Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Asszem ide illik:

Van egy 2004es Scott G Zero FX váz, egy LXe meg egy XTe elsõ váltó meg egy 44-32-22es LX hajtómû.

Röviden: egyik váltóval sem jó
Hosszan:
Az LX nagyon belóg egy merevítésbe, ezért sem legkisebb fogra nem megy le a váltó, sem a váltóállító csavar kilógása miatt külsõre sem mászik fel rendesen. Megpróbáltuk 2 alátéttel kijebb hozni a hajtómûvet de nem korrekt.

Az XTnél meg majd 2mili hiányzik ahhoz, hogy az átdobó ki tudjon jönni a nagyfogra, mert nekiér belülrõl :( - viszont belsõ oldala kisebb, legkisebb fogra lemenne. Nem volt kéznl 42es nagyfogas hajtómû esete, de valószínû az még nem elég a mutatványhoz...

http://www.biketrade.../gzero-fx-2.jpg

Tipp?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Hello! Az lenne gondom hogy a shimano deore lx hátsóvátóm beállításával gondok vannak mivel felfeleváltásnál még csak valahogy jó de mikor a legnagyobb fogaskeréken van és visszaváltanélk sokat tétovázik(kettõ között mocorog) és aztán leugrik az egyel kisebbre. Mi lehet a gond?

Sokmindentõl lehet, de elsõre a berohadt és/vagy rossz minõségû bowdenre gyanakodnék. Márha a váltó jól van beállítva.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

szeveryn

szeveryn

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Nekem még egy fecske nevezetû orosz gyártmányú bringám volt. Meg is tornáztatott egy párszor. Súlyos darab volt, és amikor a távolban megláttam egy dombot, örültem, ha a domb kezdetéig felváltott hegymenetbe.
Na de a lényeg. Szeretnék tõletek információt kérni, kicsit közvélemény kutatás jellegût.
Gondolkodom különbözõ fejlesztéseken /találmányokon/, és fejlesztek egy variátort/sebességfokozat nélküli váltót/melyet a biciklinél lenne egyelõre a legegyszerûbb kipróbálni. A feltételezésem szerint, / mivel még nincs prototípus/ a pedál meghajtása egyenletes erõt, és sebességet igényelne. A kerékpárnak, pedig csak a sebessége változna a domborzati viszonyoktól függõen.
A kérdésem fõleg arra irányulna, hogy melyik bicikli típusnál lenne ez elõnyös, és szerintetek a gyakorlatban használható-e.

csba

csba

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hello! Az lenne gondom hogy a shimano deore lx hátsóvátóm beállításával gondok vannak mivel felfeleváltásnál még csak valahogy jó de mikor a legnagyobb fogaskeréken van és visszaváltanélk sokat tétovázik(kettõ között mocorog) és aztán leugrik az egyel kisebbre. Mi lehet a gond?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
igen.
nekem pont fordítva van sx-4 váltókar 3.0 váltó és jó.
1:1-es mind2

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Helló!

Szeretnék venni egy SX5 hátsó váltót és lenne egy kérdésem. Ez 8/9 rendszerekhez jó, de nekem hátul a 8 sebességet támogató agyon csak 7es van. Fog mûködni az SX5, Sram 3.0 7sebességes váltókarral is? Mert végülis támogatja az 1:1-et.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
azt nem tudja valaki hogy a sora fvk elviszi e a suntour rt hátsó váltót?csak rövid ideig kellene amig nincsen pénzem sorára

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Semmi csak nem shimano :) . Én pl szeretem a sram karokat.

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
apróban hirdetnek boltok is ;)

tamaska, miért írod h az egyetlen vásárlásra érdemes sram kar az idei x.9?
tavalyit néztem ki, ill az idei x.7-et (ugye ugyanaz). mi baj azokkal?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
ez nemtom mennyire off...
agneovo 10500-ért te hol láttál lx váltókart ráadásul párban?lehet nem veszek deore-t akkor má

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
a téma: váltók váltókarok. nem olyan bonyolult ám ez ;)

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

hg93-mal szerintem semmi baj nem lesz. mostanaban a truvativ es sram termekekben folyamatosan csalodok, es bar nulla aron vehetnem oket, megis minden shimano a bringamon. kivetel az avid fekeket, de azok [kop-kopp] jol mukodnek.

a deore olajos fek meg olyan, hogy felteszed, es mukodik. nincs mit rajta karbantartani. evente olajcsere, meg ha elkopik, akkor fekpofa. semmi bonyolult.

