Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7447 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Itt középtányérról volt szó. :) Kistányérom bükk maraton után már nem volt.

A sebesség mindent megold.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Hmm...lehet, hogy kezdek komoly versenyzõ lenni?! Én sem váltok kistányérra, inkább tolom :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jaja, az emelkedõ tetején nem fér bele a váltás :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Versenyen kell... Nem is 1szer.

Tök felesleges pl. leváltani középtányérra ha nagytányér-csörlõn is megy az emelkedõ, és az utána következõ lejtõt meg meg lehet taposni rendesen, mivel nem középtányérról kell full terhelés alatt felcibálni a láncot nagytányérra, hanem csak hátul recseg a cucc...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
minek kell tökéletesen keresztbe váltani??

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

a Giantomon rovidkanalas XT-m van, es az egyetlen fokozat amit nem bir az a 44-34. de persze az is hulye aki ilyen attetelben akarja hasznalni a bringat szoval semmi gond.

én kifejezetten szeretem...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Vagy versenyzõ.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a Giantomon rovidkanalas XT-m van, es az egyetlen fokozat amit nem bir az a 44-34. de persze az is hulye aki ilyen attetelben akarja hasznalni a bringat szoval semmi gond.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
bele.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Rövidkanalast vennék, hardtail vázam van, kis tányért meg nem nagyon szoktam erõltetni elõl (hátul is csak nagyritkán), akkor inkább leszállok. :) Így belefér a rövidkanalas?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
a hosszukanalas elõnyösebb fullyhoz, és keresztbeváltásoknál

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Rövid jobban feszíti a láncot, de a nagy fogszámot hátul nem bírja. Akkor ebbõl következik hogy a hosszúkanalas igen. Nekem ennyi jutott eszembe hirtelen.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Lehet, hogy már volt kérdés, de most nincs idõm visszaolvasni a topikot, szóval milyen különbség van a shimano-nál fellelhetõ rövid, közép vagy hosszú kanalas váltók között? Gondolom kompatibilitási problémák nincsenek...

Elõre is köszönöm a választ.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Szerintem LX alatt ugyanúgy vált az összes elsõ váltó.
Nekem most egy turney alatti shimanom van és vált úgy mint egy alivio. (mondjuk fõleg azért van ez rajta mert 390-es láncvillánál sem ér bele a gumiba.. no meg mert nem akartam 4000-et kiadni egy soráért, ez meg vashulladék volt ;) )

Ride everywhere.

.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
én az XT meg az Alivio között azért érzek különbséget... terhelés alatt az Xt sokkal jobb.. persze majdnem 2szer annyiba is kerül..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Az alsõbilincsesnél meg lehet eggyel régebbinél csak felirat különbség van köztük.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
különbség tényleg nem nagyon van, én használtam mind a kettõt, igaz már csak az acera van meg. alivio-t érdemesebb megvenni, a sártûrése is jobb mint az aceráé,de drágább is

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem fogsz tul nagy kulonbseget eszrevenni. nekem egyik gepemen xt van, masikon deore es kb ugyanugy mukodik mindaketto.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

BRo

BRo

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Üdv! Érdemes lecserélni az Acera elsõ váltót Aliviora? Van vkinek az Alivioval kapcsolatban tapasztalata?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ebben igazad van, felszerelve szerencsére nem látszik.