Köszönöm a válaszokat low normal ügyben, természetesen ha van valaki másnak is tapasztalata kérem írja meg!!!!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2005. március 19. - 00:47
"...- Idõt bõven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."
Írta 2005. március 18. - 22:16
Írta 2005. március 18. - 16:32
ááá, egy beszari alak vagyok.
elméleti biciklista, lakás nagybót, oda-vissza.
elméleti biciklista, lakás nagybót, oda-vissza.
Írta 2005. március 18. - 16:28
Írta 2005. március 18. - 15:46
biztos kaffi lehet, én még nem mentem ilyen fordított mûködésû váltóval..
Mondjuk. nálam az se fordul elõ, hogy a bicó "nagy áttételben" marad. Mert ugyanis van egy színérzékelõ a stücniben a fejem felé, s ha a vörös sötéttebb árnyalatait véli felfedezni, az elõtte lévõ dõlésszög ismeretében automatikusan kiadja a parancsot az ujjaimnak, hogy "low" de sürgõssen vaze.
;-)
Mondjuk. nálam az se fordul elõ, hogy a bicó "nagy áttételben" marad. Mert ugyanis van egy színérzékelõ a stücniben a fejem felé, s ha a vörös sötéttebb árnyalatait véli felfedezni, az elõtte lévõ dõlésszög ismeretében automatikusan kiadja a parancsot az ujjaimnak, hogy "low" de sürgõssen vaze.
;-)
Írta 2005. március 18. - 10:05
En mar probaltam olyan bicajt,amin rapidfire xtr kar vol,forditott rugos xtr valtoval.Igaz az meg a regebbi volt,de szerintem nagyon szar hogy azzal valtasz fol amivel egyebkent le,raadasul csak egyet tudsz egyszerre.Bar lehet ez csak engem zavar,uj dual control cuccosokkal is ez a bajom
Én Low Normal XTR-t nyüstölök a saját Dual Control váltókarjával és egyáltalán nem gáz hogy csak egyesével pakolgatja a láncot a nagyobb lánckerékre. Sõt!!!! A "pofozásos" mûvelet sokkal rövidebb ideig tart (nálam), mint egy nyomás. A 3 fokozat váltása idõben ugyanannyi, mint a 3 visszaváltás.
Gondolom elõfordult már veletek, hogy egy emelkedõn nagy áttételben maradt a bicó és könnyebbe kellett váltani, ugyanakkor meg nyomni kellett a pedált, mert ha nem akkor elfogy a lendület és perec. Ekkor hagyományos váltónál ha váltunk akkor kerreg, kattog, s az ujjunk beletörik a váltokar nyomásába, esetleg szakad a lánc. Ez a fordított mûködésnél nincs. Meredek fölfelén, kiállva is kerregés nélkül könnyedén teszi a láncot a nagyobb lánckerékre, s mivel a váltókar ekkor old, men törik le az ujjunk sem.
Írta 2005. március 18. - 06:50
viszont bújtathatod aligatorba vagy avid flak jacketbe és akkor nem megy bele a sár. ez engem szerencsére nem érint mert esõben nem bringzom.
inkább használd a bovdenakasztó szemeket, a végig bovdenházat csak nagyon jó bovdennel érdemes alkalmazni és akkor is csak ha nem megy másképp
inkább használd a bovdenakasztó szemeket, a végig bovdenházat csak nagyon jó bovdennel érdemes alkalmazni és akkor is csak ha nem megy másképp
Írta 2005. március 18. - 01:58
hö?
Hogy a két bowden akasztó közötti tökeid alatt elsuhanó bowdenszakaszra gondolsz?
áá, nem ,nem kell bebowdenezni szerintem.
szerintem.
Hogy a két bowden akasztó közötti tökeid alatt elsuhanó bowdenszakaszra gondolsz?
áá, nem ,nem kell bebowdenezni szerintem.
szerintem.
