Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Jó választás, ha szereted a gripkót.

igazából nekem majdnem mindegy, mim van (DC-t még nem próbáltam)...a nyári (balatoni nyaralóban tárolt, strandra meg fagyiértjárós) gépen egy shimano revoshift gripkó van, a mostani gépen meg egy shimano rapidfire...és mindkettõt szeretem....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Jó választás, ha szereted a gripkót.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
sram x.7 váltó + x.7 shorty 3*8-as gripkó ellen valaki ellenvélemény/tapasztalat? (igen, direkt nyolcas.)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
a video made in sram. nekem is megvan. az tény hogy a shimano váltók jobban ficánkolnak rázós terepen (lásd 3. generációs XTR gumisapija a könyök részen), de attól még nem jobb az X.0. Ua az örök ellentét, mint pl a Merci vs BMW!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
En nem vettem tul komolyan a linket (mondjuk nekem se XTR-em, se SRAM valtom nem volt meg), mert nem tudhatjuk, hogy ki es milyen cellal csinalta, meg azt sem, hogy milyen allapotu a ket valto, tehat egy szubjektiv video ez feleim.

----

FÁJVÓ

----

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
az X.0 nak azért nincs függõleges mozgása, mert a váltópapucsnál nincs igazi forgáspont a sram váltókon, mint a shimanoknál. Ott fixen rögzül, csak hátrafelé tudna mozogni, de a lánc pont ellentétesen feszíti. Oldalirányba is ezért mozog kevesebbet, ugyanis a Shimano váltók forgáspontjának mozogni kell, azaz nem csinálhatják nagyon passzentosra. Ez mindenképen kis oldalirányú elfordulással jár a rögzítõtengely körül. Ez az XTR-nél új korában is kb 1-2 fok elfordulás, ami az alsó kanalat mozgatva már mm-ek is lehetnek. Viszont a sram váltók nem követik le a hátsó sor görbületét, csak egyenes oldal irányú mozgást tudnak. A shimanoál meg minden fokozatban ugyanolyan távolságra van a felsõ görgõ a lánckeréktõl.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Kíváncsi lennék, hogy hány éves az XTR h.v....nekem mindkettõ volt, és egyikkel sem volt ilyen bajom...

ez is egy érdekes kérdés...
ami bennem felvetõdött, hogy amikor a váltót "elõlrõl" mutatják, miért nincs egy fikányi mozgása sem a sram váltónak oldalirányba???
és hogy lehet az, hogy a kanál himbálódzik, viszont a váltónak magának semmi függõleges irányú mozgása sincs...
lehet hogy a feszítõ és állítócsavarokkal rásegítettek? :chin:
szerintem biztos nem... :P

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Értékbecslés topic. Max. 7-8e ft-t adj érte, ha tényleg jó állapotú.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
valamit direkt elbasztak az xtr-en biztos...egyis ismimnek ilyen van már sokéve versenyzik is vele de semmi baja nincs!!
egy 2005-os deore fékváltókar(vfékes)jó állapotú mennyit érhet?mert vennék 1 ilyet de a gazda mondja h nézzek utána árnak utána beszélhetünk újra errõl!kösz heló

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

flame on

fogadjunk, hogy Sram pártiak készítették... ezt

Kíváncsi lennék, hogy hány éves az XTR h.v....nekem mindkettõ volt, és egyikkel sem volt ilyen bajom...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

lehet hogy voltmar, de akkor is:

flame on

fogadjunk, hogy Sram pártiak készítették... ezt

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem, komplex a dolog :)

Hali!
Elõször is minden váltórendszer annyira pontos, mint a leggyengébb láncszeme....hiába van XTR váltórendszered, ha gagyik a bowdenek, és fordítva is igaz.
A Deore szett hobby sportolás, esetleg hobby versenyzés szintre okés, meg maratonozni, ha nem nyomod neki profi szinten...kicsit több a mûanyag a rendszerben, mint az XT-ben...valamivel több erõ kell a váltáshoz, de ez nem nagyon érezhetõ, amíg a bowdenek nem koszosak...
Mikor fog eltörni???? Hát ezt ki tudhatja...ha normálisan kezelked, akkor soha...max elkopni 4-5 év alatt a belsõ szerkezet...
Ha a jobb kart lefelé nyomod, akkor vált lefelé. Ha a bal kart lefelé nyomod, akkor vált felfelé....lownormal hváltónál.
Sztem xt-t nem érdemes felrakni, de Deore-ból csak az 530-as szériát..az 511-est NE!
Az XT tárcsával is mûködni fog tökéletesen, és még könnyebb is, mint a deore
Üdv:Thy

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem, komplex a dolog :)

Az elsõ: van ez a marha akciós Deore "hidralika vagy mittomén témája" fékváltókar (a bringabutikban 35.000 elsõhátsó fékkel együtt) mennyire strapabíró jószág?

Úgy nézne ki a dolog, hogy egy low-normal XT hátsóváltóval használnám és egy LX elsõváltóval(XT sor, XT lánc) közepes terhelésû örömtúrákra a Bükkbe. Terhelés alatti váltásokat bírja? Mennyire gyors, mennyire kell vigyázni vele? Mikor fog eltörni? Szóval mi a gáz vele?

Másik: ha egy ilyen fékváltókart egy lownormal h.váltóval használok, akkor melyik irányba vált fel, ill. le és ezek közül melyik irányba kell erõt kifejtenem?(melyik húzza a rugót) :)

Aztán: érdemes hozzá XT-t fölpakolni, vagy nem tudom kihasználni az XT elõnyeit? Végülis 2 szint a különbség köztük.

És az utolsó: a fékeket (ugye sima deore brm525) bármilyen shimano tárcsával lehet használni? Én Xt-re gondoltam, hátha jobban fog :)

Köszi minden segítséget, igazi láma vagyok a technikához, ezért jöttem ide!

THX és üdv!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
lehet hogy voltmar, de akkor is:

----

FÁJVÓ

----

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
próbáld ki, hogy melyik áll legjobban kézre, s végy olyat!

nekem a dual control a favorit, de vannak, akik minden mást vennének, csak azt nem...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
milyen tipus?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Sziasztok! Nemsoká beinvesztálnék egy fékváltókarba. Van valakinek élménybeszámolója róla? minden érdekelne
" A Cube el van vetve! "

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás
Thx. Szerintem is jó lesz, fura lesz a váltás, jó lesz hosszabb távra is. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elvileg a rapid rise valtokhoz ajanljak. gyakorlatilag meg miert ne mukodne? csak a rugo van forditva. de ugyanannyi bovdent huz.

en biztos vagyok benne, hogy mukodni fog. akar hosszutavon is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Próbáltad, mert a "Bike Workshop" szerint csak inverzzel megy. De, ha Neked a gyakorlatban müködik akkor meggyöztél.