Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2005. augusztus 22. - 12:40
Sram X0 markolatváltó 9 eváltó pozícióval RULZ
soha yobbat!
Írta 2005. augusztus 22. - 12:10
offSzerintem is felesleges a 9-es koszoru hatul, de azert ha Te ugy valtasz, ahogy irod, akkor bizony feleslegesen terheled magad es a kerekparod. Sokkal tobb eszre vallana egy allando pulzus tartasa, allando pedalfordulatszam, stb.
Es nem az a baj, hogy 9-es illetve mar 10-es koszoru is van, hanem az, hogy csak az also kategoriaban van 8-as vagy 7-es. Na ez a baj. Mert szerintem sokan szivesen vennenek LX vagy felette 6-7-8-as valtorendszert, de csak tourneyt vagy acerat tudnak, 6-bol meg talan teszkobajk sis-t. Na ez a gond, nem a fejlodes.
OFF
A fenykepezogepeknel a megapixelek hajhaszasa azert nem csak idiota marketing fogas. De ha Te igy gondolod, akkor legy oly kedves es hivass mar elo egy A5-os meretu fotot 1mpx-bol es 4mpx-bol is. 8-10mpx-bol pedig akar posztert csinaltatok a falra. Akinek erre van szuksege miert ne tehesse meg?
ON
al én láttam 2megás képbõl (mert akkor ez volt az elérhetõ csúcs) 60 zoll széles kiváló minõségû nyomatot....csak kellett hozzá egy 5000 dolláros RIP szoftver....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. augusztus 21. - 20:49
Jo a mutyurbazar fix obis gepek 4mpx es meg a mellenyzsebbol sem log ki, az baromsag. De en nem errol a reszerol beszeltem. Viszont azokat meg divatmajmok veszik akiknek csak az kell, hogy a haverok lassak milyen kis aranyos es 86 megapixelt tud. Viszont az ilyen ember csak kattogtat es nem fotokat keszit es ha 2 millas cucc lesz a kezeben azzal sem fog fotokat kesziteni. Na ez a nem mindegy :-)
on
off
al01: dehogynem marketing! (fényképezõkre gondolok)
persze nem minden területen hülyeség, félprofiknak pl biztos jól jön, de amikor egy kompakt gép, akkora objektívvel mint a kisujjam tud 6 mpxet, az kicsi sok... és felesleges, mert nem lesz jobb a kép, az objektív (és a ccd) mérete miatt
on
8as cuccokból lehet venni jót. pl sram gyárt x.7 váltókart, hozzá vehetsz akár x.0át is
fogsorból neccesebb a dolog, de én jól elvagyok a sorával, ezzel is vált gyönyörûen.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 21. - 20:45
al01: dehogynem marketing! (fényképezõkre gondolok)
persze nem minden területen hülyeség, félprofiknak pl biztos jól jön, de amikor egy kompakt gép, akkora objektívvel mint a kisujjam tud 6 mpxet, az kicsi sok... és felesleges, mert nem lesz jobb a kép, az objektív (és a ccd) mérete miatt
on
8as cuccokból lehet venni jót. pl sram gyárt x.7 váltókart, hozzá vehetsz akár x.0át is
fogsorból neccesebb a dolog, de én jól elvagyok a sorával, ezzel is vált gyönyörûen.
Írta 2005. augusztus 21. - 20:40
Mondj egy peldat a vilagon ami nem igy valtozott a piacgazdasag es az elmult evek hatasara. Egy peldat. Autoipar? Kilove. Szamitastechnika? Kilove. Szorakoztato elektronika? Kilove. Ruhazat? Kilove. Csak mondj egy olyan agazatot ahol barki is azt akarja, hogy Te ne cserelj rendszeresen valamit.
Es mondok neked nehany vicces dolgot. Vegyel A energia osztalyu hutot mert azt kevesebb aramot eszik, mint a B osztalyu es csak 25-35e forintal dragabb. Van ertelme? Hany ev plusz aram koltsegere elegendo a ketto kozotti arkulonbseg? Vagy hasznalj calgont, mert megrohad a futoszal. Csak azt nem teszik hozza, hogy 10-15 ev alatt. Lehet szamolni mennyit koltesz calgonra addig es hogy abbol vajon tudnal venni akkor akar egy uj mosogepet is.
