Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Esetleg rollamagic! Számomra hatalmas elõrelépést jelentett egy xt váltónál alkalmazva.

Mi a szösz az a rollamagic?

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
igen gondoltam ..bár nekem hosszúkanalas xt van...de az a csavar a váltó hátulján már totál bevan tekerve...ez a max..tény és való eléggé/sõt sztem túl közel van a váltógörgõ és a fogaskerék../ pedig teljes xt váltószett..max annyi h a dcl meg a racsni lánc az újabb széria..szal az lehetetlen h nem kompatibilis/ezt lehet rosszul írtam le/...

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Pont a nokon az egyetlen bovdenház amelynek nem változik a hossza ha csomót kötsz rá akkor sem. Arra gondoltál már hogy esetleg a váltógörgõ és a legnagyobb lánckerék összeérhet és azért rezeg. 34-es tányérnál és rövidkanalas váltónál elõfordulhat. Fõleg ha Shimano a váltó.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
hát nemtom..nokon bovdenházam van ..gondoltam h esetleg emiatt lehet ez..h a ház hossza változik minimálisan és emiatt a bovden nem marad annyra feszes..

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

a hátsóváltóm nekem is rakoncátlankodik..fõleg a nagyobb fogaskerekek felé...meg szinte naponta kell állítanom rajta pedig ezidõ alatt nemhiszem h anyit nyúlna a bovden..lövésem sincs mibaja lehet...1-2es fokozatban meg a váltókanál szószerint mozog/rezeg ideoda...gondoltam h elvan hajolva esetleg a váltótartófül...ez télen maj kiderül a vázam úgyis csere érett...

Esetleg rollamagic! Számomra hatalmas elõrelépést jelentett egy xt váltónál alkalmazva.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
a hátsóváltóm nekem is rakoncátlankodik..fõleg a nagyobb fogaskerekek felé...meg szinte naponta kell állítanom rajta pedig ezidõ alatt nemhiszem h anyit nyúlna a bovden..lövésem sincs mibaja lehet...1-2es fokozatban meg a váltókanál szószerint mozog/rezeg ideoda...gondoltam h elvan hajolva esetleg a váltótartófül...ez télen maj kiderül a vázam úgyis csere érett...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
A váltófül sem tûnik ferdének. Az xtr hátsó és az xt elsõváltó nem új, de nagyon jó állapotban, csak 1-2 apró karccal vettem a Bikkmakk apró-ból elcsípve. Az új cuccokat meg a netröl rendeltem, úgy olcsóbb volt. A boltban csak az átépítést fizettem, de igazatok van, visszaviszem és beállíttatom mégegyszer, meg a láncból is kiszedetek. Köszi a tanácsokat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem is vidd visza a szervizbe.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor mar csak a ferde valtoful marad. nezd meg egyenes e.

bar mondjuk ott indul a dolog, hogy vidd szepen vissza a szervizbe, es mondd meg, hogy ne hamukaljanak, ennyi zsir uj cuccnak mellebeszeles nelkul tokeletesen mukodnie kell. ennyi. es addig ne hozd el, amig nem mukodik ugy, ahogy akarod. fizettel erte, csinaljanak rendes munkat.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Fogaskeréksor és a hajtómû zsír új LX, a lánc zsír új Sram PC971.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
fogaskereksor, lanc mennyire kopott? amugy ha hosszu a lanc, akkor elegge nehez ugy beallitani. az uj bovdentol jobban kene valtania, nem rosszabbul... :P
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Hát az enyémnek nem sok köze van a függõlegeshez, inkább 45 fokban áll, ezek szerint meg kell rövidítenem a láncot. A bovden meg tök laza, mert úgy jobban váltott hazafelé, most szinte hasa van. De nem ilyen volt amikor még jó volt, és a váltót biztos, hogy nem vertem oda semmihez.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tegyél gumit a láncvillára. de amugy valószinüleg hosszu a lánc. ha elöl nagytáyér, hátul kicsi, akkor függõlegesen álljon a kanál, ugy nagyjából jó merev váznál.
elsõ kérdésedre nehéz igy válaszolni, utána kell állítani, egy szerelõnek 1 perc.
de ha a kicsi felé nem nagyon teszi, akkor szvsz tul van feszítve a bovden, a váltókarnál a csavarnál engedj egy fél fordulatot, aztán ha nem jobb, akkor megint egy felet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Sziasztok.

Az xtr hátsóváltóm elkezdett rakoncátlankodni. Lefelé váltásnál egy kicsit gondolkodik, és ha még nyomom is neki egy kicsit, akkor jó nagyot csattanva vált le.Sõt a legkisebb fogaskerékre néha nem is akar leváltani, csak kerreg.Felfelé szépen, szinte észrevétlenül vált. A szerelõ amikor felrakta azt mondta, hogy mivel kapott új bovdent is, az még nyúlni fog, majd rá kell feszíteni a váltókarnál. Hiába feszítek rajta, úgy még rosszabb, mint ha laza a bovden. Segítséget kérek, szerintetek hogyan állítsam be?
Más. A váltó kanál felsõ része, ha rázósabb terepen megyeg és csapódik a lánc, akkor beleüt a láncvillába alulról. Hosszú lenne a láncom? Szedjek ki belõle, vagy ez nem attól van? Elõre is köszi a segítséget.

szeráf

szeráf

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok,használ v.ki SRAM Rocket váltókart?Érdekelne, milyen a gyakorlatban.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Jelentés:
Na lecseréltem a váltófület és így az X9-em teljesen jól áll. Tehát az volt a hibás, csak akkor derült ki, mennyire is ferde, amikor leszedtem. Rendesen utána kellett állítanom.
De minden jó, ha a vége jó! :D

Az általad feldobott probléma nálam továbbra is létezik, egyenes váltófül ellenére is. Bár ennek ellenére hibátlanul mûködik a szerkezet.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Jelentés:
Na lecseréltem a váltófület és így az X9-em teljesen jól áll. Tehát az volt a hibás, csak akkor derült ki, mennyire is ferde, amikor leszedtem. Rendesen utána kellett állítanom.
De minden jó, ha a vége jó! :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nekem a scotton viszonylag jó volt, bár nagytányérra kicsit nehézkesen váltott... majdnem vettem rá olcsóér én is xtrt, csak kideült, hogy nem jó, mert máshol van rajta a lyuk...
de szépnek szép az a váltó, az már tuti..

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...
jobb az fsa tanyer, mint a shimano amugy? nem valami highend cucc, asszem v-driveon volt. a shimano pedig oem deore alu. kozepsorol van szo

Jobb, mert a V-Driveon 7075/T6 tányérok vannak, deore-n meg nem.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nalunk is hanyodik egy par karbon tartos xtr e-type, gondoltam felteszem mar az egyiket probabol, olyan szep :) es a kutyanak nem kell. monoblokkom lenne hozza ezer.

jobb az fsa tanyer, mint a shimano amugy? nem valami highend cucc, asszem v-driveon volt. a shimano pedig oem deore alu. kozepsorol van szo

RAUH-Welt
B E G R I F F