Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
akár hiszed akár nem, így mi sem fogjuk megmondani neked!
nem kevés fajta volt, és van a mai napig.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
valamelyik nap láttam egy olyan bumszli nagy váltókart hogy az már télleg mesékbe illõ:D mersszirõl látszott rajta hogy csúnya mûanyagokból van a külseje és az volt ráírva h shimano + valami r betûs szöveg...de egy cora biciklin volt ja és pöckölõs váltókar volt...valaki meg tudja mondani hogy milyen lehetett mert én még ilyet nem láttam

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valoszinuleg azert, mert keson jott ki vele a shimano, es addigra mar nagyon elterjedt a "normal" rendszer. Es az emberek nem nagyon szeretnek valtani valamirol amit megszoktak es bejott. Pedig neha nem art.

minden egyes valtasnal csak vigyorgok. jon az emelkedo, nem jo fokozatban vagyok, poccintek egyet-kettot, es meg is vagyunk. Es kozben nyomhatom a pedalt ugyanugy. zsenialis.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

szinte csak sarban megyek vele, a hatso valto azik a trutyiban folyton, az elsore meg pakolja a kerek a cuccot. Es megis mind a ketto teszi a dolgat. A Rapid rise szerintem teljesen jol megfer a rapidfire karokkal, maszasnal kulon jo, hogy csak poccintek es a rugo [ami barom eros] siman felhuzza a lancot a nagyobb fogaskerekre. Nem kell a huvelykujjaddal harcolni vele amig fel nem megy.
:spoko:

Ez a nagy elõnye a fordított rugós szisztémának, mégis annyira ágállnak ellene. Csak azt nem értem miért!
Én is szeretem a rapid rise rendszert!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hm

megvan egy ideje mar az uj valtasom, es csak szeretnem megosztani, mennyire boldog vagyok vele. xtr elso/hatso valto xt dual release valtokarokkal. szinte csak sarban megyek vele, a hatso valto azik a trutyiban folyton, az elsore meg pakolja a kerek a cuccot. Es megis mind a ketto teszi a dolgat. A Rapid rise szerintem teljesen jol megfer a rapidfire karokkal, maszasnal kulon jo, hogy csak poccintek es a rugo [ami barom eros] siman felhuzza a lancot a nagyobb fogaskerekre. Nem kell a huvelykujjaddal harcolni vele amig fel nem megy.

a valtokar kelloen rovid uton jar, sokkal kevesebbet kell tolni rajta mint egy deore-n pl. [az volt ez elott]

szoval nekem tovabbra is bejon a sokak altal utalt shimano :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
köszönöm szépen, kistányér nem érdekes, csak azért van rajta több tányér mert nem cserélhetõ tányéros, egy régi 200gs (biopace-es), meg a hegy oldalában lakom és 48as nagytányérral nem tudok felmászni
intézkedem a beszerzésrõl

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
én használtam sorát ráadásul alap markolatváltókkal és jól müködött bár mivel rövid kanalas elöl a legkisebb tányért nem nagyon szerette de azért megbirkózott vele ja és az elsö tányérok fogszáma ugyanaz mint a tiéd(truva isof.) a hátso egy 7es sor a fogszám tartományra sajna nem emlékszem de arra igen hogy a sora nagyon baba kis váltó jó erös a rugoja pontos határozott váltás na nem egy xtr de városi jerora tökély jobban megéri mint egy acera

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Sztem városi cirkálóra jó a Sora. Neked is meg fog felelni. A régi váltókarok is jók lesznek vele.

