Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Started by
zsizso
, 2005. March 04. 13:20
Posted 2005. August 05. - 11:31
számomra az volt meglepõ hogy izomból tekerés közben mennyire egyszerüen negyed fordulat alatt átpakolja a váltó a sebességeket
ebbõl a szempontból jobb is a fordított mech mert segít mászni
ebbõl a szempontból jobb is a fordított mech mert segít mászni
Posted 2005. August 05. - 11:30
tessék tehát kikotyogósodik
alivióm nem tette
a sora meg a deore meg nem épp egy kategória a x.9-el, lévén az felsõbb kategóriás, csak mivel olcsó a sram ezért hajlamosak egyesek 2-3 szinttel lejjebb levõ másik márkabelivel összehasonlítani.
nem, sajna gyárilag kotyog de kit érdekel, ha jobban mûködik egy 2x olyan drága váltónál?
lehet, hogy nem éppen deore szint, de árban igen. engem nem érdekel, hogy milyen szint, ha ugyan annyiba kerül...
Posted 2005. August 05. - 11:29
én azt mondanám rosszabbnak 1 váltó szempontjából ha lejtõzgetnek vele mert akkor kell a feszesebb lánc,kinyúlik a rugó,meg az állandó rázástól kikotyogósodik,no meg nem mindig yön össze ilyen terepen a megfelelõ váltás
túra talán csak annyi,h gyorsabban kopik a váltókar (?)
Posted 2005. August 05. - 11:27
hihi igazat beszélsz lusti!
aki mercit vesz az hülye
az vegyen bmwt vagy audit
aki mercit vesz az hülye
az vegyen bmwt vagy audit
monduk szerintem egy valtonal epp az a rosszabb, a turazasra hasznaljak, met akkor sokat valtanak...nem?
Van állásom...:bananadan
Posted 2005. August 05. - 11:26
Posted 2005. August 05. - 11:26
ne válts
ez egy halott vita
van aki opelt vesz, van aki wagent:D
ez egy halott vita
van aki opelt vesz, van aki wagent:D
Posted 2005. August 05. - 11:24
elsõ komolyabb Shitmano alkatrész (Deore) 2001 de nem szaladtak sokat 1enként mert voltak cserélve
Sram tavaly õsz óta de mondjuk mostanság sokkal többet megyek meg pl. az X0 már használt volt,és mivel a Geminivel yött,ezért gondolom,nem túrázásra használták
új shimanokat nem próbáltam,gondolom szélesebb csap,nagyobb merevség,kevesebb félreváltás...de még így is trillió érv marad még a sram mellett szal sztem yó ideig nem fogok visszaváltani
Sram tavaly õsz óta de mondjuk mostanság sokkal többet megyek meg pl. az X0 már használt volt,és mivel a Geminivel yött,ezért gondolom,nem túrázásra használták
új shimanokat nem próbáltam,gondolom szélesebb csap,nagyobb merevség,kevesebb félreváltás...de még így is trillió érv marad még a sram mellett szal sztem yó ideig nem fogok visszaváltani
Posted 2005. August 05. - 11:23
tessék tehát kikotyogósodik
alivióm nem tette
a sora meg a deore meg nem épp egy kategória a x.9-el, lévén az felsõbb kategóriás, csak mivel olcsó a sram ezért hajlamosak egyesek 2-3 szinttel lejjebb levõ másik márkabelivel összehasonlítani.
alivióm nem tette
Posted 2005. August 05. - 11:21
Vált mindketõ. van jó és van rossz mindekettõbõl. Van elérhetõ árú mindkettõbõl. Van szép és van csúnya mindekettõbõl.
Ami az igazi különbség a két rendszer között az az 1:1 bowdenhúzás a SRAM javára (tényleg nem kell utánállítgatni!!), és az eltérõ váltókarok. Az meg izlés, szokás, ujjacska kérdése. Nekem a SRAM pöckölös jobban kézreáll, mint a Rapidfire. Ennyi. Nekem ezért lett Sram.
Ami az igazi különbség a két rendszer között az az 1:1 bowdenhúzás a SRAM javára (tényleg nem kell utánállítgatni!!), és az eltérõ váltókarok. Az meg izlés, szokás, ujjacska kérdése. Nekem a SRAM pöckölös jobban kézreáll, mint a Rapidfire. Ennyi. Nekem ezért lett Sram.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"
másnak hajtok, mások hajtanak"
Posted 2005. August 05. - 11:20
kicsit túreagáltátok a dolgot...
ez mánia hogy "frí" utálni ezt + azt... ? sztem ez már rég nem errõl szól
xtr em nem volt, nem sok panaszt hallottam róla, ellenben az xtrõl már ez nem mondható el
hogy mi szép vagy csúnya, kár bele menni, az új xtr szertem förtelmesen randa, a 2002es volt az utolsó ami szép - szerintem
a sram meg semleges, igaz, szépnek én se mondanám (fõleg nem a mûkarbonos x.o-t)
de jobban vált, mint a deore, v sora, cserébe nem kerül többe és ami fontos, nem baszódik el fél év után. azért a zx.9el annyi van, hogy kotyog, meg recseg néha, de ez mind olyan, ami a mûködést nem befolyásolja..
ez mánia hogy "frí" utálni ezt + azt... ? sztem ez már rég nem errõl szól
xtr em nem volt, nem sok panaszt hallottam róla, ellenben az xtrõl már ez nem mondható el
hogy mi szép vagy csúnya, kár bele menni, az új xtr szertem förtelmesen randa, a 2002es volt az utolsó ami szép - szerintem
a sram meg semleges, igaz, szépnek én se mondanám (fõleg nem a mûkarbonos x.o-t)
de jobban vált, mint a deore, v sora, cserébe nem kerül többe és ami fontos, nem baszódik el fél év után. azért a zx.9el annyi van, hogy kotyog, meg recseg néha, de ez mind olyan, ami a mûködést nem befolyásolja..
Posted 2005. August 05. - 11:17
nekem a váltókarom legalább 3 éves rommá tört alivio és még vált
a váltóm egy 98as XTR és nem lóg
lánc az sram, mer olcsó, aztán úgyis kinyúlik, bármit csinálok vele
de sram fékem volt 2 féle 5.0 és 7.0 mindkettõ szar volt
5.0 fékkar szar volt, 9.0 fékkar meg nyúlott
avid tárcsafék szar, tárcsája szar, pofa nincs hozzá
ezekután inkább shimano párti vagyok
a váltóm egy 98as XTR és nem lóg
lánc az sram, mer olcsó, aztán úgyis kinyúlik, bármit csinálok vele
de sram fékem volt 2 féle 5.0 és 7.0 mindkettõ szar volt
5.0 fékkar szar volt, 9.0 fékkar meg nyúlott
avid tárcsafék szar, tárcsája szar, pofa nincs hozzá
ezekután inkább shimano párti vagyok
Posted 2005. August 05. - 11:17
és a sramot is olyan régóta használod ami alatt a shimano elkopott ugye?
jobbnak nemjobb, csak olcsóbban kapod ugyanazt.
jobbnak nemjobb, csak olcsóbban kapod ugyanazt.
Posted 2005. August 05. - 11:15
nem vált yobban!
csak a korábbi váltásrendszereim váltottak rosszabbul
azok még Deore és LX és XT felirtú dolgokat tartalmaztak
nem shimanogyûlölet mert pl. a pedálom olyan,mert abban nagyon ott vannak és a cipõik sem rosszak!
sõt,outira nagyon finom dolgokat nyomnak!!
csak montin van yobb és 1ben olcsóbb alternatíva
zsír új szettben amúgy talán tényleg nincs különbség,de kevés használat után ráyön az Mber,h a Sram láncai kevésbé szakadnak (idáig 1x sem sikerült szakítani míg Shimanot v 5-6x...) a hátsóváltók késöbb kotyogósodnak ki és nyúlnak ki a rugóik (megintcsak tapasztalat,legalábbis annyiban,h a Deore-ral és az XTvel volt baj,a Srammal még eddig semmi) a váltókarok késöbb kopnak L (az LX váltókarjaimat és fékváltókarjaimat már alig le7 használni mert nem akadnak a rugó ellenében használva)
csak a korábbi váltásrendszereim váltottak rosszabbul
azok még Deore és LX és XT felirtú dolgokat tartalmaztak
nem shimanogyûlölet mert pl. a pedálom olyan,mert abban nagyon ott vannak és a cipõik sem rosszak!
sõt,outira nagyon finom dolgokat nyomnak!!
csak montin van yobb és 1ben olcsóbb alternatíva
zsír új szettben amúgy talán tényleg nincs különbség,de kevés használat után ráyön az Mber,h a Sram láncai kevésbé szakadnak (idáig 1x sem sikerült szakítani míg Shimanot v 5-6x...) a hátsóváltók késöbb kotyogósodnak ki és nyúlnak ki a rugóik (megintcsak tapasztalat,legalábbis annyiban,h a Deore-ral és az XTvel volt baj,a Srammal még eddig semmi) a váltókarok késöbb kopnak L (az LX váltókarjaimat és fékváltókarjaimat már alig le7 használni mert nem akadnak a rugó ellenében használva)
Posted 2005. August 05. - 11:07
Posted 2005. August 05. - 11:06
azér van különbség váltás teljesítményben egy acor és egy XTR közt
shimanot geg utálni, geg shimanotlan gépet építeni
én a sramot utálom
meg az avidot
RSt nem
shimanot geg utálni, geg shimanotlan gépet építeni
én a sramot utálom
meg az avidot
RSt nem
Posted 2005. August 05. - 11:05
X7 tökély!!!
X9-et sajna még nem próbáltam csak ezt meg az X0-t,de ezek is kenterbe verik a shitmanot minden szempontból!!!
annyi van,h az x0 SOKKAL könnyebb,cserébe drágább is annyival
kinézet ízlés dolga,sztem yó,h nincs bowdenkunkor,legalább be se tud akadni
ezt a verést fejezzük be, mert jobban nem vált:-)
csak olcsóbb a sram, ennyi.
illetve frí utálni a shimanot is.
de az is csak vált, akárcsak a másik.
semmi több.
Posted 2005. August 05. - 11:01
nekem pl van bowdenkunkortalanítóm
avid is árul
nem hülyeség
avid is árul
nem hülyeség
Posted 2005. August 05. - 10:59
X7 tökély!!!
X9-et sajna még nem próbáltam csak ezt meg az X0-t,de ezek is kenterbe verik a shitmanot minden szempontból!!!