Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem is 11-32 van, es neha jol jonne a 34. mondjjuk mikor mar 2 oraja kint vagy a terepen, es jon egy combosabb maszas...

szerintem artani nem art, ha lehet, miert ne? foleg ilyen edzetlen kezdoknek mint en :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Megfelelõ lánchosszal semmi probléma!

Köszi a válaszod!

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

inkább a stílusódtól/erõnlétedtõl függ ,,,,,én mióta öregszem :) szeretm a
34-et legközelebb 12-34-est veszek....

hát az erõnlétemet ne feszegessük :) tavaly májusi balesetem óta 2x ültem bringán.... akkor az én esetemben 11-34-re szavaznál?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

szia,

én is a 970-es kazettával szemezgettem, anyagi megfontolásból. azt is mondták, hogy láncból és kazettából ne vegyek méreg drágát, mert azok kopnak el a leghamarabb és cserélõdnek rendszeresen.
és a 970-bõl 11-32 vagy 11-34 illik jobban az LX hajtókarhoz?

inkább a stílusódtól/erõnlétedtõl függ ,,,,,én mióta öregszem :) szeretm a
34-et legközelebb 12-34-est veszek....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
szerintem a 11-32 mindenhová elég. Nemrég vettem bringabutikban 11.000Ft körül XT-t. Annyit simán megér. Nézz körül az apróban.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Hát, szvsz inkább XT sort vegyél persze nem rábeszélni akarlak, csak mondani hogy jobb választás.
A fogszám? legjobb a 12-32 de ilyet csak XTR-bõl láttam, bár néha el lehet kapni 1-1 XT példányt is... Ha nem találsz olyat aminek 12 a legkissebb fogszáma akkor szerintem 11-32...
22-es kistányérhoz felesleges a 34-es hátsó áttétel /hacsak nem a bükk hillclimben edzel :D de még oda sem kell nagyon../

szia,

a SRAM mellett tényleg az ára szól, mert nincs sajnos keret a drágább alkatrészekre. flame-t sem akarnék: SRAM vs Shimano... a 970-esbõl is van 12-23 és 12-26 fogemelkedésû koszorú is. ezek mondjuk drágábbak, de minimálisan könnyebbek is. azt a kazettát venném szívem szerint amelyik a legjobban passzol az említett hajtókarhoz...

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
szia,

én is a 970-es kazettával szemezgettem, anyagi megfontolásból. azt is mondták, hogy láncból és kazettából ne vegyek méreg drágát, mert azok kopnak el a leghamarabb és cserélõdnek rendszeresen.
és a 970-bõl 11-32 vagy 11-34 illik jobban az LX hajtókarhoz?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

sztok,

újabb kérdésem van mielött beruháznék. LX hajtókarhoz (FC-M572) milyen kazettát vegyek? 11-34 vagy 11-32? X.9 vagy X.0 lesz hátul, XT elsõváltó, X.0 gripshift elöl, 971-es lánc. a kazetta az ami még nem tiszta és ebben kérném a segítségetek.

Hát, szvsz inkább XT sort vegyél persze nem rábeszélni akarlak, csak mondani hogy jobb választás.
A fogszám? legjobb a 12-32 de ilyet csak XTR-bõl láttam, bár néha el lehet kapni 1-1 XT példányt is... Ha nem találsz olyat aminek 12 a legkissebb fogszáma akkor szerintem 11-32...
22-es kistányérhoz felesleges a 34-es hátsó áttétel /hacsak nem a bükk hillclimben edzel :D de még oda sem kell nagyon../
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
drágább megoldás: XT
gazdaságos megoldás: sram PG970

szerintem

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
sztok,

újabb kérdésem van mielött beruháznék. LX hajtókarhoz (FC-M572) milyen kazettát vegyek? 11-34 vagy 11-32? X.9 vagy X.0 lesz hátul, XT elsõváltó, X.0 gripshift elöl, 971-es lánc. a kazetta az ami még nem tiszta és ebben kérném a segítségetek.

elõre is köszi,

Feltöltött kép

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

Tényállás: elõl 22-34-44; hátul 12-21 7 fokozat.
Kérdés: rövidkanalas országúti váltó (105) ezt elbírja?

