Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

üdv,
nem tudjátok véletlenül, hogy x-7-es elsõ váltó mûködhet-e együtt lx dual control karokkal?

igen, mûködhet

kiarob

kiarob

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
üdv,
nem tudjátok véletlenül, hogy x-7-es elsõ váltó mûködhet-e együtt lx dual control karokkal?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
Kisherceg linkelte a múltkor;), de google is tudta még pár hete
http://bikemag.hu/te...ntos-beallitasa

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts

valaki nem mentette le esetleg azt a váltóbeállítós cikket, ami a bikemagon volt fent? nem találom, a google meg amit kidob, ott valami x-terrás versenyrõl van egy felhívás...

Ja az jo lenne en sem talaltam multkor.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
valaki nem mentette le esetleg azt a váltóbeállítós cikket, ami a bikemagon volt fent? nem találom, a google meg amit kidob, ott valami x-terrás versenyrõl van egy felhívás...

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts

Sziasztok!
Dual controllról érdeklõdnék: A fékkart fel, vagy le kell nyomni, ha nagyobb fogaskerékre akarok váltani? Tudok egy "mélyebb" nyomással egyszerre 3 fokozatot is váltani, ugyanúgy, mint a rapidfire karral?
köszönöm elõre is

Nekem XTR volt lefele nyomva valtasz nagyobb kerekre,es lehet 3at valtani vele,ha nem is mindig de 2 tuti.

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Sziasztok!
Dual controllról érdeklõdnék: A fékkart fel, vagy le kell nyomni, ha nagyobb fogaskerékre akarok váltani? Tudok egy "mélyebb" nyomással egyszerre 3 fokozatot is váltani, ugyanúgy, mint a rapidfire karral?
köszönöm elõre is

Pharao

Pharao

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Köszönöm!
Perverzeknek... ez tetszett! :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Hello!

770: fordított rugóirány, Dual Control fékváltókarokhoz, és perverzeknek :)
771: normál rugóirány, Rapid Fire váltókarokhoz.
772: normál rugóirány, SHADOW rendszerû, Rapid Fire váltókarokhoz, illetve perverzeknek Dual Controlhoz :)

GS: közpékanál (a.ka montis rövidkanál) SGS pedig a hosszúkanál

Pharao

Pharao

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Üdv!
Vki elmondaná nekem mi a különbség a '08 Shimano Deore XT hátsó váltóknál a
RD-M770 GS/SGS
RD-M771 GS/SGS
RD-M772 GS/SGS
között?
Rövid/közepes/hosszú kanál az eltérõ rugóirányokkal? És ha igen melyik melyik?:confused:

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Visszadobták a nagykerbõl, hogy az úgy jól vagyon... (bevitték bringástól)
ILyenkor van valami teendõ, kérhetem pket, hogy hozzanak má egy vatta másikat megnézni, az vajon ugyanígy áll-é?

Biztos vagy benne hogy a bolt tényleg bevitte a nagykerbe? Vagy csak vetítenek, fura lenne ha a nagyker egy db hátsóváltóval szõrözne, külön foglalkozna...

Még x10 éve volt hasonló esetem: eltört egy váltókarom, ránézésre egyértelmû volt az anyaghiba. A bolt nem cserélte ki, sõt állította hogy elküldték a nyagykerbe, ahol azt mondták... Végül személyesen vittük fel BPpestre a vagyonokba kerülõ aliviót (nekem akkor az csúcs volt :D), a velotrade-esek szó nélkül cserélték, rendesek voltak, és természetesen nem is hallotak a boltunkról. A "bolt" azóta persze már eltûnt a süllyesztõben.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

lehet, hogy minõsitem magam, lehet, hogy nem, de szerinted honnan a rákból kellene ezt tudnom???

egyébként köszi a választ, csak felmerült bennem a kérdés, valszeg xt lesz a befutó

Idéznélek: "lehet, hogy hülye kérdés..."
Amennyiben nem tudsz értelmezni egy smileyt, magadra vess.:D

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
[quote name='osiris555']lehet, hogy minõsitem magam, lehet, hogy nem, de szerinted honnan a rákból kellene ezt tudnom???

OFF
leírtad már honnan
www.sintesibikes.com

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts

Minõsítetted magad, illetve a kérdésed:D Mivel a SRAM bovdenhúzási rendszere eltérõ, így vagy veszel SRAM váltókart vagy maradsz a Shimano váltónál.

lehet, hogy minõsitem magam, lehet, hogy nem, de szerinted honnan a rákból kellene ezt tudnom???

egyébként köszi a választ, csak felmerült bennem a kérdés, valszeg xt lesz a befutó

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

üdv mindenki!

lenne egy kérdésem:
lx váltókarjaim vannak. ha egy x-9-es sram hársó váltót rakok föl, azok kompatibilisek lesznek avagy nem?
lehet, hogy hülye kérdés...

köszi a válaszokat elõre is!

Minõsítetted magad, illetve a kérdésed:D Mivel a SRAM bovdenhúzási rendszere eltérõ, így vagy veszel SRAM váltókart vagy maradsz a Shimano váltónál.

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
üdv mindenki!

lenne egy kérdésem:
lx váltókarjaim vannak. ha egy x-9-es sram hársó váltót rakok föl, azok kompatibilisek lesznek avagy nem?
lehet, hogy hülye kérdés...

köszi a válaszokat elõre is!

Balie

Balie

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Erre én is gondoltam, szoval saját kézzel is, meg utána bent a szervízben is leszedtuk, ráadásul másik váltótartó fülre is így ment rá.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
már akinek van.

nem lehet, hogy egyszerûen ferdén kapatták rá?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az is megoldás, és nem muszáj X9-nek lennie. Nálam ha csálén állt vmelyik, akkor mindig a váltótartó füllel volt a gond a Magellán esetében. És ezt nem szemre kell megállapítani, mert az egyáltalán nem pontos. Van erre készített célszerszám.

Balie

Balie

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Ja, lenne még valami, elöl pedig X-7 es váltókar van öszeboronálva egy deore elsõ váltóval. A közepesrõl a nagy fogaskerékre eléggé erõltetni kell a kart, kicsirõl középre tök lazán megy. Náha emiatt a feszítéstõl lefele kettõt is ugrik a váltó, elvileg a jól be van állítva a végállás is, meg a feszesség is (vált rendesen, nem ér hozzá)