Ma voltam vázat venni, de a csávó azt mondta hogy a Shadow és a fordított rugóállás 4 kalap sz.. De ha tényleg jó az SLX akkor beruházok egy készletre.Én már ezzel mentem a Dunán. Shadow a hátsó váltó, és mindent tud mint a nagyok. A fék minden körülmény között, ami a Dunán volt 1 ujjas...jó cucc.
Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Írta 2008. július 10. - 20:21

Írta 2008. július 09. - 15:11

Hi mindenkinek!
Az új Shimano SLX ugye állítólag az LX helyét veszi át. Lesz még valami változás ezen kívül(név)? Mert olvastam, hogy a Shadow tech is lesodródik eggyel (XT->(S)LX). Meg frankó fekete design-t kap az egész cucc. Valakinek véleménye róla? Mert nagyon jól néznek ki.
Én már ezzel mentem a Dunán. Shadow a hátsó váltó, és mindent tud mint a nagyok. A fék minden körülmény között, ami a Dunán volt 1 ujjas...jó cucc.
Írta 2008. július 09. - 14:54

Na pont ezeket szeretném megtudni, hogy hogy kell beállítani
Hasznos olvasmány.
http://bikemag.hu/te...ntos-beallitasa
Írta 2008. július 09. - 13:32

Beállításnál a váltóbowden feszessége lehet a baj, végállás, meg hogy az a kis csavar ami beleakad a váltópapucsba, az hogyan áll.
Mi a gond vele?
Na pont ezeket szeretném megtudni, hogy hogy kell beállítani
Írta 2008. július 09. - 13:00

Mi a gond vele?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. július 09. - 12:44

Meg frankó fekete design-t kap az egész cucc. Valakinek véleménye róla? Mert nagyon jól néznek ki.
Véleményem van, tapasztalatom nincs...
Nekem tele a bakancsom már a feketével, fárasztó, hogy minden szakágban ezt nyomják már évek óta.
Az LX alapvetõen sztem a legjobb ár-érték arányû (tudom, mások az XT-t tartják annak) család. Nem értem, hogy miért kellettt pont ezt SLX-é alakítani.
Nem értem a markecfogást ebben.
Írta 2008. július 09. - 12:33

Tegnap sz.rrá tört a Shimano Tourney gagyi váltóm. Vettem ma egy Aliviot. Viszont nem tudom kicserélni. Nincs ezekrõl leírás valahol. Nem is a csere a bonyolult, hanem a beállítás.
Írta 2008. július 09. - 12:19

Az új Shimano SLX ugye állítólag az LX helyét veszi át. Lesz még valami változás ezen kívül(név)? Mert olvastam, hogy a Shadow tech is lesodródik eggyel (XT->(S)LX). Meg frankó fekete design-t kap az egész cucc. Valakinek véleménye róla? Mert nagyon jól néznek ki.
Írta 2008. július 07. - 12:21

Mondjuk igen, erõsebb rúgóra gondoltam és eredetileg is XT Shadow váltót akartam, úgy látszik mégis az kellett volna, asszem akkor csere, mert másképpen úgysem tudom megoldani és hát sajnos ilyen a papucs kialakítás, eléggé lent megy a lánvilla a tengelyhez képest
A bowdwnházat meg épp most cseréltem le, elõtte váltó bowdenház volt, de egy saras nap után elkezdett szorulni és lecseréltem erre, eddig megfelel, majd meglátjuk. Az SP alatt mit értesz?
A hosszanti szálas Shimano tokokat kódolják így: SP40 illetve SP41.
De bármilyen hasonló jól mûködhet. Sár ellen pedig keress tömített végeket esetleg.
Írta 2008. július 07. - 11:53

A bowdwnházat meg épp most cseréltem le, elõtte váltó bowdenház volt, de egy saras nap után elkezdett szorulni és lecseréltem erre, eddig megfelel, majd meglátjuk. Az SP alatt mit értesz?
Írta 2008. július 07. - 11:42

Használtam azt is, de valszeg én avgyok a béna, de nem találtam róla semmi érdemi infót, de nem is arra avgyok kiváncsi.
Fõ problémám az lenne, hogy dh-zok és zavar, hoyg csattog a váltó, mert közel van a láncvillához. Elöl csak egy láncterelõm van, a lánchosszt próbálom minnél rövidebbre venni, hogy minnél kevésbé ugráljon a lánc rázós úton, mert merevvázasom van. Lazább lánccal is közel volt a váltó a láncvillához. Azt szeretném megtudni, hogy meg lehet.e oldani, hogy gyengébb legyen a rugó a váltóban és ne tartsa ennyire fent.
Itt egy kép róla, hogy miról is beszélek: sz@r váltóm
Kedves Brezo!
Ez a rugógyengítés képzavar a részedrõl. (Épphogy erõsebb kellene.)
Viszont, amit tehetsz - és ha jól értem szimpla lánckereket használsz elöl-, annyira megrövidítheted a láncod, hogy hátul legnagyobb lánckerékre váltva a kanál gyakorlatilag kifeszüljön (majdnem) teljesen.
A fõ gondod az, hogy a papucs kialakítása olyan, amin az ilyen konstrukciójú váltók zörögnek. Sram és tán "shadow" Shimano nem.
Ha pedig szeretnéd, hogy váltson is a szerkezet, feltétlen cseréld le a féktokot odavaló SP-s váltóbowdenházra, a hozzávaló végekkel.
Írta 2008. július 07. - 11:17

Fõ problémám az lenne, hogy dh-zok és zavar, hoyg csattog a váltó, mert közel van a láncvillához. Elöl csak egy láncterelõm van, a lánchosszt próbálom minnél rövidebbre venni, hogy minnél kevésbé ugráljon a lánc rázós úton, mert merevvázasom van. Lazább lánccal is közel volt a váltó a láncvillához. Azt szeretném megtudni, hogy meg lehet.e oldani, hogy gyengébb legyen a rugó a váltóban és ne tartsa ennyire fent.
Itt egy kép róla, hogy miról is beszélek: sz@r váltóm
Írta 2008. július 07. - 00:17

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. július 06. - 23:51

Én jól megfeszített váltót is láttam úgy állni, hoyg jó messze volt a láncvillától.
Írta 2008. július 06. - 00:17

Írta 2008. július 06. - 00:03

Írta 2008. július 05. - 19:14

Lenne egy olyan kérdésem, hoyg meg lehet-e oldani valahoygan azt, hogy a váltóm ne legyen olyan közel a láncvillához, azaz jobban lógjon. Teljesen be van tekerve a csavar és így se tartja el jól a váltót. Amúgy egy LX rövidkanalas fordított váltóról van szó. DH-FR-re van használva és hát zavar hogy csattog és nezem, hoyg sok bringán sokkal jobban lóg, messze van a lánvillától. Tudom, hogy az sem mind1, hogy a tengelyhez képest hogyan folytatódik a láncvilla, de az én váltóm a váltórögzítési ponthoz képest picit felfele emelkedik és ez sok más bringán eléggé lefele áll.
Lehet ezt orvosolni valahogyan, vagy váltófüggõ???
A telepakolom ott gumival a láncvillát megoldás sem érdekel nagyon.
Írta 2008. július 02. - 14:33

igen, mûködhetüdv,
nem tudjátok véletlenül, hogy x-7-es elsõ váltó mûködhet-e együtt lx dual control karokkal?
Írta 2008. július 02. - 14:23

nem tudjátok véletlenül, hogy x-7-es elsõ váltó mûködhet-e együtt lx dual control karokkal?
Írta 2008. július 01. - 18:09

http://bikemag.hu/te...ntos-beallitasa