Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ezzel az erõvel használhattál volna rövid kanalas SRAM-ot is.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
évekig sramom volt a fent felsorolt problémák miatt.

Most azt mondom a nagy S egy lépéssel elõbbre van, bár a váltójuk egy kicsit bonyolultabb a Sraménál.
de masszivnak massziv

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

én meg megtértem

Sramról xt-re hála a Velotrade-nek

az uj shadow rövidkanalas váltó uj deore váltókarral amely végre mûködik csak hüvelykujjal is.
Kellemeset cssalódtam mindkettõben. A hátsóváltó nem veri szét a vázat, a váltókar egyujjal mûködtethetõ

csak igy tovább ;)

áruló :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én meg megtértem

Sramról xt-re hála a Velotrade-nek

az uj shadow rövidkanalas váltó uj deore váltókarral amely végre mûködik csak hüvelykujjal is.
Kellemeset cssalódtam mindkettõben. A hátsóváltó nem veri szét a vázat, a váltókar egyujjal mûködtethetõ

csak igy tovább ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
én a 2 össztelóson xtr fék - xtr váltókar, és xt fék - xtr váltókart használok.

Most nézegettem az xt váltókart is, és majdnem ugyanaz mint az xtr, tehát ha épp úgy alakult volna, ezt is nyugodt szívvel feldobtam volna a gépsárkányra.
Persze, természetesen rapid fire karokról beszélek.

A dual controlról sajna nem sokat tudok nyilatkozni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
az idei xt és a legújabb xtr bowdenes fékváltókar (dual control) között mekkora különbség van? tömeg, mûködés?
esetleg sima váltó és fékkarra van valami ötletetek? (shimano rendszerhez)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás

a Sram Attack Trigger 8-as valto jo lesz a Deore hatso valtomhoz 8-as fogaskoszoruval, igaz?

a mai tekeres kozben jottem ra, h. jobb lenne, ha a valtashoz nem kellene foga'st valtanom a kormanyon, csak huvejkujjal poccinteni.
nyilvan vmi 9-es RF+ 2 iranyu valto (pl Deore) lenne a legjobb, de ahhoz az egesz hajtast kellene cserelnem, ha jol tudom.

Igen, jó lesz. Én is egy hasonló kombinációra váltok hamarosan.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
TRX szvsz. ugyanaz, mint az SX-4, én SX-4 -et sokáig nyúztam, míg szét nem szedtem... :( És nekem nagyon príma volt. Néha nem kézzel, hanem azzal váltottam, ami a kezem ügyébe akadt. Amikor vázat vittem, azzal, vagy bármivel. Faja alu háza van, egyszerû a bowden cserélése (bár tudtam volna... ) tehát nekem bejött nagyon. Meg is van a bal oldali egybe, jobb oldali szétkapva. Csak neked nem jó, mert 1:1-es.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
koszi, Alivio van most.
a trx-re amugy azt irtak tobb helyen, h. "szabadidos felhasznalasra". azert ennel jobban nyuzom a bicot.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Ár-teljesítményben egy szavazat az X7-re (nekem full x9 van, de akciós volt, kb 40 ropi). Nem tudom milyen v.karod van ,meg kötözködni sem szeretnék, de az XT miért nem szimpatikus? ('08-as 11.500.-, '07-es 9.900.-)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
SRAM ATTACK Trigger 3x8

leírás :
- csak Shimano hátsóváltókkal és SRAM vagy Shimano elsõ váltókkal kompatibilis váltókar

Naná! De mondjuk egy Alivio nem jöhetne szóba?
http://www.bikemarke...keszlet&tid=306
Vagy egy ilyen?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
a Sram Attack Trigger 8-as valto jo lesz a Deore hatso valtomhoz 8-as fogaskoszoruval, igaz?

a mai tekeres kozben jottem ra, h. jobb lenne, ha a valtashoz nem kellene foga'st valtanom a kormanyon, csak huvejkujjal poccinteni.
nyilvan vmi 9-es RF+ 2 iranyu valto (pl Deore) lenne a legjobb, de ahhoz az egesz hajtast kellene cserelnem, ha jol tudom.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Én kicsivel több mint 1 éve vettem használtan egy x7-est, kapott is sajnos rendesen, de teljesen jol mûködik, semmi gondom nem volt eddig vele.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
döntöttem.
x.7
boltom szerint 23x gr.
aztán meglátjuk, mi lesz. végülis a "sz@r" lx is öt éve bírja.
a megspórolt pénzen meg elviszem vhová az asszonykámat vacsizni. mindenki boldog lesz. :)

bm-et néztem, de szerintem õk is nagykerbõl hoznák, ha hoznák. de nem kérem hogy hozzák. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
nekem x7 van, tavaly én is ezen dilemmáztam mint te, de akkor még volt x9-es raktáron a bikernél, szóval vehettem volna. de mégis az x7-est válaszottam, mert szerintem azért a pár grammért, meg hogy neked 9 esed van nem éri meg kidobni egy ötöst.

ha az x9 mellett döntesz akkor a bikemarketet (berguson) kérdezd meg, hátha neked is tudnak szerezni. amúgy ott 15. ezt nem reklámnak szántam

technikailag tehát a görgõn kívül semmi különbség, dönts ár szerint.
(én a maggi féle tuningra szavazok)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
X.9 (valamiért drágább...). A felsõ görgõ nem kcnc kompatibilis.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
így van, egy x.7 meg mondjuk egy pár kcnc kerámiás szexi görgõ:) azt a 30 grammot meg megspórolod mondjuk egy pár latex belsõn, olcsóbban.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
x7 jófajta görgõkkel....

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás

Kétszer estem eddig rá, köszöni szépen, az ég világon semmi baja, a régebbi Merida vázamnak (aminek a váltófültartója jó masszív darab) viszont már a 3. váltótartója van.

köszi.
a boltom most nézett utánna a bikernél, nincs x9 készleten. viszont szóba került az x7, mint alternatíva. csak sajna gyári adatlap szerint kb 36grammal nehezebb (263 gr vs. 227 gr.). :D viszont olcsóbb, nem kicsit. (18-20e között nem venném meg, törzshelyen meg lenne olcsóbban is:) ha lenne..)
miaf@szlegyen? :chin:

Feltöltött kép

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Az ok, hogy van rajta gumib..sz, de nem sokat ér. Nekem már le is verte a festéket a láncvilla forgáspontjánál. Én Avid Rollamajig-gal próbálkozom most.

idáig gondolkodtam :) de még mindíg nem értem, hogy ez hogy akadályozza meg, hogy a váltó felfeküdjön a láncvillára?