Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
túlságosan sok fokozat nem lehet, mert egy idö után szük keresztmetszet lesz a váz papucstávolsága, az agy küllöterpesztése, meg a lánc/fogaskerék szélessége is.

az agyváltóban van a jövö, csak azok meg egyelöre még nagyok és nehezek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zsol

Zsol

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Sebaj, jönnek a 10-es, aztán a 11-es, meg majd a 20-as koszorúk!
Yihááá :D

(közben meg a 7-es, 8-as is bõven elég volt...)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem teljesen mindegy, mert sokkal többet nem tud, csak kevesebbet. mondjuk egy régi 7sebességes Stx-RC vagy alivio váltó nem tudná kezelni a 9es sort.

de fordítva nem gond, egy uj lx, xt, stb váltó simán elszaladgálna a 6sebességes fogaskeréksoron is. csak az már pazarlás kategória. ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a hátsóváltónak tulajdonképpen mindegy mennyit mozog.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Azert a fogaskoszorunak is van nemi koze ahhoz, hogy hatul hany sebesseged van :-) Lehet 7-8-as koszorura XT valtokarod, akkor se lesz 9 sebesseged :-)
(tudom, hogy tudod, de kotekedni joooo :-) )

ugyan ritkán van róla szó ;), de igen: a váltókar dönti el, hogy hául hány sebességed van. bár arról megoszlanak a vélemények, hogy a 7-es lánc elfér-e a 9-es váltóban.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Rendben, akkor már ezt is tudom, köszi.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ugyan ritkán van róla szó ;), de igen: a váltókar dönti el, hogy hául hány sebességed van. bár arról megoszlanak a vélemények, hogy a 7-es lánc elfér-e a 9-es váltóban.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Sziasztok lehet hogy hülye kérdés amit fölteszek, nem tudom.
Szóval a hátsó váltók is úgy vannak megtervezve, hogy pl Alivio 8 sebességes, lx, xt 9 sebességes, vagy azt, hogy hány sebességet váltson, azt a váltókar dönti el? Tehát nekem van most acera fékváltókarom, és veszek monnyuk deore hátsó váltót, akkor az 8 sebességen rendesen fog mûködni?

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Ezek 98-as szériák hibátlan darabok!Semmi baj velük pedig az enyémbe van már pár ezer kilcsi!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
így van, fordított mechanikás, és van bowdenfordító is rajta
hibátlan kütyü!

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Ez kérlek szépen most nézek utánna és szintén 98-as csak csak abban az évben két fajta volt a sima RD-m950 és a tiéd RD-M951 ez Rapidrise rendszerû a görgõ hátúl és visszafelé húz a bovden!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
http://www.fa-techni...o/I/RD-M951.jpg
ez van nekem
ez mikori lehet?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
tedd fel az iaro.srv.hu-ra és linkeld be pls
azis jó

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Nem tudok képet küldeni mert nem tudom ,hogy kell! Azt írja az üzenetküldési szabályiba,hogy nem használhatok csatolmányokat!Pedig direkt most kimentem lefotózni neked!De ha tudod mi a pontos száma a váltódnak akkor itt a megfejtés!A 97-es az RD-M950,a 98-as az RD-M950GS,a 99-es pedig RD-M952 vagy RD-M953-as!Ezek szerint én is tévedtem és nem 99-es az enyém se,hanem 98-as!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Az biztos,hogy régebbi cuccok jobban meg voltak csinálva!Nekem 99-es XTR hátsó váltó,99-es LX váltókarok,99-es XT Agyak,99-es XT fogaskoszorú,XT elsõ váltó,és 96-es LX hajtómû!Az egész rendszer a mai napig állítgatás mentesen mûködik a legnagyobb rendben!!!

nekem a 92-es bca eclipsen 10 évig (jó nem terepeztem) volt meg a 200 gs váltó meg vmi biopaces (tán 300lx) hajtómû...és azért mentem vele...és ez messze nem egy csúcskategóriás szett volt ...láncot, fékbetétet, meg gumit cseréltem idönként aztán viszlát...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nem tudnál egy képet lökni a hátsó váltódról?
nekem is XTR van csak nem tudom mikori :D
tegnap amúgy elhagytam a kanál egyik felét meg a görgõket csavarostul.. hát meg van csinálva csak nem bírja a DHzást.
vehettem új görgõket, a kanál másik fele meglett hálistennek

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Az biztos,hogy régebbi cuccok jobban meg voltak csinálva!Nekem 99-es XTR hátsó váltó,99-es LX váltókarok,99-es XT Agyak,99-es XT fogaskoszorú,XT elsõ váltó,és 96-es LX hajtómû!Az egész rendszer a mai napig állítgatás mentesen mûködik a legnagyobb rendben!!!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ígyvan.ápolással /puc, olaj,/
ez egy ikszcé versenyzõ arc. egymilliárd kilométerrel.így használja, a rali váltók se örök darabok. megértem, persze. egy pár kazi meghalt már nálam is, ki így, ki úgy.
csak azt szerettem volna mondani, hogy a régi mittomén elment 2x annyit, ua. terheléssel, jójójójójójójjó JÓ... nagyobb súllyal, ugyanazon körülmények között.
de nem méreteznek egy napi használatra szánt terepjáró autót se 1000 versenykilométerre. mert nem arra van.
de bicónál ez hiányzik egy kicsit, nem? ez a kimegyek a világból kat., aztán hazajövök 1 év mulva, s állítok picit a bowdenen. ez megszûnt az stx rckkel végleg.
pedig sokan vannak/unk akik inkább vinnének 200g-al többet, de ne kelljen már minidg izgulni...
ok.
saint.
ha eladom a fél vesém.

mondjuk, fogalmazzunk úgy, szeretnék egy lada nívát, bicóban.
:-)
.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
használattól is függ ám..
egy idióta gép aki mindig csak erõbõl teker, nem áttételbõl az kevesebb mint fél év alatt is szétkeni a száját.
de nem csak shimanónak, mindennek.
illetve aki meg áttételbõl bringázik annak ápolással évet-többévet is kibírhat...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
persze. nem is rossz az.
sõt!
ez csak olyan egyéni baromság. a kijelzõ meg... :-)
de az élettartam nem túl megnyerõ... láttam féléves xt kazit porrá kopva.

jó, biztos jópár grammal könnyebb, meg szebben is vált.