Írta 2005. március 18. - 01:55
csak erdeklodes keppen. a bringa egy reszen a bovden szabadon van a levegoben ezt erdemes a kovetkezo ujra bovdenezesnel bovdenhazba bujtatni vagy megint hulyeseget kerdezek ?
Írta 2005. március 17. - 21:32
Én egyszer próbáltam 1 low normál XT váltós bringát, villámgyorsan megszoktam. Igaz maratonon nem próbáltam, de én jobb szeretek felfele váltani egyszerre 3-4 fokozatot, mint lefele. Mondjuk ez hagyományos váltókarral volt.
Írta 2005. március 14. - 21:41
tenyleg.. nem rossz 5let
elvegre az attetel azonos ha elol a legnagyobb hatul kozepen vagyok kb.
elvegre az attetel azonos ha elol a legnagyobb hatul kozepen vagyok kb.
Írta 2005. március 14. - 20:47
Szerintem ne tekerj semmit, hanem inkább hanyagold a legkissebb és legnagyobb fokozatot hátul, ha elöl a középsõn vagy.
Írta 2005. március 14. - 20:40
elolvastam a bikkmakk cikket a valto beallitasrol de nem igazan tudom mit tegyek
ha a elso valtom kozepen hatuul legkisebben van akkor hozzaer picit a lanc az elso valtohoz es zorgosos hangja van. A finom allito keves. Min tekerjek milyen iranyba es mennyit ,hogy jo legyen?
ha a elso valtom kozepen hatuul legkisebben van akkor hozzaer picit a lanc az elso valtohoz es zorgosos hangja van. A finom allito keves. Min tekerjek milyen iranyba es mennyit ,hogy jo legyen?
vendég_rvilike_*
Írta 2005. március 14. - 20:23
En mar probaltam olyan bicajt,amin rapidfire xtr kar vol,forditott rugos xtr valtoval.Igaz az meg a regebbi volt,de szerintem nagyon szar hogy azzal valtasz fol amivel egyebkent le,raadasul csak egyet tudsz egyszerre.Bar lehet ez csak engem zavar,uj dual control cuccosokkal is ez a bajom
Írta 2005. március 14. - 19:42
Én low normal XT+ LX dual control-ról tudok beszámolni. Ha fullra nyomod, akkor simán váltja neked lefelé a 3 fokozatot. Szépen lemászik a lánc, semmi ugrás terhelés alatt sem. gondolom az XTR sem lehet sokkal sz@rabb
Írta 2005. március 14. - 19:12
úgy van ahogy Endroo mondja, és ezzel kapcsolatban volnék arra kíváncsi, hogy mit csinál abban az esetben ha teljesen "megnyomom"(ekkor 4-et vált lefele=kisebb fogaskerékre), nem ugrik vagy...?
"...- Idõt bõven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."
Írta 2005. március 14. - 13:09
Érdemes beruházni egy Avid Rollamajig-ra?
Eddig nem sok bringán láttam, de nézegetve a lánc katalógust a merida a csúcsmodelljeit ezzel adja.
Eddig nem sok bringán láttam, de nézegetve a lánc katalógust a merida a csúcsmodelljeit ezzel adja.
Írta 2005. március 14. - 10:36
de fordítva mûködik, nem? tehát nyomom, akkor lefelé, ha gyorslövök, akkor felfelé :chin:
Írta 2005. március 14. - 00:12
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata rapidfire xtr váltókar és lownormal xtr váltó haszálatával kapcs.?
sajnos nincs. de szerintem biztos nem bonyolult megnyomod s vált. s ráadásul még masszív ára is vagyon.
Írta 2005. március 13. - 22:05
most had ne keressem meg helyetted bemész az elsõ bringásboltba és veszel, nem park tool, meg ilyesmi me az drága. arra figyelj, hogy lehessen a másik oldalról is tekerni azt a kis bizbaszt aminek nem tudom mi a szakszerû neveMi a pontos neve ami 1500FT ? :scratchhe
ggx: akkor már igazán elflexelheti a láncvillát is