Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mint már annyiszor kitárgyaltuk és a sram honlapján is fent van, azok csak a sram váltókhoz jók. kivéve a shimano kompatibilis sram váltókarok, amik viszont nem jók a sram váltókhoz.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
ez oké!
de hátul mi a helyzet??? mer ha veszek pöckölõs 7-es vagy hanyas sramot akkor az jó sramhoz+shimanóhoz is mer szerintem nem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
namost:

elöl TÖKMONDEGY milyen váltókarod van, vagy váltód, mert MINDEGYIK kompatibilis mindegyikkel!!!!!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
én a kivételrõl beszélek merthogy:
sram pöckölõs shimanoval oké.
de ugyanez a pöckölõ megy sram váltóvalis? mer h más a húzott bowden mennyisége a sramnál mint a simanónál vagy rosszul tudom???

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts

vagy a valtó felismeri magától h most simanó van hátul

igen. a bowdenszálon át küldött impulzusok segítségével.
ez jó volt, Jani! :D

kíváncsi vagyok, hogyha mindenki az ilyen
állandóan visszatérõ kérdések
válaszait rakná be aláírásnak, akkor az segítene-e.
persze tudom, hogy kb annyira hatna,
mint Rob aláírásában a keresõ használatára való buzdítás...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
markolatváltóm van, soha nem váltok félre. csak elég markolatot kell hagyni a váltókar melett, hogy elférjen a kezed ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

azt én is tudom h jó de ha megyek a boltba akkor most van külön shimanós hátsó vagy a valtó felismeri magától h most simanó van hátul most enyi bowdent kell húzni.érti min problémázok?

mivan?

elsõ váltó: mindegy milyen kar, milyen váltó
hátsó váltó: shimano shimanoval, sram srammal. (néhány kivételtõl eltekintve)

mi nehéz ezen?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
azt én is tudom h jó de ha megyek a boltba akkor most van külön shimanós hátsó vagy a valtó felismeri magától h most simanó van hátul most enyi bowdent kell húzni.érti min problémázok?

Laczy

Laczy

vendég

• fórumtag
  • 94 posts

markolatváltótól néha a hideg kiráz.
Sram-ot még nem próbáltam, de kíváncsi vagyok meg ugye jó is néz ki. de ugye a sram váltókart párban adják(a pöckölõset) és az elsõ váltóé az passzol mondjuk egy sí manó elsõváltóhoz????

ja, de minek az állítható bowdenhúzás ha az FR-5 tárcsához van kitalálva?

Szerintem párban osztogatják a triggereket,de biztos lehet külön is.
Elsõváltónál, mindegy,hogy sram v. shimano.
Szerintem azért jobb a változtat6ó bowdenhúzású fékkar, mert lehet, hogy az fr-5 tárcsához van tervezve,de lehet,hogy te nem pont olyan fékérzésre vágysz, mint amit a mérnökök megálmodtak. Különben abszolút nem gáz a markolatváltó, pedig bunnyzok vele sokat CCés létemre is, de még nem váltott mellé.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sram-ot még nem próbáltam, de kíváncsi vagyok meg ugye jó is néz ki. de ugye a sram váltókart párban adják(a pöckölõset) és az elsõ váltóé az passzol mondjuk egy sí manó elsõváltóhoz????

Az elmúlt két hétben kb. 10 alkalommal írtuk le, hogy a SRAM váltókarja (elsõ) tökéletesen jó a Shimanohoz is.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts

Laczy

Laczy

vendég

• fórumtag
  • 94 posts
Én a helyedben valamilyen állit6ó bowdenhúzású fékkart vennék, pl, Sram 7.0,Zöldpontban 4rongy, a váltókar izlés kérdése, a hátsóváltó szintén. Váltókarban Sramot lehet kapni Sram és Shimano kompatibiliset is,talán olcsóbb, mint a Shimano. Szerintem az X.7es teljesen renden van, beállitásra rohadtigénytelen egy Shimanohoz képest.Nekem Lx hátsóváltóm volt, ami eladó, de Sramra váltottam, szóval most 9.0SL hátsóváltó, X.0 markolatváltó, 96os LX e.v., nagyon pöpec.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
tud vki vmi tapasztalat félével szolgálni '05 LX fékváltókarról???
Avid BB7-hez ez lenne a jobb vagy Avid FR-5 + Deore váltókar????
ja igen és triggeres váltókar vag shimano???
és hátsó váltó X.7 vagy 2005 LX?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
RD-M951-nek hívják.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A Shimano kód biztosan rajta van azzal meg könnyü beazonosítani !

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
zolle: 1998-as. abban az egy évben csinálták.

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Ja igen. szar is lenne ha ugrás elõtt még arrébb kéne pakolnom a csülköm, nehogy félreváltsak :)
)

Nemnagy arrébbrakás az, egy idõ után már észre sem veszi az ember, beidegzõdik valahogy, nem egy fél méterrel kell arrébb tolnod a csülköd :) csak 1-1,5 cm-el, az meg nem vészes. Ugrásnál meg evidens hogy forgó(jelen esetben a markolat váltós részt) nem fogom fogni mivel 200% hogy el fog fordulni. Nekem ez a véleményem, de mindenki úgy csinálja ahogy akarja :D

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Lezlinél az igazság :) Akkoriban emiatt böngésztem a netet! Még talán meg is van valahol pdf-ben a felépítése.

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ja igen. szar is lenne ha ugrás elõtt még arrébb kéne pakolnom a csülköm, nehogy félreváltsak :)
Az meg nem pumpás hanem pöckölõs, és már vagy öt éve van. (pumpás a $himanonak van airlanes néven ;) )

de x0ban nem volt pöckölös csak max x9, most meg lesz, csomó karbon meg black box meg 30fokban ideoda állítható...meg mittomén...én biztos maradok az x9 triggernél nam fogok azért a 3 grammért egy valag pénzt fizetni....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Ha nem vagyok hülye, akkor markolatváltó x.0 volt régebb óta.
és a trigger egy új cucc.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda