Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Ezt a biciklit most épitjük a vázat is külön vettük meg.Máskor csak valami nagyobb márkátol érdemes vázat venni..:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
es az eredeti elso valtoval mi tortent? azt kellene megnezni. nem hinnem hogy annak meg ovalis a befogoja...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Én is teljesen meglepõdtem h most imért nem lehet jo,meg egyáltalán mi értelme van annak h kicsit oválisabb alaku a nyeregcsõ...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ez azért furcsa, mert a "gyártó" honlapján szereplõ képek és adatok alapján teljesen szokványos elsõ váltóval hozzák forgalomba.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
akarmilyen bolt hoz neked. Shimano E-type. sok fele van, aceratol XTR-ig. lehetseges, hogy monoblokkot kell cserelned hozza. de nem biztos.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

van egy olyan érzésem h rossz helyre próbáltad fel azt az elsöváltót. nyeregcsö felsöcsö becsatlakozás alatt elhiszem h vmi fura alakja van a csönek, de lentebb ahol a váltó helye van ott már hengeresnek kéne lennie.
legrosszabb esetben egy alsóbilincses e.váltó tuti h felmegy rá.

A csõ mindenhol ugyanolyan alaku szal hiába teszem lejjebb vagy feljebb ugyanugy nem megy rá.Egy olyan elsõ válton gondolkozok amit a monoblokkra lehet szerelni csak nem találok sehol se olyat.Vélemények ezekröla váltokrol vagy vki aki esetleg tudja hol lehet szerezni olyat?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
aha sachs úgy már ok.
hát egyébként szó mi szó mai szemmel nézve tényleg elég retekül néz ki.....
retro fanoknak esetleg jó még 1 ilyen aprópénzért...bár én nem adnék érte semmit, csak megakadt rajta a szemem

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Azért ebbõl egy Plasma nem esne rosszul.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jaja regi sachs. szerintem bun erte penzt kerni, de hat o tudja... en az ilyesmit mar kidobom. cirka 10 eves beleposzintu hatso valto... sokat nem lehet varni tole. raadasul 7es

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

ez meg miféle váltó ill gyártó volt?
http://piacter.bikem...t=133368&cat=17

ha jól tévedek akkor sachs. aztán sram lett belõle. vagy ilesmi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ez meg miféle váltó ill gyártó volt?
http://piacter.bikem...t=133368&cat=17

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
nekem a régi van, de szeretem.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
De írtam, hogy a nem dombormintás.
SL-M760 talán. Mert ez a 761 ugye?
Csapágyazott a 760-as?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ami a képen van az is kétirányos

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az idei XT váltókar sokkal jobb lett, mint ez? :

De nem a dombormintás, hanem az az elõtti. Mert olyat tudnék bármikor szerezni, csak érezhetõen jobb-e az ideim illetve megéri-e az árkülönbözetet.
Köszöntem.

A váltásteljesítménye valószínû nem jobb, de az új már rf+ (két irányban old a kiskar), levehetõ a kijelzõ és állítható a kar helyzete a bilincshez képest.

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Hello
A segítségeteket kérném:
Van egy Dema Deor vázam és fel szeretnék rá tenni egy shimano alivio elsõ váltot.Az a baj h ennek a váznak most vettem észre h kicsit ovális az a része ahova kéne tenni a váltót, ezért nem is illeszkedik rá a váltó rendesen mivel az kör alakú és nem is fér rá.Lehet ezzel valamit csinálni vagy új elsõ váltó kell?És milyen elsõ váltót lehet az ilyenre rá tenni?

van egy olyan érzésem h rossz helyre próbáltad fel azt az elsöváltót. nyeregcsö felsöcsö becsatlakozás alatt elhiszem h vmi fura alakja van a csönek, de lentebb ahol a váltó helye van ott már hengeresnek kéne lennie.
legrosszabb esetben egy alsóbilincses e.váltó tuti h felmegy rá.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Az idei XT váltókar sokkal jobb lett, mint ez? :
Feltöltött kép

De nem a dombormintás, hanem az az elõtti. Mert olyat tudnék bármikor szerezni, csak érezhetõen jobb-e az ideim illetve megéri-e az árkülönbözetet.
Köszöntem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Hello
A segítségeteket kérném:
Van egy Dema Deor vázam és fel szeretnék rá tenni egy shimano alivio elsõ váltot.Az a baj h ennek a váznak most vettem észre h kicsit ovális az a része ahova kéne tenni a váltót, ezért nem is illeszkedik rá a váltó rendesen mivel az kör alakú és nem is fér rá.Lehet ezzel valamit csinálni vagy új elsõ váltó kell?És milyen elsõ váltót lehet az ilyenre rá tenni?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Lehet-e egyértelmûen az egyiket jobbnak nevezni a másiknál?

nem

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Hi.

Mi alapján kéne eldöntenem, hogy hosszú (SGS) vagy rövid (GS) kanalas váltót vegyek?
Melyiknél mi a pro és kontra? / Melyiket mihez használják? / Mihez illik?
Lehet-e egyértelmûen az egyiket jobbnak nevezni a másiknál?