Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2006. augusztus 08. - 17:48
Ha a lemezes az E-típust jelenti, akkor azt jelenti, hogy ez a váltó nem a nyeregvázcsõre biliccsel, hanem a monoblokk alá lemezzel rögzül. Ennek akkor van használati értéke, ha pl össztelós vázad van, vagy olyan kialakítású, ami nem teszi lehetõvé hagyományos elsõváltó felszerelését. (pl hajlított csövû vázak).
Ezek a váltók ugyanoda rögzülnek mint a láncterelõk.
Ezek a váltók ugyanoda rögzülnek mint a láncterelõk.
Írta 2006. augusztus 08. - 16:20
Hello,eltudná valaki magyarázni mit is jelent egész pontosan az a kifejezés hogy lemezes elsõ váltó?Nekem 1 fehérvári boltba ajánlottak egy ilyen fajta váltót a vázamra,de lövésem sincs hogy miben más egy mezei e. váltótól.
Írta 2006. augusztus 08. - 14:07
A bowden feszítés-lazítás a középsõ fokozat pozícióját változtatja.
Meg a nagyét
Írta 2006. augusztus 04. - 16:55
pff
apro-t most nem is néztem mert 1. sürgõs volt 2. váltót ujonnan akartam venni, mert az utobbi idökbe sokat szivtam a valtokkal..
persze meg vettem volna ha elõbb látom. azért kösz
sztem arra kiváncsi hogy hogy állithatja a bowdent
edit: ezexerint nem...
apro-t most nem is néztem mert 1. sürgõs volt 2. váltót ujonnan akartam venni, mert az utobbi idökbe sokat szivtam a valtokkal..
persze meg vettem volna ha elõbb látom. azért kösz
sztem arra kiváncsi hogy hogy állithatja a bowdent
edit: ezexerint nem...
Írta 2006. augusztus 04. - 16:53
Írta 2006. augusztus 04. - 16:41
elöl a nagytányérral párhuzamosan, a váltókanál pedig 2-3 mm-rel a nagytányér felett legyen (ha vonalban helyezkednek el)
elég rövid volt? rövid, de legalább velõtlen.
rmx rider: nem akarlak elszomorítani, de aproban van zsír új XT 10ért...
elég rövid volt? rövid, de legalább velõtlen.
rmx rider: nem akarlak elszomorítani, de aproban van zsír új XT 10ért...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2006. augusztus 04. - 16:18
Sziasztok!
Nekem is az elsõ váltóval kapcsolatban lenne egy rövid kérdésem/kérésem. Megtenné valaki, hogy 1-2 szóban, röviden leírja, hogy hogyan lehet hatékonyan beállítani az elsõ váltót (egy mezei Shimano váltóról van szó)?
Köszönöm elõre is!
Nekem is az elsõ váltóval kapcsolatban lenne egy rövid kérdésem/kérésem. Megtenné valaki, hogy 1-2 szóban, röviden leírja, hogy hogyan lehet hatékonyan beállítani az elsõ váltót (egy mezei Shimano váltóról van szó)?
Köszönöm elõre is!
Írta 2006. augusztus 04. - 14:35
Írta 2006. augusztus 04. - 14:31
na lementem a boltba és kértem egy deore váltót, 11ezrerért vesztegették :wtf:.
1fajta volt. megvettem, felraktam és mûködik. de hogy azzal a k"+'%va láncal mennyit szivtam az nem igaz. nem tom hogy hosszúkanalas-e..
olyan mint a régi. életembe eddig 3 váltót láttam rendesen. és ez is olyan.. a láncot jól feszyti. amugy sztem hosszukanalas. elol 2 tányérom van
ilyen:
1fajta volt. megvettem, felraktam és mûködik. de hogy azzal a k"+'%va láncal mennyit szivtam az nem igaz. nem tom hogy hosszúkanalas-e..
ilyen:
Írta 2006. augusztus 04. - 14:12
ellenpéldát is tudok mikor a 105öst letépte tõbol egy yeti
9es rendszerhez csak a 9es lánc jó?
mert msot 8as lánc van rajta,de tökéltesen vált a 7.0 meg az 9.0kombó
9es rendszerhez csak a 9es lánc jó?
mert msot 8as lánc van rajta,de tökéltesen vált a 7.0 meg az 9.0kombó
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. augusztus 04. - 13:21
Nekem elöl 48/36/26-os tányérok vannak és ott már elkél a hosszú kanál, de montisok közt ez elég ritka.
"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/
Írta 2006. augusztus 04. - 13:13
normális lánchosszt kell hagyni. meg rugó nélkül egyszer összenyomni a vázat, hogy biztos ne legyen baj. nekem is rövidkanalas xt van a geminin
vole, privi ment!
vole, privi ment!
Írta 2006. augusztus 04. - 12:22
Nekem az M1 -es nem tekerte szet az ultegra valtot, lehet hogy csak esszel kell felrakni?

Termeszetesen ez vazfuggo, mert van amelyik csak kicsit van amelyik nagyon rangatja a lancot ( pl Kona ).
Termeszetesen ez vazfuggo, mert van amelyik csak kicsit van amelyik nagyon rangatja a lancot ( pl Kona ).
