Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem is csúszott már rajta a bicaj. Összekarcolódott. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

nézegettem a sram x.9 h.váltót. nagyon szimpatikus, de mennyire jó? megbízható?
ITT sokan számolnak be arról, hogy viszonylag könnyen törik. valakinek van esetleg tapasztalata?

Kétszer estem eddig rá, köszöni szépen, az ég világon semmi baja, a régebbi Merida vázamnak (aminek a váltófültartója jó masszív darab) viszont már a 3. váltótartója van.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
akkor maradj a canti féknél. legalább korhû lesz a bicaj. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

emlékeim szerint asszem a zöld pontban vételeztem, de ez elég régen, 5-6 éve volt.

Voltam bent, srác azt mondta, hogy 10 évvel ezelõtt ez volt a legtermészetesebb kiegészítõ, ma egyet sem fogok találni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts

Ha bármilyen információt tudsz még mondani, hol vetted, hol nézzek utána, annak nagyon-nagyon örülnék. Nincs szívem kidobni az STI-os XT váltókart.

emlékeim szerint asszem a zöld pontban vételeztem, de ez elég régen, 5-6 éve volt.

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

...vagy elvileg lehet kapni külön váltókar-tartó bilincset. nekem legalábbis sikerült pár éve.

Ha bármilyen információt tudsz még mondani, hol vetted, hol nézzek utána, annak nagyon-nagyon örülnék. Nincs szívem kidobni az STI-os XT váltókart.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Még jó, hogy nem az enyém. Kéne a ráknak. :D
Az én C050-em is tavaly nyári, aztán szerencsétlen ott is lóg, ahol nem kellene...

De mi rosszulhatott el benne?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
kemping:
sztem fo##k a k.csapágyh.-ra rögzíthetõ átdobók
csakugy, mint a top swinges verziók
másfél év után egy top swinges váltóm kb. egy centis lógást szedett össze...kicsit zizisebb lefelén zörgött mint állat.
vegyél egy hagyományosat,szvsz, nem túl húzósak, kb a deoreig, gondolom.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Jut eszembe, ha az is számít, a váltókar a tavalyi pöckölõs Alivio.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Jó, megbízható, nem törik jobban, mint egy átlag váltó és elég a közepes.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
nézegettem a sram x.9 h.váltót. nagyon szimpatikus, de mennyire jó? megbízható?
ITT sokan számolnak be arról, hogy viszonylag könnyen törik. valakinek van esetleg tapasztalata?

...és még vmi: 11-34/44-32 kombinációhoz jó lehet a közepes hosszúságú kanál is, igaz?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
No most, van nekem egy problémám. Ott kezdõdik, hogy van egy Altus csapágyházra szerelhetõ átdobó, és az istenért nem akarja a nagytányérra feltenni a láncot. Bowdenfeszesség jó, végállás jó. Még megemlíteném, hogy elõtte jó volt, csak most hátsó váltó csere volt, és mire visszatettem a láncot, nem váltott fel. Mit lehet tenni? Monoblokk hosszúság nem lehet, mert elõtte jó volt.
Nos?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts

Nem történik semmi baj, ha a canti fékkarral húzod a V-féket. Csak nagyobb gonddal kell beállítani, mert a kisebb bowdenhúzás miatt kisebb lesz a pofa és a felni közti távolság. A fékerõ nagyobb is mintha V-fékkarral használnád. A másik lehetõség hogy veszel egy új váltókart.

...vagy elvileg lehet kapni külön váltókar-tartó bilincset. nekem legalábbis sikerült pár éve.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Van valakinek ötlete, hogyan szereljek fel egy fékváltókaros váltókart önmagában a kormányra? Kerestem, de semmiféle adaptert nem találtam.
Egy nagyon egyszerû gyûrû kéne meg egy fix lyuk. Nem is értem miért nem lehet ilyet sehol sem kapni.
Egyetlen megoldás, amit eddig hallottam, hogy vágjam le a régi félváltókarrol a féket. Nincs szebb megoldás?
A házibarkácsba is írtam, oda is válaszolhattok.

Nem történik semmi baj, ha a canti fékkarral húzod a V-féket. Csak nagyobb gonddal kell beállítani, mert a kisebb bowdenhúzás miatt kisebb lesz a pofa és a felni közti távolság. A fékerõ nagyobb is mintha V-fékkarral használnád. A másik lehetõség hogy veszel egy új váltókart.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

nemrég írták valahol, de ki kell csavarni egy kis mûanyag csavart valahol a bilincs "hónaljánál" aztán beváltani a leghoszabb bovdent engedõ állásba (gondolom 9es) és elkezdeni tolni a bovdent a váltókar irányába. szépen ki fog kandikálni a csavar helyén.

nem kell hozzá szétbontani

:ok2:
baloldalit meg 1re váltani, bowdent meg kitolni....

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Van valakinek ötlete, hogyan szereljek fel egy fékváltókaros váltókart önmagában a kormányra? Kerestem, de semmiféle adaptert nem találtam.

Egy nagyon egyszerû gyûrû kéne meg egy fix lyuk. Nem is értem miért nem lehet ilyet sehol sem kapni.

Egyetlen megoldás, amit eddig hallottam, hogy vágjam le a régi félváltókarrol a féket. Nincs szebb megoldás?

A házibarkácsba is írtam, oda is válaszolhattok.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Köszönöm, ma este elbocózom vele.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nemrég írták valahol, de ki kell csavarni egy kis mûanyag csavart valahol a bilincs "hónaljánál" aztán beváltani a leghoszabb bovdent engedõ állásba (gondolom 9es) és elkezdeni tolni a bovdent a váltókar irányába. szépen ki fog kandikálni a csavar helyén.

nem kell hozzá szétbontani

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Kicsit átdolgozom a verdát...s az lenne a kérdésem, hogy váltóbowdent egy rapidfire váltókarban hogy kell cserélni? Nem akartam élbõl szétcsavarozni, nehogy szétugorjon, de ahogy nézem nem lehet máshogy megoldani...vagy igen?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
www.csekert.hu www.biker.hu www.sram.com

A sebesség mindent megold.