Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7447 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
én meg megtértem

Sramról xt-re hála a Velotrade-nek

az uj shadow rövidkanalas váltó uj deore váltókarral amely végre mûködik csak hüvelykujjal is.
Kellemeset cssalódtam mindkettõben. A hátsóváltó nem veri szét a vázat, a váltókar egyujjal mûködtethetõ

csak igy tovább ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
én a 2 össztelóson xtr fék - xtr váltókar, és xt fék - xtr váltókart használok.

Most nézegettem az xt váltókart is, és majdnem ugyanaz mint az xtr, tehát ha épp úgy alakult volna, ezt is nyugodt szívvel feldobtam volna a gépsárkányra.
Persze, természetesen rapid fire karokról beszélek.

A dual controlról sajna nem sokat tudok nyilatkozni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
az idei xt és a legújabb xtr bowdenes fékváltókar (dual control) között mekkora különbség van? tömeg, mûködés?
esetleg sima váltó és fékkarra van valami ötletetek? (shimano rendszerhez)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 posts

a Sram Attack Trigger 8-as valto jo lesz a Deore hatso valtomhoz 8-as fogaskoszoruval, igaz?

a mai tekeres kozben jottem ra, h. jobb lenne, ha a valtashoz nem kellene foga'st valtanom a kormanyon, csak huvejkujjal poccinteni.
nyilvan vmi 9-es RF+ 2 iranyu valto (pl Deore) lenne a legjobb, de ahhoz az egesz hajtast kellene cserelnem, ha jol tudom.

Igen, jó lesz. Én is egy hasonló kombinációra váltok hamarosan.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
TRX szvsz. ugyanaz, mint az SX-4, én SX-4 -et sokáig nyúztam, míg szét nem szedtem... :( És nekem nagyon príma volt. Néha nem kézzel, hanem azzal váltottam, ami a kezem ügyébe akadt. Amikor vázat vittem, azzal, vagy bármivel. Faja alu háza van, egyszerû a bowden cserélése (bár tudtam volna... ) tehát nekem bejött nagyon. Meg is van a bal oldali egybe, jobb oldali szétkapva. Csak neked nem jó, mert 1:1-es.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
koszi, Alivio van most.
a trx-re amugy azt irtak tobb helyen, h. "szabadidos felhasznalasra". azert ennel jobban nyuzom a bicot.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Ár-teljesítményben egy szavazat az X7-re (nekem full x9 van, de akciós volt, kb 40 ropi). Nem tudom milyen v.karod van ,meg kötözködni sem szeretnék, de az XT miért nem szimpatikus? ('08-as 11.500.-, '07-es 9.900.-)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
SRAM ATTACK Trigger 3x8

leírás :
- csak Shimano hátsóváltókkal és SRAM vagy Shimano elsõ váltókkal kompatibilis váltókar

Naná! De mondjuk egy Alivio nem jöhetne szóba?
http://www.bikemarke...keszlet&tid=306
Vagy egy ilyen?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
a Sram Attack Trigger 8-as valto jo lesz a Deore hatso valtomhoz 8-as fogaskoszoruval, igaz?

a mai tekeres kozben jottem ra, h. jobb lenne, ha a valtashoz nem kellene foga'st valtanom a kormanyon, csak huvejkujjal poccinteni.
nyilvan vmi 9-es RF+ 2 iranyu valto (pl Deore) lenne a legjobb, de ahhoz az egesz hajtast kellene cserelnem, ha jol tudom.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Én kicsivel több mint 1 éve vettem használtan egy x7-est, kapott is sajnos rendesen, de teljesen jol mûködik, semmi gondom nem volt eddig vele.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,196 posts
döntöttem.
x.7
boltom szerint 23x gr.
aztán meglátjuk, mi lesz. végülis a "sz@r" lx is öt éve bírja.
a megspórolt pénzen meg elviszem vhová az asszonykámat vacsizni. mindenki boldog lesz. :)

bm-et néztem, de szerintem õk is nagykerbõl hoznák, ha hoznák. de nem kérem hogy hozzák. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
nekem x7 van, tavaly én is ezen dilemmáztam mint te, de akkor még volt x9-es raktáron a bikernél, szóval vehettem volna. de mégis az x7-est válaszottam, mert szerintem azért a pár grammért, meg hogy neked 9 esed van nem éri meg kidobni egy ötöst.

ha az x9 mellett döntesz akkor a bikemarketet (berguson) kérdezd meg, hátha neked is tudnak szerezni. amúgy ott 15. ezt nem reklámnak szántam

technikailag tehát a görgõn kívül semmi különbség, dönts ár szerint.
(én a maggi féle tuningra szavazok)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
X.9 (valamiért drágább...). A felsõ görgõ nem kcnc kompatibilis.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
így van, egy x.7 meg mondjuk egy pár kcnc kerámiás szexi görgõ:) azt a 30 grammot meg megspórolod mondjuk egy pár latex belsõn, olcsóbban.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
x7 jófajta görgõkkel....

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,196 posts

Kétszer estem eddig rá, köszöni szépen, az ég világon semmi baja, a régebbi Merida vázamnak (aminek a váltófültartója jó masszív darab) viszont már a 3. váltótartója van.

köszi.
a boltom most nézett utánna a bikernél, nincs x9 készleten. viszont szóba került az x7, mint alternatíva. csak sajna gyári adatlap szerint kb 36grammal nehezebb (263 gr vs. 227 gr.). :D viszont olcsóbb, nem kicsit. (18-20e között nem venném meg, törzshelyen meg lenne olcsóbban is:) ha lenne..)
miaf@szlegyen? :chin:

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

Az ok, hogy van rajta gumib..sz, de nem sokat ér. Nekem már le is verte a festéket a láncvilla forgáspontjánál. Én Avid Rollamajig-gal próbálkozom most.

idáig gondolkodtam :) de még mindíg nem értem, hogy ez hogy akadályozza meg, hogy a váltó felfeküdjön a láncvillára?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem is csúszott már rajta a bicaj. Összekarcolódott. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

nézegettem a sram x.9 h.váltót. nagyon szimpatikus, de mennyire jó? megbízható?
ITT sokan számolnak be arról, hogy viszonylag könnyen törik. valakinek van esetleg tapasztalata?

Kétszer estem eddig rá, köszöni szépen, az ég világon semmi baja, a régebbi Merida vázamnak (aminek a váltófültartója jó masszív darab) viszont már a 3. váltótartója van.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,196 posts
akkor maradj a canti féknél. legalább korhû lesz a bicaj. :)