Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha 30 újonnan, akkor pont így kicsi az esélye hogy együtt el lehessen adni, de ha sikerül is, akkor is kb 22-25e maximum. és mázlid volt akkor!

(amúgy ha jól tippelek: te írtad: láncvezetõ, váltómû. ezek magyarul, ebben a sorrendben: elsõváltó, hátsóváltó)

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Sram Trigger X.9 ESP váltókarok
Sram X.9 ESP váltómû
Sram X-Gen láncvezetõ
Ezeket 30e tudnám megvenni újonnan az jó ár?

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
MC Pite:

Nekem volt 48-36-26 LX hajtómûvem, 2004-es XT topswinges váltóval tökéletes volt. Most LX 44-32-22 hajtómûvet vált és azzal is tuti.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat nezz ra arra az ominozus probike arlistara, es szamolgassal
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
És a Rocky Mountain Flow 3.0-ról a gyári váltószettet mennyiért lehetne cakk pakk elpasszolni?
http://www.bikes.com...ow/flow-f3.aspx
ezek vannak rajta?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
újonnan boltban kapsz 15-16eért X.9-et (probikeban 15900), míg egy pár trigger váltókar ugyanitt 16900, a gripshift pedig 10900. add össze õket, amelyik váltókarfajtával veszed, aztán döntsd el te. ha olcsóbban kapsz annál, akkor vedd meg. ha meg drágábban, akkor ne, és vedd meg a probikeban v vmi olyan helyen ahol rendes ára van.

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Szerintetek mennyit adjak maximum egy 2006-ois új sram X9 hátsó váltóért és váltókarokért láncvezetõ nélkül?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
sram minõség..:P
vált, addig nincs gond. az meg hogy kanyarban láttak a tervezõk ezexerint, ilyen az élet.
:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

na:
Feltöltött kép

Én direkt lefényképeztem különbözõ váltóállásoknál, volt egy 2/4, ott ugyanígy állt. Volt egy 3/6 és egy 3/8 és ott áll nagyon ferdén. (láncvonal lehet gond?)

Nemtudom egyedi eset-e, nem akartam lavinát elindítani ezzel, nem is kéne törõdni vele sokat, mert tökéletesen vált. Amíg bírja, bírja.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Üdv!
Az alábbi problémám van:
Van egy Suntour 48-38-28aj hajtómûvem, gyárilag C050es elsõ váltóm volt. Vettem elõre-hátra Deore-t, hátul faca is, de elõl xaraxik, rosszabb mint a C050 volt. Próbáltunk Sramot is, az is. Állítólag nagy az átdobó fül, és azzal van a baj; de elméletileg jónak kellene lenie, mert a Deore 48-36-26os hajtómûvet is kezel.

Milyen normális elsõ váltót próbáljak meg? Tudnátok ebben segítebni?
Mindjárt Bükk maraton, és nem szeretnék megint lábletételt mert nem volt elég gyors a váltó egy nagyobb tócsa/kanyar utáni meredek emelkedõ/akármi elött :( .

Segítségeteket elõre is köszönöm!

(Shimano váltókarok, asszem EF50)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Na ha hazamegyek én is megnézem az x9-em állását...mellesleg 6 év Shimano után nemrégiben váltottam Sram-ra, egyelõre szépen mûködik, bár még csak kb.500 km van benne. Majd holnap a Zemplénben bizonyíthat...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hali,

Lenne egy kérdésem:

SRAM X-Gen elsõ váltó van a bringámon, és amióta beállíttattam egy szervízben, azóta a legnagyobb tányérról a középsõre csak hosszas tekerés után teszi le általában a láncot. A középsõrõl a nagyobbra pöpecül vált. Ha a váltókart a 2-es állástól egy picit tovább tekerem az 1-es felé, akkor gyorsan levált a középsõre, de néha "túlmegy", és rögtön a legkisebb tányéron köt ki a lánc.

Mit kéne rajta állítanom, hogy könnyebben váltson lefelé, de a másik irányba is megmaradjon ez a jó váltás?

A segítséget elõre is köszi!

a váltókarnál ahol a bovdenfeszítõ csavar van, ott engedni kell egy kicsit, azaz lazább legyen a bovden. de tényéeg csak kicsit.

