Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2005. március 23. - 20:34
A deore váltókar párban 7,5e az x-factorban (lurdi).
Írta 2005. március 23. - 20:27
hat ahogy szamoltam olcsobb a fejleszteses csere....
racsni 9e lanc 5e vkar 9e*2
valtoval egyutt 40bo biztos kijon ha egy boltba alkudozik
es akkor minden deore... szsvz olcsobb mint egy uj bringa
vagy a fene tudja nah kozvetitem neki a tanacsokat
thx mindenkinet
racsni 9e lanc 5e vkar 9e*2
valtoval egyutt 40bo biztos kijon ha egy boltba alkudozik
es akkor minden deore... szsvz olcsobb mint egy uj bringa
vagy a fene tudja nah kozvetitem neki a tanacsokat
thx mindenkinet
Írta 2005. március 23. - 14:16
1el nagyobb menetet vágni a fülbe + 1el nagyobb váltócsavar?
Írta 2005. március 23. - 14:14
Na megint megszívtam, van ugye egy sram x.7-es hátsóváltóm, és nem tudom, hogyan de elnyaltam a csavarja menetét és a váltópapucsét is (semmi eröltetés ilyesmi). Ezt most egy átmenõ csavarral megoldottuk, de lehet, hogy csak ideiglenesen. Hogyan lehetne az ilyet olcsón megcsinálni? Mert csak a váltófül 4e Ft. Azt nem értem miért aluból csinálták a váltónak a csavarját. Történt már mással is hasonló eset?
Írta 2005. március 23. - 11:29
na ja, végülis ha ty van a bringáján akkor szerintem érdemes lenne neki most fejleszteni egy epic brainre, mer az a jó neki és ha beszámítják a bingáját akkor egész olcsón megúszhatja
vendég_rvilike_*
Írta 2005. március 23. - 11:26
Írta 2005. március 23. - 09:31
attól hogy az altust deore-ra cseréli és a többi ty alaktrész meghagyja egetrengetõ változást nem fog érezni pláne amit vár ~6eFt elköltése után. a ty cuccokat lenne érdemesebb inkább altus/acera-ig felkûzdeni bár ez meg nem tudom mennyibe kerülne
Írta 2005. március 23. - 05:51
ha egy altust cserelek deore valtora pontosabb valtast eredmenyez?
bovdenezes jagwire valto marok fogsor tourney lanc is tourney.
(nem nekem kell )
vagy mivel tuningolhato?
bovdenezes jagwire valto marok fogsor tourney lanc is tourney.
(nem nekem kell )
vagy mivel tuningolhato?
Írta 2005. március 21. - 09:52
Szervíz,szervíz,szervíz! Egybõl meg mondják, hogy mitõl zörög és még pénzbe sem kerül:bananadan
Kösznöm a válaszodat, én is mindenképp a szervíz mellett döntöttem. Elég soket járok az országban túrázni, nem lenne jó ha akkor történne vele valami. Jobb ezeket megelözni..
Írta 2005. március 20. - 21:40
Írta 2005. március 20. - 21:15
Szervíz,szervíz,szervíz! Egybõl meg mondják, hogy mitõl zörög és még pénzbe sem kerül:bananadansziasztok.
A váltokról lenne egy pár kérdésem. A hátsó váltom ( acera ) a beállítások ellenére is csörgö hangot ad. Fõleg kisebbrõl nagyobbra.
Mindenféle beállítást már próbáltam, de a hang megmaradt. Kicsit zavaró.
Tudnátok ebben tanácsot adni ?
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt
Írta 2005. március 20. - 20:57
koszos volt a cucc és nem volt olaj a láncon? és zörgött? hát ez hogy lehet?
Írta 2005. március 20. - 19:55
Nem tudom melyik a zorgo hangod ,de nekem is csinal neha ilyet elvittem egy szerelo haveromhoz es azt mondta no para just acera
Komolyra forditva:
Nekem is zorgott es itt a forumban kaptam tippet ,hogy allitsak utan a feszessegnek ,mert valsz megynultak a bowdenek kicsit. Ezt megcsinaltam kb fel fordulatot huztam utana meg megcsinaltam a kitisztitast a lancbol ,meg a fogasbol ,mert a teli soder benne volt. Utana kis kenes es minden ok. Bar ha terhelve van akkor kicsit zorog ,de hat shimano entry level szintol en nem varok tobbet
Komolyra forditva:
Nekem is zorgott es itt a forumban kaptam tippet ,hogy allitsak utan a feszessegnek ,mert valsz megynultak a bowdenek kicsit. Ezt megcsinaltam kb fel fordulatot huztam utana meg megcsinaltam a kitisztitast a lancbol ,meg a fogasbol ,mert a teli soder benne volt. Utana kis kenes es minden ok. Bar ha terhelve van akkor kicsit zorog ,de hat shimano entry level szintol en nem varok tobbet
Írta 2005. március 19. - 14:56
Írta 2005. március 19. - 13:48
cuki: elsõ lépésben olvasd el a bikemag.hu oladlon található váltóbeállítás cikket, utána olvass vissza ebben a topicban 1 azaz egy oldalt és ha még mindíg nem stimt akkor kérdezd meg újra ... bár valószínûleg virtuálisan senki nem fogja tudni megmondani neked hogy mitöl zörög a váltód (kedvenc kérdésem: "valamit kiírt a számítógépem, mi baja lehet?")
Írta 2005. március 19. - 13:41
sziasztok.
A váltokról lenne egy pár kérdésem. A hátsó váltom ( acera ) a beállítások ellenére is csörgö hangot ad. Fõleg kisebbrõl nagyobbra.
Írta 2005. március 19. - 13:27
mondjuk a Nokon nem is bovdenház, hanem egy isteni ajándék ha hajlandó vagy kifizetni
Írta 2005. március 19. - 13:11
No ez a Nokonnál valahogy nem jelentkezik. Összenyomhatatlan az egész szerkezet, s a szilikoncsõ meg igen sikamlós. Ha meg mégis darabos lenne kissé a mozgás, olajat a csõbe és siklik, mint a jég.
Írta 2005. március 19. - 12:45
leginkább a surlódás számít....
ha végig házban fut a bowden, nagy a surlódása, és kellemetlenebb érzés a fékezés váltás, illetve estelgesen a váltó/váltókar vagy fék/fékkar rugóereje nem elegendõ a bowden mozgatásához és akkor már mûködésbeli rendellenességek is fellépnek
ha végig házban fut a bowden, nagy a surlódása, és kellemetlenebb érzés a fékezés váltás, illetve estelgesen a váltó/váltókar vagy fék/fékkar rugóereje nem elegendõ a bowden mozgatásához és akkor már mûködésbeli rendellenességek is fellépnek
Írta 2005. március 19. - 11:11
csak erdeklodes keppen. a bringa egy reszen a bovden szabadon van a levegoben ezt erdemes a kovetkezo ujra bovdenezesnel bovdenhazba bujtatni vagy megint hulyeseget kerdezek ?
Na azt mintha nem mondta volna el senki, hogy miért is futnak szabadon a bowdenek ahol lehet.Tehát azértm mert a bowdenháznak azért van valami rugalmassága, szóval ha kilmétreket tekersz belõle a cangára akkor meglehetõsen rugalmas lesz a fékezés/romlik a váltásteljesítmény.Míg ha szabadon fut, akkor a ház rugalmasága nem játszik, csak maga a bowdenszál.