ON
Felreertes ne essek. En nem azt mondom, hogy ez igy jol van, csak azt, hogy nem ujdonsag. Egyszer elerte ezt az agazatot is.
Meglátásom szerint kicsit eszetlenné vált a bringás cuccok mûfaja, szó nincs már tartósságról, csak divatról, nyereségrõl
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 21. - 20:35
Es nem az a baj, hogy 9-es illetve mar 10-es koszoru is van, hanem az, hogy csak az also kategoriaban van 8-as vagy 7-es. Na ez a baj. Mert szerintem sokan szivesen vennenek LX vagy felette 6-7-8-as valtorendszert, de csak tourneyt vagy acerat tudnak, 6-bol meg talan teszkobajk sis-t. Na ez a gond, nem a fejlodes.
OFF
A fenykepezogepeknel a megapixelek hajhaszasa azert nem csak idiota marketing fogas. De ha Te igy gondolod, akkor legy oly kedves es hivass mar elo egy A5-os meretu fotot 1mpx-bol es 4mpx-bol is. 8-10mpx-bol pedig akar posztert csinaltatok a falra. Akinek erre van szuksege miert ne tehesse meg?
ON
És nem használom ki, hogy két fogaskerék között nem 3 fog, hanem csak 2 vagy 1 fog különbség van, mert úgyis csak akkor váltok, ha komolyabb útviszony-változás van, akkor meg... és ez egy idõ után le is fog állni sztem, mint a digitális fényképezõgépeknél a megapixel-hajhászás. Amúgyis csak azért csináják hogy megvedd...
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 21. - 19:52
Pörgetni kell a bizniszt, új csilivili dolgokat nyomatni, hogy vegye a nép...
Sokkal inkább herót dolognak tartom, és nem is teljesen értem, hogy ettõl még miért kell leállni pl a 7-es cuccok gyártásáról..? Persze, lehet még találni, de nem igazán minõségieket...
Meglátásom szerint kicsit eszetlenné vált a bringás cuccok mûfaja, szó nincs már tartósságról, csak divatról, nyereségrõl
Írta 2005. augusztus 21. - 15:23
Írta 2005. augusztus 21. - 01:49
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. augusztus 20. - 17:01
Írta 2005. augusztus 20. - 14:52
mert a 8as és 9es koszorú szélessége megegyezik.
a váltó ugyanannyit mozog, csak több fokozatban.
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 20. - 14:47
a váltó ugyanannyit mozog, csak több fokozatban.
szertem meg csak félig agyváltó. pontosabban g boxx, az lenne jó ha elterjedne. már csak a súlypont miatt is
Írta 2005. augusztus 20. - 14:45
nem teljesen mindegy, mert sokkal többet nem tud, csak kevesebbet. mondjuk egy régi 7sebességes Stx-RC vagy alivio váltó nem tudná kezelni a 9es sort.
de fordítva nem gond, egy uj lx, xt, stb váltó simán elszaladgálna a 6sebességes fogaskeréksoron is. csak az már pazarlás kategória.
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 20. - 14:43
az agyváltóban van a jövö, csak azok meg egyelöre még nagyok és nehezek.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. augusztus 20. - 14:26
Yihááá
(közben meg a 7-es, 8-as is bõven elég volt...)
Írta 2005. augusztus 20. - 14:03
de fordítva nem gond, egy uj lx, xt, stb váltó simán elszaladgálna a 6sebességes fogaskeréksoron is. csak az már pazarlás kategória.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. augusztus 20. - 13:34
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. augusztus 20. - 13:18
(tudom, hogy tudod, de kotekedni joooo :-) )
ugyan ritkán van róla szó , de igen: a váltókar dönti el, hogy hául hány sebességed van. bár arról megoszlanak a vélemények, hogy a 7-es lánc elfér-e a 9-es váltóban.
Let the people speak