Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

A Hone fekete.

És ahoz jó a Dual Conrol-os kar?
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A Hone fekete.

A sebesség mindent megold.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Fõ az esztétikum? :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Nézd meg a shimano.com-on a szetteket. A új 2008-as xt például teljesen fekete, ezüst fékkarral. Brutál jól néz ki (szerintem).

Köszi.Nekem jó lenne a 2007 vagy ha úgytetszik a régebbi tipusú is,a lényeg az lenne hogy csak a csupa fekete lenne a jó,és ez nekem pláne a fékkarnál lenne a legeslegg fontosabb!Ilyen ezüst berakásos meg tarka barka nem tetszik.Akkor már inkább maradok az Alivio-nál.:chin:

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Nekem olyan kérdésem lenne,hogy tudja-e valaki hogy a Shimano Dual Control-os váltókar-ból (azt hiszem ez a neve az egy karos fékváltó karnak aminél a fel,le mozgatás a váltást a többi meg a fékezést végzi) létezik-e fekete színü?? :chin:
Mert szeretnék még ha minden jól megy idén LX váltórendszerre cserélni a meghajtást,és nagyon tetszik a Dual Control-os megoldás.

Nézd meg a shimano.com-on a szetteket. A új 2008-as xt például teljesen fekete, ezüst fékkarral. Brutál jól néz ki (szerintem).

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

tegnap az aszfalt bringám szerelgetése közben szétkaptam a hátsó xt váltót egy kis karbantartásra, és megvilágosodtam! :)
kb 10 évvel ezelõtti darab, de a maiak kidolgozása a nyomába sem ér, a csapok nem lötyögnek a görgõk kerámia csapágyakon futnak... minek ide minden évben új fejlesztés amikor a régi cuccok mûködnek a legjobban? :)

Azért a régi xt és a 2008-as xt között van külünbség, a 2008-as verzió egy "picit" merevebb. :) Tehát az xt szett szerintem fejlõdött ezen a téren (is). Az xtr-nél ugyanezt nem merném állítani.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy tudja-e valaki hogy a Shimano Dual Control-os váltókar-ból (azt hiszem ez a neve az egy karos fékváltó karnak aminél a fel,le mozgatás a váltást a többi meg a fékezést végzi) létezik-e fekete színü?? :chin:
Mert szeretnék még ha minden jól megy idén LX váltórendszerre cserélni a meghajtást,és nagyon tetszik a Dual Control-os megoldás.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Nem hitetlenkedtem én, én is így gondoltam, azért is rendeltem meg. :) Csak hallottam ezt-azt és elbizonytalanodtam, és megkérdezgettem.

A rapidfire váltókart, a dualcontrol féfváltókart, a low normal (régi elnevezés rapidrise) váltót, valamint high normál váltót tetszõlegesen kombinálhatod.
Vagyis bármely váltókarhoz, bármely hátsóváltót választhatod, tökéletesen kompatibilis.

Ami nem igaz az a marketing duma, hogy:
"könnyebben, finomabban" vált felfelé a fordított rugós váltó terhelés alatt, mert a rugó dolgozik és nem az ügyetlen ujjad. Ez egyszerûen nem igaz, terhelés alatt ugyanúgy recsegve fogsz váltani, tök mindegy melyik váltót használod :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a görgõk kerámia csapágyakon futnak

Az újban is a felsõ görgõ, az alsó meg iparis. A többiben teljes mértékben igazad van, az újak kidolgozása nulla a régiekéhez képest.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
tegnap az aszfalt bringám szerelgetése közben szétkaptam a hátsó xt váltót egy kis karbantartásra, és megvilágosodtam! :)
kb 10 évvel ezelõtti darab, de a maiak kidolgozása a nyomába sem ér, a csapok nem lötyögnek a görgõk kerámia csapágyakon futnak... minek ide minden évben új fejlesztés amikor a régi cuccok mûködnek a legjobban? :)

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Nem hitetlenkedtem én, én is így gondoltam, azért is rendeltem meg. :) Csak hallottam ezt-azt és elbizonytalanodtam, és megkérdezgettem.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mindket bringamon rapid rise valto van, es rapidfire valtokar. LX kar XT valtoval, illetve XTR/XTR.

es tokeletesen mukodik mindketto.

sot, az elozo bringamon is ilyen volt, eloszor deore valtokar XTR rapidrise valtoval, majd LX kar ugyanazzal a valtoval.

ez eleg?

amugy nem tudom mit kell hitetlenkedni azon amit Endroo irt, mikor tokeletesen igaza van, ugyanannyit mozdul a valto csak a masik iranyba. tok mindegy neki.

meg kulonben is, 2003-ig nem is volt Dual Control valtokar. De rapid rise valto meg igen. szoval akkor megvetted a rapidfire karokat, es olyan iranyu valtot tettel fel hozza amit akartal. a bovdenhuzas aranya azota se valtozott. ez a gyari duma csak ajanlas, azt sehol sem irjak, hogy inkompatibilis a ketto...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mûködni fog

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

mitõl csúszna? ugyanannyit mozdít a váltón csak az egyik erre mozdul a másik meg arra. a fogsor és annak a kiosztása is ugyanolyan széles, nem lehet eltérés.

Igen, én is ezzel a reménnyel rendeltem meg, csak attól féltem, hogy más arányban húzza a dual-contorl mint a mezei váltókar, azaz a fordított váltó és a dual-kontrol váltókar van összehangolva, minthogy srammal shimanó nem jó, mert más az arány. Namind1, remélem jó lesz.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mitõl csúszna? ugyanannyit mozdít a váltón csak az egyik erre mozdul a másik meg arra. a fogsor és annak a kiosztása is ugyanolyan széles, nem lehet eltérés.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

tökéletesen, csak pont fordítva. amúgy váltókarból csak egyféle van.

Elvileg Dual-controlossal ajánlják, és így lehet nem tökéletes a kiosztás, elvileg picit elcsúszik, nem lehet tökéletesen beállítani, hogy tökéletesen fusson mind1ik lánckeréken... én ennyit hallottam, de azt is mondták, hoyg sok bringát szerelnek gyárilag is így, úgyhogy elvileg nyugodtan lehet használni. Csak majd hozzá kell szokni a fordított váltáshoz :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
tökéletesen, csak pont fordítva. amúgy váltókarból csak egyféle van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Mûködni fog.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Van valakinek tapasztalata egy fordított rugós LX váltó és egy sima váltókar hogyan mûködik együtt? Nem kell hogy tökéletesen váltson, csak mûködjön.
Pontosan errõl a kettõrõl lenne szó: LX rövidkanalas GS váltó(RD-M580) és alvivió váltókar(SL-M410)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem nagyon van kulonbseg 8 es 9 sebesseg kompatibilis elso valtok kozott. boven menni fog egy regebbi xtr 9-es sorral es lanccal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F