Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
a váltókonzol jobbára puhább aluból van hogy elhajoljon

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
móka
nekem arany lx váltókar van (ugye ez 9es) egy már említett váltóval, 8as sorral, 8as lánccal, és egy hatalmas kanyarral a bowdenen a fejcsõ körül.
és tökéletesen mûködik így is a 2 rendszer egymással:-D
nemkis meglepõdés.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

és mer mûanyag a fele

xtrt meg csak egyszer kell megvenni...

egy váltótartó konzoltörést is jobban túlél mint az én xt-m?nem hiszem

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
és mer mûanyag a fele

xtrt meg csak egyszer kell megvenni...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

xtr..

adj rá pénzt és mindjárt veszek egyet ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
sram azér jó mert a shimano árának tizedéból jót lehet kapni....
ami teljesen jól mûködik...
cserébe nem épp szépek:-\

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
xtr..

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts

scao.
sram X-7es h.váltó, és váltókarról kéne nekem valami kis infóka. érdemes ilyet venni, bírja ha gyorsan megyek vele :) ?

Nekem ilyen van, váltókarral együtt. Saras tapasztalatom ugyan nincs, de szerintem nagyon jó. Aszt teszi amit kell. Állitgatni nem nagyon kellett még.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

scao.
sram X-7es h.váltó, és váltókarról kéne nekem valami kis infóka. érdemes ilyet venni, bírja ha gyorsan megyek vele :) ?

x7 rõl konkrétan nem, de x9-em van, a coileren..ha azt mondom hogy a merevfarún is le fogom cserélni az xt-t az elég ? :) --- gondolom nem sokkal roszabb az x 7 sem...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Red 13

Red 13

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Az lenne a kérdésem h mit tegyek h ne állítódjon el a hátsó váltóm? Beállítom tök pontosasn és egy edzés alatt is v 2x állítani kell rajta mert nem vált. Meg ha hátrafelé tekerem a pedált akkor is elvált. Haveromnak is uez van, és eddig sehol nem sikerült beállíttatnom. A váltókanál, v.tartófül nincs meghajolva azt mondták. Amúgy ful XT(dual ctrl,régi hv,új racsni 11-34es,lánc,nokon bovd.)

Nekem is szoktak néha ijet csinálni, de énsem tudom mitõl lehet
??????????????

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
scao.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 posts
Az lenne a kérdésem h mit tegyek h ne állítódjon el a hátsó váltóm? Beállítom tök pontosasn és egy edzés alatt is v 2x állítani kell rajta mert nem vált. Meg ha hátrafelé tekerem a pedált akkor is elvált. Haveromnak is uez van, és eddig sehol nem sikerült beállíttatnom. A váltókanál, v.tartófül nincs meghajolva azt mondták. Amúgy ful XT(dual ctrl,régi hv,új racsni 11-34es,lánc,nokon bovd.)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
lehet hogy a végállást kell buzerálni egy kicsit
hibátlan 1998as XTR fordított mech
+2002es alivio rommátört pöckölõs vkar
+1 hónapos bowdenezés

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ilyenkor elõfordulhat:
végállás nincsen jól belõve
váltófül lehelletnyit elhajolva
a bowden szorul, vagy nagyon megtörik alsó állásban

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

lehet hogy a rapidfire váltókarom tönkrement?
a legkisebb fogaskerékrõl ha váltok vissza, akkor 2t ugrik, de csak ott csinálja

és teljesen jól be van állítva? mert elvileg a váltókar miatt kicsi az esélye, hogy ilyen történjen. a távolság állító csavarok is faszányosan vannak belõve?

én ilyenkor azt szoktam, hogy új bovden+ház és emiattt újra beállítom, ilyenkor megjavul

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
F_BikeR!

Haver... Na ez az igazi vitrin bikeR! :snajper:
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
lehet hogy a rapidfire váltókarom tönkrement?
a legkisebb fogaskerékrõl ha váltok vissza, akkor 2t ugrik, de csak ott csinálja

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

Help

Adott egy XT Dual Control bal oldali fékváltókar ami még nincs felrakva a bringára. Unalmamban kicsit váltogattam vele, pár váltás után viszont nem akar mûködni. Egyik irányba se csinál semmit, akár fel vagy le akarok váltani, a váltással járó "kattanások" megszûntek, kijelzõ meg se mozdul.
Mi lehet ilyenkor a probléma?

Szerintem csak begyûrte a bowdent, mivel nem volt mi visszahúzza. No problem!!! Húzd vissza kézzel, vagy szereld fel!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Józan paraszti ésszel - nincs mi visszahúzza, mivel nincs bowdenkapcsolat. (és feszített rugó a váltórendszerhez) Talán szereld fel. ;) Ha nem brutalizáltad, nem hiszem, hogy ezzel kárt tettél benne.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

F_BikeR

F_BikeR

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Help

Adott egy XT Dual Control bal oldali fékváltókar ami még nincs felrakva a bringára. Unalmamban kicsit váltogattam vele, pár váltás után viszont nem akar mûködni. Egyik irányba se csinál semmit, akár fel vagy le akarok váltani, a váltással járó "kattanások" megszûntek, kijelzõ meg se mozdul.
Mi lehet ilyenkor a probléma?