Tüzes Paripám

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
sziasztok

segítséget szertnék kérni.
új váltó kéne a városi cirkálómra -> nem akarok sokat költeni rá.
ez egy régi mtb, 12-28cal, és elöl 28/38/48cal
a váltókarok amik most fent vannak 5-6 éves shimano alap markolatváltói.
amit kiéztem az egy sora lenne. http://ebike.hu/term...guti/hatso/4526
a kérdés hogy tudja-e ezt a tartományt kezelni. az ebikeon 12-27t írnak, gyaítom ezt még viszi, elöl sincs túl nagy ugrás.
a váltókarok jók hozzá? vagy az is cserélhetõ? ha kuka akkor a revoshift jó hozzá?

köszi

Dr.SPECIALIZED

Dr.SPECIALIZED

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

ezt csak úgy, tapasztalat:

tegnap feltettem az XTR hátsó váltót (tavalyi) az XT után. szuper!

Tavalyi semmikep sem lehetett !! :no: :no:

>> Esetleg 2003 -as !! :sloneczni :spoko:
A {kicsike} : Magellan DENEB 2005, Manitou SUPER Splice 100-130 mm, AVID BB7_203, Mavic 325 DISC, XTR valtok+v.karok, SYNCROS, HOLZFELLER, stb...
A {buldozer} : Magellan VEGA DH '06, RockShox BOXXER TEAM '07, Magura GUSTAV_M 203/203

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Ne kezdjük megint a vitát hogy melyik jobb. Az XTR ugyanúgy bírja a dagonyát, nincs különbség. Teszteltem trutyiban eleget mindkettõt, az elmúlt szezonban!

Én ugyan nem kezdtem vitázni;)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Ne kezdjük megint a vitát hogy melyik jobb. Az XTR ugyanúgy bírja a dagonyát, nincs különbség. Teszteltem trutyiban eleget mindkettõt, az elmúlt szezonban!

Tüzes Paripám

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

érdekes hasonlat;)
köszi

Ez a legtöbb felsõkategóriás shimano-ra igaz tapasztalataim szerint, a sram sokkal érezhetõbben vált, ki mit szeret, a dagonyát biztos, hogy jobban bírja a sram:)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Egy ismerõsöm szerint olyan érzés volt elsõre az XTR, mintha fehér kesztyûs komornyikok pakolnák a láncot. Mármint nem olyan megfontolt, hanem annyira finom :D

érdekes hasonlat;)
köszi

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
akkor maradok az SX-4 SX-5 duónál...eddig is így gondoltam:D lenne 1 kérdésem:egyik haveromnak eladtam egy régi promax tárcsaféket(énis kaptam csak villogásra jó:D) és hogy az acera 7 sebis fvk-hoz jó e?mert arra az van írva h v-brake...meg se olajozottan se tárcsafékes bowdenházzal nem húz vissza és jól van elvezetve a bowden...mi lehet az oka?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Vedd azt, amelyiknek szebb a színe!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
de végül is a sram az olcsóbb meg sok bringaboltos azt mondta h sram meg truvativ...ezekre esküszik:) meg aztán a sram váltó az jobban tetszik nekem de az alivio váltókar meg drágább meg nekem kicsit jobban is tetszik...mit tegyek?

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

egy FD-M581 elsõ lx váltóhoz képest minõségi ugrás lenne egy FD-M953 xtr? Ha igen merre lenne az ugrás;-)

Egy ismerõsöm szerint olyan érzés volt elsõre az XTR, mintha fehér kesztyûs komornyikok pakolnák a láncot. Mármint nem olyan megfontolt, hanem annyira finom :D

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

sziasztok

egy FD-M581 elsõ lx váltóhoz képest minõségi ugrás lenne egy FD-M953 xtr?
Ha igen merre lenne az ugrás;-)

Minõségben tuti ugrás (valószinû késõbb kotyogósodik ki, meg a sarat is talán jobban bírja), de hogy a váltásnál érzõdni fog-e a különbség, arra nem mernék megesküdni. Lehet hogy egy hangyányit erõsebb az XTR rugója, de még ez sem biztos.

Májer fakotorban erõsebb az tuti :)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
sziasztok

egy FD-M581 elsõ lx váltóhoz képest minõségi ugrás lenne egy FD-M953 xtr?
Ha igen merre lenne az ugrás;-)