9.0 nekem is ferdán állt. vagy ugy látszott. de tökéletesen mûködött.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
na:
Feltöltött kép

képen lehet picit ferdének TÜNIK de mivel nem látom teljes sötétben azt sem hogy mi a függõleges, a birnga sem volt függõlegesen tartva, na meg a váltó sincs tökéletesen belõve, de: sztem egyántalán nem ferde a kanál a láncvonalhoz képest.
azaz no problémó.

bár fotón picit annak tünik, de IRL tök egyenes.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Sajnos nálam is bizonyos tartományban már "vhogy ferdén" áll az X9. Mellesleg középkanalas, idei. Melléraktam a másikat, de így nem látni semmit. Nézem a kanalakat, egyenesnek látszanak, kicserélem a váltófület, de felszerelve mégsem tökéletes. A tavalyi hosszúkanalassal nem volt ilyen gond, de azt a szilvásváradi menet végleg kivégezte. Vmi disznóság van. Megvárom a jövõ hónap közepét/végét, akkor kerül fel az új paripára a vadonatúj dobozos középkanalas; akkor talán majd okosabb leszek.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nekem három bicómon is X9 volt. Egyikkel sem volt semmilyen problémám.
Vagy csak annyira hülye vagyok, hogy nem láttam ferdének.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Én nem ilyen váltót használok, és még nem figyeltem meg mások X-9 hátsóváltóit hogy hogyan áll...

PTamás elmondása szerint a boltban az összes gyárilag összerakott bicón is ugyanígy ferdén állnak a Sram váltók!
És emlékszem hogy rajta kívül még valaki említette ezt, ha nem ebben a topicban, akkor talán a Ki milyen bringával nyomul topicban.

de akkor elég ha õ hivatkozik rá, így terjednek el a városi legendák. õ azt mondta hogy egy másik azt látta hogy minden boltban.
nem kell a kihangosítás.
értettük tõle is, mi nem tapasztaltuk ezt. sõt meg merem kockáztatni, akit csak megkérdezek, azok sem.

ilyen boltba én meg amúgyse járnék, ahol ilyen blõdséggel terhelnek.
mondják azt hogy nemtudják, sokkal reálisabb mint a mentegetõzés, hogy "dehát mindenen így áll'
ami egy bolttól elég bután hangzik:) fõleg ha szervíz is van benne, nem csak vitrin.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

Neked ferde? Te láttál már ferdét?
én még nem. és aki használja az sem.
PTamásnak ez valami egyedi eset, illetve ki tudja.
de ez nem a természetes, alap állapot.

Én nem ilyen váltót használok, és még nem figyeltem meg mások X-9 hátsóváltóit hogy hogyan áll...

PTamás elmondása szerint a boltban az összes gyárilag összerakott bicón is ugyanígy ferdén állnak a Sram váltók!
És emlékszem hogy rajta kívül még valaki említette ezt, ha nem ebben a topicban, akkor talán a Ki milyen bringával nyomul topicban.
És volt bolt ahol azt mondták neki hogy ez a természetes állapot!
Sztem ennyi véletlen nem lehet...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Az lenne a kérdésem, hogy Sram hátsó váltók tényleg "bután" állnak? Ezt úgy értem, hogy olyan, mintha meg lenne csavarodva és még befelé is áll. Ez fõleg nagyobb fokozatnál. Lehet, hogy ez abból adódik, hogy a nagytányér és a 8-as, 9-es fogaskerék közti vonalbeli eltérést ki kell valahogy egyenesíteni? Aki értette az szóljon :) ?

Nekem a deore hátsóváltóm volt ilyen mikor feltettem a byke-ra.Aztán kiderült h ferdén lett belecsavarva:p
Lehet h ez lenne a baj az emlitett sramokkal is??(tehát nem a váltóval van baj,hanem rosszul van beletéve)

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Hali,

Lenne egy kérdésem:

SRAM X-Gen elsõ váltó van a bringámon, és amióta beállíttattam egy szervízben, azóta a legnagyobb tányérról a középsõre csak hosszas tekerés után teszi le általában a láncot. A középsõrõl a nagyobbra pöpecül vált. Ha a váltókart a 2-es állástól egy picit tovább tekerem az 1-es felé, akkor gyorsan levált a középsõre, de néha "túlmegy", és rögtön a legkisebb tányéron köt ki a lánc.

Mit kéne rajta állítanom, hogy könnyebben váltson lefelé, de a másik irányba is megmaradjon ez a jó váltás?

A segítséget elõre is köszi!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Neked ferde? Te láttál már ferdét?
én még nem. és aki használja az sem.
PTamásnak ez valami egyedi eset, illetve ki tudja.
de ez nem a természetes, alap állapot.