Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Lehetetlen megszoknom a mark.váltót. Pedig három hónapig próbálkoztam régebben, de aztán kodobtam. MIndig gondolkodnom kellett a váltáson vele :-/ De aztán Jött a remény sram trigger shifter személyében, de már az sem az eredeti ami volt (magyarba nem sok talált el.)
Alegelsõ esp-k a tartó csavar alatt törtek el, ide nem elég a mûanyag ezért raktak bele acélt. Szép megoldás :chin: :D

Ride everywhere.

.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Figyu! Van ezt módosítom gomb :) Az ezt idézem mellett ;)
Szerintem a sachs volt a legjobb váltószett, kivéve a markolatváltót mer nem szerettem (ma se). Aztán eladták az egész céget, és eltûnt a tartósság :( . Az elsõ esp-k még hibásak voltak, a második sorozat már ok mert le akarta nyomni $himano-t de most már hasonló minõség (sajnos).

Ok. Még nem vagyok itt régi motoros, majd belejövök :)

Eleinte én se szerettem a markolatváltót, de megszoktam. Ma már mindegy mi lyen váltókart használok, egyik se szokatlan. Sashs melyik? a Quartz?
Melyik elsõ ESP-re gondolsz ami legelõsször kijött 96-ban? Mert mintha akkor én is valamit olvastam ezzel kapcsolatban. Mindenesetre az enyém mai napig zsír pöpec, intenzív használat mellett!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Figyu! Van ezt módosítom gomb :) Az ezt idézem mellett ;)
Szerintem a sachs volt a legjobb váltószett, kivéve a markolatváltót mer nem szerettem (ma se). Aztán eladták az egész céget, és eltûnt a tartósság :( . Az elsõ esp-k még hibásak voltak, a második sorozat már ok mert le akarta nyomni $himano-t de most már hasonló minõség (sajnos).

Ride everywhere.

.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Jah igen e mellett volt a Sachs is párhuzamosan. Tudom , mivel haverom akkor vette a Sachs Neos markolatváltóját, mikor én az Sram ESP-t (ma csak Sram), az se volt rossz anno, és az ára is oké volt :)

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

97ben volt esp?
akkor még nem Sachs quarz meg neos volt?
hogy repül az idõ.

irj nekik mailt.

Úgy volt hogy 96-ban jött ki az elsõ 9.0-s szett. ami volt vagy 40000FT akkor. Azután 97-ben jelent meg a 9.0 mellett a 7.0 meg az 5.0 . És én ekkor rá is csaptam a 7.0-ra.A hátsó váltója szinte zsír ugyanúgy nézett ki mint a 96-os 9.0-s :) Messzebbrõl még össze is lehetett téveszteni.És erre is rá van írva hogy Carbon + Alu kombinációja az egész:), meg ipari csapágyas válógörgõk, és bika rugóerõ jellemzi a mai napig.Már egyszer majdnem eladtam, de aztán meggondoltam magam, ha eddig kitartott akkor mostmár megmarad :) Csupa jót írtak rólla. És én még a mai napig is használom, szóval tartós egy darab. 98-ban viszont nagyon elbaszták a 7.0-ás hátsóváltót, kinézetre is, meg tartósság szempontjából is.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
ok kössz

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Persze hogy passzolnak, csak kozepen nagyobb.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Ha veszek Oversize-os Kormányt+stucnit akkor a fék és váltókarok még ugye passzolnak hozzá??

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Valszeg én pont kilenc és fél óra után baßnám ki a kukába ezt marketing fordított rugót. Felfelé egyesével váltani!?! No neeee....
;)

Ride everywhere.

.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nekem viszont volt vele gondom, igaz nem XTR rendszernél, hanem XT, meg LX-nél...és ugye a váltókaron is sok múlik...de a bowdenkoszolódásra akkor is érzékeny..
De az igazi a SRAM:D

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
97ben volt esp?
akkor még nem Sachs quarz meg neos volt?
hogy repül az idõ.

irj nekik mailt.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

h.váltósúlyadatok

Ebben a váltó listában nincs benne az én 1997-es ESP 7.0-ás hátsó váltóm dee. méér? Pedig 230gr-jával nem lenne rossz helyen:)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Hát én nem ezt tapasztaltam!!!
Olyan még nem fordult elõ nálam hogy dagonyában ne váltott volna fölfelé. még a legnyagyobb dzsuvában is tette a dolgát, amikor már ki sem látszott a trutyiból. A hagyományosnál meg néha az ujjam beletört mig felküzdöttem a láncot a nagyobb tányérra. A másik hogy akár kiállva is lehet váltani, mert nem kerreg-kattog a lánc, hanem oda teszi ahova kell! Persze ez csak a shimano váltókarokkal igaz, markolatváltóval nem tudom! Azzal csak a hagyományos mozgású XTR-t nyúztam!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A nagy hátránya az, hogy izomerõ nem kell a fölfelé váltáshoz, így ha kicsit is dzsúzos a rendszer, akkor már szarul vált...értem itt a bowdeneket, vagy az eltömõdött váltót..
Viszont "DH"-nál ez jó, mert lefelé kell az izomerõ, így tuti lerakja...
A megszokás gyors

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

9 és fél óra az átlagos átszokási idõ. :)

:D +/- 10 perc.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
szóval egy felfele szenvedéshez fullihoz jobb is mint a sima :D

:D köszönöm. 9 és fél órát egyben nem ülök a biciklin, úgyhogy mindig elölrõl kezdhetem...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
9 és fél óra az átlagos átszokási idõ. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Miközben felfelé lihegsz a rugó pakolgatja neked a láncot egyre nagyobb lánckerékre, nem a kis ujjacskád energiája kell hozzá! :)

Sztem 2 nap alatt át lehet szokni...
Like a rock...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
és mennyi idõ lehet átszokni? igazából sokáig ~másfé évig SS nyomtam, szóval nem egy nagy etwas, de elõtte meg mióta váltós bringám volt... szal igen

másik kérdésem meg hogy van ennek valami ideolóiai alapja hogy fordított mechanikás? vagy csak egyszerü marketing hülyeség?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Rapidfire karnál amivel eddig váltottál lefelé,azzal fogsz felfelé, és fordítva is. Lefelé tudsz majd 3-4-et váltani, és felfelé egyesével...ez cc-ben nem jó, de lefelé jó lehet, csak megszokás kérdése..
Üdv:thy