Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7447 replies to this topic

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Hello,eltudná valaki magyarázni mit is jelent egész pontosan az a kifejezés hogy lemezes elsõ váltó?Nekem 1 fehérvári boltba ajánlottak egy ilyen fajta váltót a vázamra,de lövésem sincs hogy miben más egy mezei e. váltótól.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

A bowden feszítés-lazítás a középsõ fokozat pozícióját változtatja.

Meg a nagyét

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
pff :(

apro-t most nem is néztem mert 1. sürgõs volt 2. váltót ujonnan akartam venni, mert az utobbi idökbe sokat szivtam a valtokkal..

persze meg vettem volna ha elõbb látom. azért kösz :)

sztem arra kiváncsi hogy hogy állithatja a bowdent

edit: ezexerint nem... :D

rigi

rigi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
OK, köszönöm az info-t!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
elöl a nagytányérral párhuzamosan, a váltókanál pedig 2-3 mm-rel a nagytányér felett legyen (ha vonalban helyezkednek el)

elég rövid volt? rövid, de legalább velõtlen.

rmx rider: nem akarlak elszomorítani, de aproban van zsír új XT 10ért... :(

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rigi

rigi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Nekem is az elsõ váltóval kapcsolatban lenne egy rövid kérdésem/kérésem. Megtenné valaki, hogy 1-2 szóban, röviden leírja, hogy hogyan lehet hatékonyan beállítani az elsõ váltót (egy mezei Shimano váltóról van szó)?

Köszönöm elõre is!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
igen, hosszúkanalas, rdm510sgs v rdm530sgs amit vehettél(régi v új)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
na lementem a boltba és kértem egy deore váltót, 11ezrerért vesztegették :wtf:.
1fajta volt. megvettem, felraktam és mûködik. de hogy azzal a k"+'%va láncal mennyit szivtam az nem igaz. nem tom hogy hosszúkanalas-e.. :) olyan mint a régi. életembe eddig 3 váltót láttam rendesen. és ez is olyan.. a láncot jól feszyti. amugy sztem hosszukanalas. elol 2 tányérom van

ilyen: Feltöltött kép

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
ellenpéldát is tudok mikor a 105öst letépte tõbol egy yeti

9es rendszerhez csak a 9es lánc jó?
mert msot 8as lánc van rajta,de tökéltesen vált a 7.0 meg az 9.0kombó

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts
Nekem elöl 48/36/26-os tányérok vannak és ott már elkél a hosszú kanál, de montisok közt ez elég ritka.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
normális lánchosszt kell hagyni. meg rugó nélkül egyszer összenyomni a vázat, hogy biztos ne legyen baj. nekem is rövidkanalas xt van a geminin

vole, privi ment!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nekem az M1 -es nem tekerte szet az ultegra valtot, lehet hogy csak esszel kell felrakni? ;) :)
Termeszetesen ez vazfuggo, mert van amelyik csak kicsit van amelyik nagyon rangatja a lancot ( pl Kona ).
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
láttam már oylan rövidkanalast, ami szétcsavarodott, mert a gazdája azt hitte hogy a 240mm-t mozgó vázához jó lesz az, mert jól feszít. :mybad:
össztelóshoz hosszúkanalas.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
3 tányér és össztelõ esetén elkelhet a hosszú is. A rövid nem tud elég láncot húzni.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
a rövid kanalas feszít jobban
a hosszú kanálnak nem igazán látom sehol értelmét, 3 tányérhoz max középkanalas váltót vennék (ahogy tettem is), hogy kevésbé csörögjön a láncocska
1 tányér esetén csak és kizárólag rövidkanál

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
A hosszúkanalas váltó elvileg nagyobb fogszámú racsnikat is tud kezelni és elvileg jobben feszyti a láncot, de nem szokott gond lenni a rövidkanalassal sem...azt kapod amit kérsz, a Deore váltók nem sokat változtak tavaly óta....van szürke is ennyi.....

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
http://cycle.shimano...D=1154683852810

ha bemegyek a boltba és kérek egy deore h.váltót akkor melyiket adják? van valami fontos külöömbség köztük? miben számit az hogy hosszú vagy rövidkanalas?

iollari

iollari

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
oké oké, úgy látszik elvitték a gondolkodó agyamat a lények.
A H csavar max arra jó, hogy ne váltsak túl a nagy keréken, de ha nem elég feszes a bowden, akkor odáig már ki sem jut a lánc-terelõ (vagy mi).
tehát, ha lazítanék rajta, az biztos nem segítene.
Egyébként nem akadályozza a csavar a felváltást, minden tök rendbe van, csak egyszerre vettünk két új bringát, az enyémen acera, a másikon alivio elsõ váltóval, és nagyon durva különbség van aközött, hogy mennyi erõ kell az enyém és mennyi a barátnõm bringáján ahhoz, hogy elöl a 3. pozícióba kattintsuk a váltókart. de pontos, nem vált túl, szóval minden ok, csak mivel én 10 éve nem bringázom, akkor meg egy teljesen kézzel szabályozható (nem kattintós) váltójú ócskaságom volt, sajnos nem vagyok teljesen képben a "mostani" váltókat illetõen. Azért a végpon-beállítsáokat meg tudom csinálni, meg, mivel nem bonyolult szerkezetek, azért sejtem, hogy mi hogy van. De tudom, hogy vannak olyanok, akik tök profin nyomják, és talán több tapasztalatuk van, nem szégyellek tanulni senkitõl, ezért idegesítem a fórumot a hülye kérdésekkel...:)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A bowden feszítés-lazítás a középsõ fokozat pozícióját változtatja.
A legtöbb foggal rendelkezõ fokozat állítócsavarja a túlváltást akadályozza meg, az egy ütközõ tulképp. (Dettó a kicsié.)
Erõ kell ide, ennyi az egész.

Javaslat esetleg a markolatváltó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igen, ez sajnos ilyen, rugó ellenében nehezebb váltani.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.