fõ különbség a felfogatás módjában van.
a top swingnek a kalitkája a vázon való rögzítési hely felett van, felfele nyúlik. a nem top swingnek (nevezzük low singnek) pedig lefele lóg a kalitkája, a rögzítési hely alatt van
a nem TSnek talán annyi elõnye van, hogy nem ragad meg úgy benne a sár (a ts-nek egészen lent van a rögzítési helye). TSt általában az olyan (gyakran össztelós) vázakon alkalmaznak, ahol a váz geometriája (nincs csõ, rugóstag, miegyénem engedi meg a nem TS használatát. de pl. ha két kulacstartó helyed van és kisebb vázad, és szeretnéd használni mindkettõt, akkor elõfordulhat, hogy a nem TS nem fér el a második kulacstartó miatt...
meg lehet olyanokat is olvasni, hogy a TS-ek hamarabb kikopnak, és nekiállnak lötyögni ("kikotyogosodnak").
ha a vázad olyan, akkor én nem TSt vennék, a jobb "sártûrés" miatt. (és vettem is, ráadásul pont egy XTt. eddig zsírkirály;))
blasius: szerintem a vázméret nem számít az elsõ váltónál. én a min-max fogszámot nézném meg, aztán azt, hogy a monoblokk tengelyének a hossza megfelelõ-e. (ha túl rövid vagy nagyon hosszú, akkor nem lehet jól beállítani a váltót.)
ha pedig a C50est kipróbálhattad, akkor egy TS-est is kipróbálhatnátok, hogy jó e...
Köszi a tanácsot. A problémám mondjuk az, hogy a szervizes srácok szerint semmilyen más elsõ váltót nem lehet jól beállítani a vázhoz:( (se top swingest, low swingest) Gondolom, hogy ha lehetett volna, akkor ráteszik, hiszen örömmel kifizettem volna akár egy Alivio vagy Deore elsõ váltót is, ha azzal mûködik.
Azt mondták, hogy rápróbálták a régi hajtókar új váltó kombót is, és kipróbáltak több hosszúságú monoblokkot is, de valahogy olyan a bovden befogatási pontja, hogy nem tudták megoldani sehogy a normális váltást elöl.
Eddig sose gondoltam volna, hogy létezik ilyen, de szerintük létezik. Lehet persze, hogy ha ez az elsõ váltó majd beszarik, elviszem egy másik szervízbe, és azokat boldogítom vele, hogy tegyenek rá bármilyen mûködõ elsõ váltót.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére