nos pont ez az hogy az lx/xt nekem soha nem volt tartósan pontos, gyakori állítgatást kért az x9-hez meg még csak annyit volt nyúlva hogy átkerült egyik bicajról a másikra......Gondoltam hogy megint ez lessz XT vs. X-9.Ezt a témát már 1000 szer oda vissza kivesézték a topicban, sztem már mindenki eltudja dönteni melyik váltót preferálja jobban.
Azt a technikai kérdés tettem fel hogy miért lenne jobb az 1:1 húzás mint a Sh, mert ezt már legalább 10-en írták a fórumon hogy mennyivel érezhetõen jobban vált, kevésbé érzékeny a bowdenezésre...
Nekem most Deore van, már van benne lassan 10 000 km, meg is látszik rajta de még mûködik viszonylag rendesen csak jól be kell lõni, ezt a szezont még vele nyomom le.
Amikor fel szoktam menni a hegyekbe vele akkor a sok váltástól mindig megnyúlik a bowden úgyhogy sokszor utánna kell csavarni 1-2 fordulattal hogy tökéletesen mûködjön.Ezt már számtalan váltóbowen típusnál tapasztaltam.
A Sh áttétele miatt ez a bowden nyúlás/hiba nagysága csak fele akkorra mértékben jelenik meg a h. váltó váltásában mint az 1:1 nél, hisz 2* annyira kell megnyúlnia egy Shim hátsó váltó bowdennek ahhoz hogy ugyanakkora elmozdulást és pontatlanságot okozzon mint 1 Sram hátsó váltónál. Vélemények?Okos emberek gyûljetek!
mellesleg érdekes hogy elõl ugye xt hmû xt átdobó.....na most ez a kombó a saját xt karjával soha nem volt tökéletes /leginkább a középtányérról nagy tányérra pakolásnál van a szenvedés, ez kb az esetek felében vagy csak q.nehezen vagy sehogy nem sikerül elsõre - kivétel a tempósabb 40+os ált lejtõn haladást/ - na most tök ugyanez a váltó mind a trigger mind a tekerõs sram karral tökéletes, gond nélkül pakol fel mindig...pedig itt még ugyanaz a bovdenhúzás mértéke is....