Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
ezt csak úgy, tapasztalat:

tegnap feltettem az XTR hátsó váltót (tavalyi) az XT után. bowden csere volt, külsõ csere nem. sokkal finomabban vált, kisebb erõvel teszi nagyobb fogaskerékre is a láncot. szuper!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

sok oka lehet, amik általában nem a hátsóváltó, hanem a váz hibái.
akár egy ferde vázpapucs is okozhat ilyet, de sok konstrukciósan rossz váz van.

Meglehet. Egyébként nem csak én nem bírtam belõni, hanem 2 másik szerelõ sem más-más boltban. És nekem a velotradeben is mondtak ilyet anno, hogy nem lehet_teljesen_jól belõni. (meg volt még 1 ilyen alivio a kezemben)
Ezen felül kifogástalanul mûködött, szóval én ajánlani merem. Most öcsém nyúzza, párszor már esett rá, de még mindig teljesen jó. Strapabíró kis dolog.
SX-4-et meg SX-5-öt viszont nem ismerem.

...szerintem nagyon jo kis szett. annyi penzert.

Ár/értékben is tényleg jó.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Passz, alivioval nekem csak annyi rossz tapasztalatom volt, hogy nem lehetett pontosan belõni a 4. fokozatot (el akart váltani picit, és ez speciel engem zavar). Minden más rendben volt vele.

sok oka lehet, amik általában nem a hátsóváltó, hanem a váz hibái.
akár egy ferde vázpapucs is okozhat ilyet, de sok konstrukciósan rossz váz van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az, hogy nem birtad beloni, valoszinuleg egyedi problema lehetett. rengeteg uj bringat rakok ossze/szerelek, alivio cuccal, es mind tokeletesen mukodik. szerintem nagyon jo kis szett. annyi penzert.

persze az sx4-5 se rossz, de mas a valtokar erzesre. ki kell probalni mindkettot, es aztan donteni, hogy melyik jon be jobban.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

SX-4 és SX-5-ös váltós cuccos lesz a bringán.ezek a jobbak vagy az alivio?

Passz, alivioval nekem csak annyi rossz tapasztalatom volt, hogy nem lehetett pontosan belõni a 4. fokozatot (el akart váltani picit, és ez speciel engem zavar). Minden más rendben volt vele.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
SX-4 és SX-5-ös váltós cuccos lesz a bringán.ezek a jobbak vagy az alivio?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ossztelosokra kell inkabb a hosszukanalas, mert ott jelentkezhet "lancnyulas" amikor nem art, ha van tartalek. lehet, hogy ha tul minimalisra veszed a lanchosszot, es egy fura sebessegben all a lanc, akkor letepi a berugozas a valtot. Persze ehhez sok szerencsetlen korulmeny egybeesese szukseges, de nem lehetetlen.

nekem hosszu xtr van, es zsir :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én sram középkanalast használok 3 tányérhoz és nincs semmi gond vele csak nem szabad nagyon keresztbe váltani.

A sebesség mindent megold.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

A rutinos bringásnak elég a középkanalas is, a kevésbé rutinosnak meg a hosszú. Nekem volt mindkettõ, a rövidebbet jobban szerettem.

Nekem az SX-en SS D.ACE van, igaz 12-27-es sorral, de elviszi a teljes tartományt...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A rutinos bringásnak elég a középkanalas is, a kevésbé rutinosnak meg a hosszú. Nekem volt mindkettõ, a rövidebbet jobban szerettem.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Három tányérhoz azért illik hosszúkanalast feltenni, mert a rövid nem tud annyi láncot felvenni, és ha elöl nagytányéron van, elég egészségtelen pozícióban tud állni.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a rövid jobban fezsít, a hosszú pedig jobban eltartja a láncot a láncvillától.

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 posts
Lehet hogy már volt a téma, de nem találtam meg. Mi a különbség a hosszú és a rövidkanalas hátsó váltó között, hisz mindkettõ használható 34 fogaskerékkel. Azt tudom hogy a totál kapacitásban van különbség, de attól még mindkettõ használható 44-32-22 es hajtómûvel.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts
Hogy magamat idézzem:

Ugye jól gondolom, hogy hibátlanul használható egy dual control kar hagyományos rugóállású váltóval, csak fordított lesz a mûködése. Persze csak átmeneti idõre maradna így, max erre a szezonra :)

A régebbi xt rapid váltókarok helyett, felraktam a 2007 xtr dual control fék-váltókarokat, és top normal xt hátsóváltóval használom. És tökéletesen mûködik! Csak ha valaki kételkedett volna benne... :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Fényképen tényleg ugyanúgy néznek ki, a váltókar az biztos, hogy a régi x.9.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

Nem tudom, hogy lehet-e kapni, de az új x.7 nagyon hasonlít a régi x.9re.

Igen, mert a kettõ ugyanaz :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

mas a szine. :chin:

az X.9 viszont baba nagyon. a kar is.

nekem is szimpi az új X.9 kar meg a váltó is a tesztek alapján, de sajnos $...így hát marad az X.7...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem tudom, hogy lehet-e kapni, de az új x.7 nagyon hasonlít a régi x.9re.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mas a szine. :chin:

az X.9 viszont baba nagyon. a kar is.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
'07-es sram váltókat és váltókarokat lehet már itthon kapni? és az X.7 újult valamit a '06-oshoz képest?