényleg lehet nyugodtan Seat-ot és Skodát venni, mert mind a VW gyártja. Az hogy a te autód 7 évesen vadonatúj csak azzal magyarázható hogy te pénzt költesz rá, amit így hirtelen nem számoltad be abba a hasonlatba hogy valakinek tropára megy mert nem csinál vele semmit. Neki lehet olcsóbb, legalábbis rövid távon.
Érdekes, az SRAM miért hibátlan?
A SRAM nem hibátlan, mindenkinek vannak jó és kevésbé jó termékei, előnyei és hátrányai. Nekem pl. azért jön be jobban a Shimano mert finomabban vált, viszont az egyik bringán balkézre én is SRAM X.0 marokváltót használok (Shimano váltóval), mert versenyen ott az jön be jobban.