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. augusztus 04. - 12:17
láttam már oylan rövidkanalast, ami szétcsavarodott, mert a gazdája azt hitte hogy a 240mm-t mozgó vázához jó lesz az, mert jól feszít. :mybad:
össztelóshoz hosszúkanalas.
össztelóshoz hosszúkanalas.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. augusztus 04. - 12:13
3 tányér és össztelõ esetén elkelhet a hosszú is. A rövid nem tud elég láncot húzni.
Írta 2006. augusztus 04. - 11:51
a rövid kanalas feszít jobban
a hosszú kanálnak nem igazán látom sehol értelmét, 3 tányérhoz max középkanalas váltót vennék (ahogy tettem is), hogy kevésbé csörögjön a láncocska
1 tányér esetén csak és kizárólag rövidkanál
a hosszú kanálnak nem igazán látom sehol értelmét, 3 tányérhoz max középkanalas váltót vennék (ahogy tettem is), hogy kevésbé csörögjön a láncocska
1 tányér esetén csak és kizárólag rövidkanál
Írta 2006. augusztus 04. - 11:45
A hosszúkanalas váltó elvileg nagyobb fogszámú racsnikat is tud kezelni és elvileg jobben feszyti a láncot, de nem szokott gond lenni a rövidkanalassal sem...azt kapod amit kérsz, a Deore váltók nem sokat változtak tavaly óta....van szürke is ennyi.....
Írta 2006. augusztus 04. - 11:38
http://cycle.shimano...D=1154683852810
ha bemegyek a boltba és kérek egy deore h.váltót akkor melyiket adják? van valami fontos külöömbség köztük? miben számit az hogy hosszú vagy rövidkanalas?
ha bemegyek a boltba és kérek egy deore h.váltót akkor melyiket adják? van valami fontos külöömbség köztük? miben számit az hogy hosszú vagy rövidkanalas?
Írta 2006. augusztus 04. - 11:29
oké oké, úgy látszik elvitték a gondolkodó agyamat a lények.
A H csavar max arra jó, hogy ne váltsak túl a nagy keréken, de ha nem elég feszes a bowden, akkor odáig már ki sem jut a lánc-terelõ (vagy mi).
tehát, ha lazítanék rajta, az biztos nem segítene.
Egyébként nem akadályozza a csavar a felváltást, minden tök rendbe van, csak egyszerre vettünk két új bringát, az enyémen acera, a másikon alivio elsõ váltóval, és nagyon durva különbség van aközött, hogy mennyi erõ kell az enyém és mennyi a barátnõm bringáján ahhoz, hogy elöl a 3. pozícióba kattintsuk a váltókart. de pontos, nem vált túl, szóval minden ok, csak mivel én 10 éve nem bringázom, akkor meg egy teljesen kézzel szabályozható (nem kattintós) váltójú ócskaságom volt, sajnos nem vagyok teljesen képben a "mostani" váltókat illetõen. Azért a végpon-beállítsáokat meg tudom csinálni, meg, mivel nem bonyolult szerkezetek, azért sejtem, hogy mi hogy van. De tudom, hogy vannak olyanok, akik tök profin nyomják, és talán több tapasztalatuk van, nem szégyellek tanulni senkitõl, ezért idegesítem a fórumot a hülye kérdésekkel...
A H csavar max arra jó, hogy ne váltsak túl a nagy keréken, de ha nem elég feszes a bowden, akkor odáig már ki sem jut a lánc-terelõ (vagy mi).
tehát, ha lazítanék rajta, az biztos nem segítene.
Egyébként nem akadályozza a csavar a felváltást, minden tök rendbe van, csak egyszerre vettünk két új bringát, az enyémen acera, a másikon alivio elsõ váltóval, és nagyon durva különbség van aközött, hogy mennyi erõ kell az enyém és mennyi a barátnõm bringáján ahhoz, hogy elöl a 3. pozícióba kattintsuk a váltókart. de pontos, nem vált túl, szóval minden ok, csak mivel én 10 éve nem bringázom, akkor meg egy teljesen kézzel szabályozható (nem kattintós) váltójú ócskaságom volt, sajnos nem vagyok teljesen képben a "mostani" váltókat illetõen. Azért a végpon-beállítsáokat meg tudom csinálni, meg, mivel nem bonyolult szerkezetek, azért sejtem, hogy mi hogy van. De tudom, hogy vannak olyanok, akik tök profin nyomják, és talán több tapasztalatuk van, nem szégyellek tanulni senkitõl, ezért idegesítem a fórumot a hülye kérdésekkel...
vendég_Charon_*
Írta 2006. augusztus 04. - 10:41
vendég_Charon_*
A bowden feszítés-lazítás a középsõ fokozat pozícióját változtatja.
A legtöbb foggal rendelkezõ fokozat állítócsavarja a túlváltást akadályozza meg, az egy ütközõ tulképp. (Dettó a kicsié.)
Erõ kell ide, ennyi az egész.
Javaslat esetleg a markolatváltó.
A legtöbb foggal rendelkezõ fokozat állítócsavarja a túlváltást akadályozza meg, az egy ütközõ tulképp. (Dettó a kicsié.)
Erõ kell ide, ennyi az egész.
Javaslat esetleg a markolatváltó.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére