Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Olvass vissza, vagy használd a keresõt! Az gyenge megfogalmazás, hogy kiveséztük.

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás
SRAM 9-es vásárlását tervezem, ha van valakinek tapasztalata vele, dobjon már fel egy üzenetet nekem!Elõre kösz!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Sramok meg alapból így csatlakoznak, vagyis kicsi kunkorral.

(már nagyon várom, hogy megjöjjön a hátsóváltó kisbicajhoz... :))

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

amúgy pl xtr-hez volt gyárilag úgytudom, régen.

a '98-as forditott xtr-en volt csak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
leveszed, es TF2/GT85/WD40 bele. jo sok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Azon filózok,hogy az én váltásproblémámon (lásd 1 oldallal visszább) segítene-e egy ilyen kütyü. Beállították megint a váltót, most már a lánc is jó hosszúságú, de nekem még mindig nem tûnik jónak a két legkisebbre a leváltás. Lassú és csattan jó nagyot. A bovden a két utolsó bovdenház között már tök laza. Lehet hogy az utolsó bovdenházat ki kéne takarítani mert ott szorul a kanyarban? Pedig van rajta az a hosszú gumibiszbasz, hogy ne menjen bele a retek. Hogyan kell azt kipucolni?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jobbnak nem feltétlen jobb, de nincs a nagy kilógó bowdenkanyar a vázon, így a váltó után rögtön megy a vázon a bowdenház... komoly sérülés kizárva!
nincs ami nagyon eltömõdhetne ezen a kütyün. amúgy pl xtr-hez volt gyárilag úgytudom, régen.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Hogyan van rögzítve? Nem sérülékeny? Sárosan is vált, vagy be tud állni a görgõ és akkor váltásnak kampec?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nem. ez így van, ahogy írtad

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Hát még ilyet sem láttam! Mit csinál ez a kütyü? Ha jól látom, a bovdenházban lévõ kanyar eltünik, a surlódás csökken a görgõ miatt és így gondolom jobb a váltás. Vagy hülyeséget gondolok?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
erre gondolt szerintem: Avid Rollamajig

Feltöltött kép
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Esetleg rollamagic! Számomra hatalmas elõrelépést jelentett egy xt váltónál alkalmazva.

Mi a szösz az a rollamagic?

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
igen gondoltam ..bár nekem hosszúkanalas xt van...de az a csavar a váltó hátulján már totál bevan tekerve...ez a max..tény és való eléggé/sõt sztem túl közel van a váltógörgõ és a fogaskerék../ pedig teljes xt váltószett..max annyi h a dcl meg a racsni lánc az újabb széria..szal az lehetetlen h nem kompatibilis/ezt lehet rosszul írtam le/...

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Pont a nokon az egyetlen bovdenház amelynek nem változik a hossza ha csomót kötsz rá akkor sem. Arra gondoltál már hogy esetleg a váltógörgõ és a legnagyobb lánckerék összeérhet és azért rezeg. 34-es tányérnál és rövidkanalas váltónál elõfordulhat. Fõleg ha Shimano a váltó.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
hát nemtom..nokon bovdenházam van ..gondoltam h esetleg emiatt lehet ez..h a ház hossza változik minimálisan és emiatt a bovden nem marad annyra feszes..

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

a hátsóváltóm nekem is rakoncátlankodik..fõleg a nagyobb fogaskerekek felé...meg szinte naponta kell állítanom rajta pedig ezidõ alatt nemhiszem h anyit nyúlna a bovden..lövésem sincs mibaja lehet...1-2es fokozatban meg a váltókanál szószerint mozog/rezeg ideoda...gondoltam h elvan hajolva esetleg a váltótartófül...ez télen maj kiderül a vázam úgyis csere érett...

Esetleg rollamagic! Számomra hatalmas elõrelépést jelentett egy xt váltónál alkalmazva.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
a hátsóváltóm nekem is rakoncátlankodik..fõleg a nagyobb fogaskerekek felé...meg szinte naponta kell állítanom rajta pedig ezidõ alatt nemhiszem h anyit nyúlna a bovden..lövésem sincs mibaja lehet...1-2es fokozatban meg a váltókanál szószerint mozog/rezeg ideoda...gondoltam h elvan hajolva esetleg a váltótartófül...ez télen maj kiderül a vázam úgyis csere érett...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
A váltófül sem tûnik ferdének. Az xtr hátsó és az xt elsõváltó nem új, de nagyon jó állapotban, csak 1-2 apró karccal vettem a Bikkmakk apró-ból elcsípve. Az új cuccokat meg a netröl rendeltem, úgy olcsóbb volt. A boltban csak az átépítést fizettem, de igazatok van, visszaviszem és beállíttatom mégegyszer, meg a láncból is kiszedetek. Köszi a tanácsokat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem is vidd visza a szervizbe.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor mar csak a ferde valtoful marad. nezd meg egyenes e.

bar mondjuk ott indul a dolog, hogy vidd szepen vissza a szervizbe, es mondd meg, hogy ne hamukaljanak, ennyi zsir uj cuccnak mellebeszeles nelkul tokeletesen mukodnie kell. ennyi. es addig ne hozd el, amig nem mukodik ugy, ahogy akarod. fizettel erte, csinaljanak rendes munkat.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F