Megfelelõ lánchosszal semmi probléma!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

akkor most mondj nekem egypár olyat rob, ami jó 50-es láncvonlhoz (a ht2es lx é ha jól tudom 50-es) és egy merida matts vázhoz, légyszi:)

majd holnap kitalálom :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
sx-4 váltókarral nem kompatibilis az lx elsõ váltó ugye?mert azt hallottam hogy elsõ váltóba mind1 milyet teszek...
valaki tudna segíteni?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Tényállás: elõl 22-34-44; hátul 12-21 7 fokozat.
Kérdés: rövidkanalas országúti váltó (105) ezt elbírja?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

pite hülyeségeket beszél :)
a top swing és a nem top swing között csak a felfogatás helye a különbség.
más kérdés, hogy én pölö nem vennék topswinges váltót, mert randa.

OKés, lényeg hogy jó :)
Viszont korábban úgy értettem hogy nem véletlen hogy vannak alsó és felsõ bilincsesek és hogy nem felcserélhetõk, de jelexerint rosszul értettem :).
(Ami azért is suxx, mert pont amitt kérdeztem mert a felsõbilincsesekbõl ált olyanok vannak amiknél jobbnak tûnik az átdobó, ill papíron a FD-M761A-es XT is jó lett volna (48hoz is) )

:prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
akkor most mondj nekem egypár olyat rob, ami jó 50-es láncvonlhoz (a ht2es lx é ha jól tudom 50-es) és egy merida matts vázhoz, légyszi:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
van elsõváltó 47.5-es és 50-es láncvonalhoz és kétféle nyeregvázcsõszöghöz. ezeknek a kombinációja már négy különbözõ elsõváltót eredményez :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

nem kezdenék hosszas fejtegetésbe, mert lusta vagyok és sokan nem is értenék, de a lényeg az, hogy az elsõváltók nem véletlenül nem egyformák.
sok befolyásoló tényezõ van, hogy egy elsõváltó jól mûködik-e, ilyenek a nyeregvázcsõszög (!) a lánctányérok egymástól való távolsága, a láncvonal, a lánctányérok nagysága, stb...
légyeg: mixelt rendszernél vagy szerencséje van az embernek, vagy nincs. ezért kell komplett gyártótól venni szettet, és nem lesznek inkomaptibilitási problémák.
tudom, sokaknál ez pénzkérdés, de szerintem a váltás befolyásolja a kerékpározás élményét, és ha nem élvezed a kerékpározást, akkor felelseges...
szóval jó váltásra és jó fékezésre illik költeni.
szerintem.

hogy pite kérdésére válaszoljak - egyezik a véleményem xc riderrel: valószinüleg igen, jó lesz a daverider kollega váltója neked.

shimano hajtomu, monoblokk, elso, hatso valto, valtokarok, fogaskereksor. egyedul a lanc sram. [pc991] es nem birom beloni a valtast jora. ha beallitom ugy, hogy az elso valto kulso terelolemeze nem erje a lancot mikor nagytanyer-konusz fokozatban van, [tehat kelloen meg van feszitve a bovden] akkor ha levaltok kozepso tanyerra, es hatul elkezdem nyomogatni felfele, akkor kb az 5-6iknal mar beleer a lanc a belso terelolemezbe. allvanyon. terheles alatt mar az 5iknel siman. tehat kozepso tanyer, es meg lenne felfele 4 fokozat. tudom, hogy idonkent surolni fog, de ez altalaban csak a legfelso 1-2on szokott.

ugyanez volt az xt/xtr cucc elott is. most nem tudom, hogy a vazon all furan az elso valto, vagy a lancvonal nem jo e.

ugyanez volt egy stumpjumperen is [06-os], ott ugy oldottuk vegul meg, hogy a truva stylo gxp kar helyett felraktunk egy XT-t. nem tudom, hogy rajtam ez mennyire segitene.

mondjuk most ugy van belove, hogy lazitottam a bovdenen, mert a nagytanyer-konusz fokozatot ugyse hasznalom sose. olyan gyorsan ugyse tudok menni :) es igy tobb fokozat marad hasznalhato kozepso tanyerral. szoval mukodik, meg maga a valtas is kifogastalan, ezt csak ugy leirtam hogy na
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
pite hülyeségeket beszél :)
a top swing és a nem top swing között csak a felfogatás helye a különbség.
más kérdés, hogy én pölö nem vennék topswinges váltót, mert randa.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

hogy pite kérdésére válaszoljak - egyezik a véleményem xc riderrel: valószinüleg igen, jó lesz a daverider kollega váltója neked.

nekem meg az elõbb pont azt mesélte pite msn-en, hogy a daverider kollega váltója nem jó, mert nem top swinges, és azt mondta a rob kollega, hogy a nem top swing az nemjó, éshogy akkor most ófákk....akkor most jó vagy nem?:)

edit: hát én is ezt mondtam neki, hogy a ts-nem ts között csak a felfogatás helye között van különbség, másban nem...de nem hitte el:D