Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2007. április 02. - 10:34
Nem hiszem el, hogy ezt a váltót normálisan tároltad!!! Apámnak a biciklijén egy 8éves LX váltó figyel, benne van már jópár ezer kilóméter!!! és semmi baja. A nyitott erkélyen van télen, nyáron.
Írta 2007. április 02. - 09:58
Mivel saját eszemtõl, magamnak nem vásárolok ilyet, egy haverom kérésére rendeltem egy Shimano Deore hátsó váltót. mivel a haver utólag meggondolta magát, rajtam maradt. Ez már volt vagy 3 éve. ...kis szütyübe belerak... eltesz.
[...]
Számomra tanulság, amire lassan egyre több ember jön rá: ha ár- érték arányt nézel, a Shimano? kérdésre, símán "NÓ" szóval kell válaszolni.
Ezzel szemben szeretném felhozni tisztelt vitrinbiker úr az én Deore hátsóváltómat, amely 2002-ben kezdte meg szolgálatait, és jelenleg is minimális karbantartási igény (értsd évente átlagban egyszer bovdencsere, utánállítás és csókolom) mellett ugyanolyan jól végzi feladatát, mint 5 évvel ezelõtt. Számomra tanulság: most inkább nem is írom le.
Írta 2007. április 02. - 08:52
Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace
Írta 2007. április 02. - 00:55
Mivel saját eszemtõl, magamnak nem vásárolok ilyet, egy haverom kérésére rendeltem egy Shimano Deore hátsó váltót. mivel a haver utólag meggondolta magát, rajtam maradt. Ez már volt vagy 3 éve. ...kis szütyübe belerak... eltesz.
Múlt héten, Feleségem gyermekethordani összerakott kerójára, gondoltam, felszerelem! Elõvettem és a linkben látható szomorú látvány fogadott!
Három nap csavarlazítózás után csak a felsõholtpont állító csavart és a bowdenfeszítõ csavart sikerült kitekernem, zsírzás okából, az alsó holtpont állító csavarka kérlelhetetlen maradt!
http://kep.tar.hu/tyitoka/50453978#2
kicsit off:
A Shimano XTR Dual Control kesztû után, amelyben összegyûrödött a szivacs a tenyér részen és nem is a legoccsóbb kategória, itt a következõ símán nó pofon!
Számomra tanulság, amire lassan egyre több ember jön rá: ha ár- érték arányt nézel, a Shimano? kérdésre, símán "NÓ" szóval kell válaszolni.
ON:
Tisztelt Moderátor Urak! Ha az énvélemény nyílvánítás ezen formája erkölcsöt rombol, kérem törölni a hozzászólásomat. Köszönöm!
Már csak azért is megkérdezem: Ha soha nem használtad a váltót akkor mitõl ilyen rozsdás? Esetleg a nem megfelelõ tárolás miatt rohadt bele a csavar, rohad szét az egész?! Minden boltban akad 5-6 éves alkatrész (Shimano és egyéb is) azok nem néznek így ki valamiért… Szerinted tényleg a Shimano a felelõs ezért?
Ha ugyan ezen a helyen tárolod a vizesen elrakott, a gumisnál a zacsiba szépen belecsomagolt téli autós kerekeidet (felnistõl), akkor a szétrohadt felni, sz@rráment gumi miatt kit fogsz okolni?
Írta 2007. április 01. - 23:38
Múlt héten, Feleségem gyermekethordani összerakott kerójára, gondoltam, felszerelem! Elõvettem és a linkben látható szomorú látvány fogadott!
Három nap csavarlazítózás után csak a felsõholtpont állító csavart és a bowdenfeszítõ csavart sikerült kitekernem, zsírzás okából, az alsó holtpont állító csavarka kérlelhetetlen maradt!
http://kep.tar.hu/tyitoka/50453978#2
kicsit off:
A Shimano XTR Dual Control kesztû után, amelyben összegyûrödött a szivacs a tenyér részen és nem is a legoccsóbb kategória, itt a következõ símán nó pofon!
ON:
Tisztelt Moderátor Urak! Ha az énvélemény nyílvánítás ezen formája erkölcsöt rombol, kérem törölni a hozzászólásomat. Köszönöm!
Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace
Írta 2007. április 01. - 18:11
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. április 01. - 18:05
Írta 2007. április 01. - 17:50
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. április 01. - 17:47
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. április 01. - 17:19
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. március 31. - 22:54
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. március 31. - 21:14
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. március 31. - 19:21
sziasztok,
épp a váltót szerelném fel,de felmerült egy nemvárt kérdés. Jagwire RIPCORD váltóbovdent vettem, és duplavégû. egy "dió" nagyobb mint a másik. az egyikbe "SS", a másikba meg "CC" van írva. Sram Attack "trigger" váltókarba tenném, de nem tudom eldönteni melyik felét....:confused:
nincs olyan végtelenül sok befûzési lehetõség (gy.k. 2), és szerintem az alatt az idõ alatt, amíg a kérdést beírod és várod a választ, addig vagy 4 bowdennel próbálhattad volna ki, hogy melyik vége is a jó...bowden megfog, befûzõd a vékonyabb végét, és megnézed, hogy jó-e avagy nem. ha igen, akkor örülsz, befûzõd a bowdenházba is meg a váltóba is. ha meg nem, akkor a másik vége lesz a jó...próba cseresznye;)
Írta 2007. március 31. - 18:54
sziasztok,
épp a váltót szerelném fel,de felmerült egy nemvárt kérdés. Jagwire RIPCORD váltóbovdent vettem, és duplavégû. egy "dió" nagyobb mint a másik. az egyikbe "SS", a másikba meg "CC" van írva. Sram Attack "trigger" váltókarba tenném, de nem tudom eldönteni melyik felét....:confused:
Én az X.9-embe a hosszúkásabb (vékonyabb) végét fúztem be. Valszeg az jó lesz neked is. Remélem nem mondok hülyeséget :chin:
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2007. március 31. - 18:42
Írta 2007. március 31. - 17:29
971-es lancot en nem vennek. mondjuk ez leginkabb az itteni arszabas miatt van. a 951 is van olyan jo, de sokkal olcsobb. ha mar tobbet akarsz kolteni, akkor inkabb 991. vagy valamelyik ureges csoda. es akkor konnyitettel is
Valmi különbség csak van? Akkor inkább 951 mint 991, annyit láncért enm szívesen adnék, de 4K-t gondoltam megér a 971... Ha más szerint is inkább 951 mint 971 akkor jó, mert legalább a XT sor ártöbbletét enyhítené...
http://www.speed-way...offset=6#termek
Bár ahogy elnézem össz egy ezres a különbség...
3100 a 951, 4100 a 971...és 5500 az XTR. Van értelme az XTR láncnak vagy ha nem strapabíróbb mint a Sramok? (951 azt tudom hogy üti a hasonló árban lévõ shimanokat, de följebb nem hallottam róluk semmit...) LX 3700, XT 4800 Ft.
Ezek közül akkor a 951 éri meg legjobban?
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 31. - 15:58
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2007. március 31. - 15:43
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. március 31. - 14:20
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2007. március 31. - 14:18