És jobban fog mint a BB7 ? A fékkarjához a másikoldalra lehet hasonló fékkart venni ?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hg93-mal szerintem semmi baj nem lesz. mostanaban a truvativ es sram termekekben folyamatosan csalodok, es bar nulla aron vehetnem oket, megis minden shimano a bringamon. kivetel az avid fekeket, de azok [kop-kopp] jol mukodnek.

a deore olajos fek meg olyan, hogy felteszed, es mukodik. nincs mit rajta karbantartani. evente olajcsere, meg ha elkopik, akkor fekpofa. semmi bonyolult.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Hol nézegesem a KCM láncokat ? Melyik bolt forgalmazza ?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Lánc : mindenképpen patentszemes legyen és ne szakadjon el ha lehet és fényes legyen galvanizált vagy valamilyen felületkezelt. Volt egy shimano láncom de nagyon sz*r volt ezért félek a HG73 vagy HG93-tól most PC68 láncom van ez tökéletes.

Nézegesd a KMC láncokat is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Akkor a következõ álásponton vagyok most :

A váltó : LX 2007
A váltókar : LX 2007
A fogaskoszorú : Dore vagy ha van pénzem valamilyen tartóbakos. Remélem a DEORE is fényes galvanizált vagy krómozott. Köszi hogy szóltál Tamáska mert ezt nem is tudtam hogy van tartóbakos.
Lánc : mindenképpen patentszemes legyen és ne szakadjon el ha lehet és fényes legyen galvanizált vagy valamilyen felületkezelt. Volt egy shimano láncom de nagyon sz*r volt ezért félek a HG73 vagy HG93-tól most PC68 láncom van ez tökéletes.
Fék : A BB7-rõl rosszat senki nem irt a fórumokban. Amiért jobban tetszik mint a hidraulikus hogy gondolom könnyben karbantartható, javitható, stb. Tehát inkább a BB7-re hajlanék, de ha azt mondjátok jobb a DEORE akkor azt fogok venni.
Fékkar : jól nézen ki, ha lehet a fékkar legyen ezüst szinû, ha van áttétel különbség akkor a legnagyobb áttételû legyen mert nehéz vagyok 86 Kg.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
xt 11-32es fogsor van az apróban 11e ért.
nekem régebben volt lx váltóm, hát az xt abból is jobb. az idei modelleket nem ismerem, de ha nem sokkal drágább akkor inkább xt

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
pedig de jo lett volna, ha beirod a kerdeseidet a topikjaikba...

mostmar mindegy

LX fogkoszorut en nem vennek, mivel az se tartobakos, meg a deore se. szal akkor mar inkabb deore, vagy ha tobb penzed van, akkor XT. srambol a PG980 es a PG990 ami tartobakos. ezek konnyebbek, jobban valtanak, stb.

a shimano lancok elvileg szebben valtanak, mondjuk en sram 991-est hasznalok, es semmi bajom vele. PC951-es az alap 9es lanc, teljesen jo. es patentszem is van benne.

valtokarbol az LX szerintem nagyon jo valasztas, nekem 07-es xt van, ami szinte ugyanaz, talan egy kicsit konnyebb, vagy jobb alapanyagokbol tettek ossze, de tul nagy kulonbseg nem lehet. szoval ha LX-et veszel, nem banod meg. viszont akkor shimano hatso valtot is kell hozza, amibol az LX megintcsak teljesen jo. ha sporolni akarsz, akkor bevallalhatsz egy deore-t, az is fog legalabb olyan jol mukodni.

fek-fekkar: vegyel olajos deore-t, jobban jarsz vele mint a bb7-tel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Nem akartam minden témakörbe irni ezért ide irom :

A következõ dolgokat venném holnap (egy két dolgot eladtam illetve cserélek a bringámon.) Kb. a megjelölt árkategóriába ki mit venne ezek helyett ?

Fogaskoszorú : LX CS M580 11-34 7900 Ft 390gramm // elég nehéz láttam XT 260 gramm illetve van egy csomó SRAM amit nem ismerek.

LX 9-es váltókar 2007-es 10.500 Ft/pár : ez nagyon tetszik esetleg SRAM trigger ?

LX 2007 hátsóváltó 9.100 Ft // esetleg SRAM ?

BB7 mechanikus tárcsafék elõre (hátul marad V fék) 15.500 Ft // milyen tárcsával vegyem 160 vagy 185 mm ? Esetleg Deore hidraulikus tárcsafék 17500 ért ? Rockshox Pilot Sl telóm van és Mavic Crossride 24 küllõs iparis kerekem van elbirja ?

Lánc : na ezt nem tudom a Shimanokat nem nagyon dicsérik, SRAM ??? kb.: 5.000 Ft-ot szánnák rá. Shimano HG73 3.600, vagy HG93 4.700 SRAM ???

Fékkar : na ezt sem tudom a legjobban LX fékkar tetszik, de dicsérik a AVID FR5, FR7-eket is. max: 6.000 Ft/pár.

Segitsetek már légyszi.

Mire kell : Leginkább CC-nek nevezném. Sikon nem nagyon szeretek menni. Általában rövidebb útakat megyek hegyekben talajon, 50-60 Km nagy szinteltéréssel 1000 - 1200 m.

jimmy8

jimmy8

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
juby, zsbacsi, Xabi!
Köszi az infókat:)