Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Neked van biciklid?:)

használok egyet :)
váltója nincs, floaterje nincs, elöl nem rugózik, hátul sem rugózik, egyenes kormánya van szarvval, patentpedálos, véfékes, négyszögtengelyes.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Rob! Tudtam, hogy számíthatok rád. (vagy Lor lett volna még a tippem)

Neked van biciklid?:)

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
én is most cseréletem le a hátsó lx-et xt-re, és valóban jobb, fõleg xt fogaskoszorúval. most következik az elsõ váltó csere. mióta megtapsztaltam az xt-t, én is osztom XC rider véleményét: vagy deore, vagy xt. simán megéri azt a pár ezer forintot, ami közte és az lx között van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
akkor én leszek az elsõ. :)
xtr-t cseréltem 9.0-ra, mert a markolatváltóhoz ragaszkodtam, és a sh!mano kompatibilis markolatváltók annakidején nem tobzódtak. attack/rocket abban az évben jelent meg, és természetesen nem volt kapható itthon, igy a 8-as sachs quartz leköltözött (minden idõk egyik legkönnyebb markolatváltója, állitható rugófeszességgel!) és jött helyette egy 9.0 hátsóváltó a hozzá való karral.
szépen simán vált, meg minden, de lóg.
még tulajdonképpen nem láttam nem lógó sram hátsóváltót. még az x.0 is lóg, tudom, próbáltam, igy mondhat bárki bármit.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nagyon sok embert ismerek aki Shimanoról Sramra váltott. De egyet sem aki megbánta volna.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Hát persze, mert a Sram-Shimano teljesen más rendszer! Még jóhogy nagyobb, érezhetõbb a különbség, 2 különbözõ rendszer között, mint házon belül. Az LX pont az a kategória ami kicsit kilóg mindenhonnan. Túracuccnak drága, de keményebb használatra meg kevés. Mindig azt szoktam ajánlani bárkinek is, hogy Deore, vagy XT, mert az LX nem éri meg.

Szerintem Druszám a megbízhatóságra gondolt. Sajnos nekem is volt LX-m, és csak a gond volt vele állandóan, pedig minden lehetõséget kipróbáltam. Nem vált be, ergo csere X9-re. Azóta királyság. De ezzel nem akarom azt mondani, hogy "szar" a nagy S, mert sokan megelégedettséggel használják a klf. modelljeiket.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Hát persze, mert a Sram-Shimano teljesen más rendszer! Még jóhogy nagyobb, érezhetõbb a különbség, 2 különbözõ rendszer között, mint házon belül. Az LX pont az a kategória ami kicsit kilóg mindenhonnan. Túracuccnak drága, de keményebb használatra meg kevés. Mindig azt szoktam ajánlani bárkinek is, hogy Deore, vagy XT, mert az LX nem éri meg.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Megéri az XT csere? ÉRZÉKELHETÕEN jobb, pontosabb, mint az LX? Van az XT esetében olyan évjárat, ami jobb a többinél? Mennyivel drágább?

én nem éreztem akkora mûködésbeli különbséget az lx-xt közt mint az xt - x9 között
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
Lehetséges, hogy 50km után kicsit megnyúlt a váltóbovdenem, és néha nagyobb terhelésnél vált a hátsó váltó hirtelen? Ezenkívül a váltásnál vannak olyan fokozatok, ahol kicsit tovább kell húznom a triggert, hogy biztos hogy váltson egyet.
Találkozott már valaki ilyennel?

Az egész váltórendszer új X7, illetve a bovden is Jagwire.

Sp

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
www.paul-lange.hu
árlista, és összes termék.
Nemtudom, nekem XTR váltóm van, és pontatlansággal még LX váltókarral, és vacak bowdenházzal sem találkoztam.
amúgy próbálj elötte egy bowden-bowdenház cserét, lehetséges hogy csak azzal vannak a problémáid.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Megéri az XT csere? ÉRZÉKELHETÕEN jobb, pontosabb, mint az LX? Van az XT esetében olyan évjárat, ami jobb a többinél? Mennyivel drágább?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
XT. Sajnos rosszul emlékeztem, tényleg nincs a SRAM-nak 2:1 rendszerû váltója.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
fordítva viszont van.
és ha szabad belekotyognom: jó sor, jó váltóval, jó lánccal kiváló váltásteljesítményt nyújt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nincs sh!mano váltókar kompatibilis sram hátsóváltó.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Egyre kevésbé szeretem az LX hátsó váltómat... Pontatlan. Fõleg terhelés alatt. A többi LX cucc viszont bejön, ezért csak a hátsó váltó cseréjén gondolkodom. Van-e olyan Sram, ami kompatibilis az LX váltókarral, ha igen, melyik modell az? Esetleg van-e tapasztalatotok vele? Jobb-e, mint a '05-ös LX? Vagy XT-re cseréljek inkább?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ahogy endre irta vala, ami 1:1-ben huz és pöckölõs, az mind trigger :)
de elmondhatnád, mihez kell ha nem titok ;)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

x.7 3 mm - mondjuk és nem lézerrel mértem ;)

Köszi. Sajna az nem túl sok... :(

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
x.7 3 mm - mondjuk és nem lézerrel mértem ;)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Megírná valaki hogy pontosan hány mm bowdent húznak a 9 fokozatú pöckölõs Sram váltókarok??? Nem a Trigger!

miért van az az érzésem, hogy Te valamit machináni akarsz ezzel, hogy tudjál mûködtetni vele egy Shimano váltót??
Ha összejön, akkor segíthetnél nekem agy fordított helyzetet megoldani: Shimano DC váltókar és Sram hátsóváltó.

remélem nem nagyon lõttem mellé...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Felmerült bennem, hogy a fõképp országúton használt bringámon le kellene cserélni az egyenes kormányt országútira. És itt jön a bibi:
-nézegettem (volna) kormányvégbe szerelt váltókart, de "sajna" csak ezt találtam:Shimano SL-BS78 (ami egyrészt valszeg nem az én árfekvésem, másrészt, meg 10es rendszer)

Létezik valami másik típus? :rolleyes:
Kreatív ötleteket szívesen veszek :)