Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
megkérdezem a vargányát találkozott-e már ilyen kombinációval, de nem biztatlak semmivel. attól, hogy "mûködik" még nem biztos, hogy tökéletesen mûködik is. és ha egyszer csak félig tökéletes, akkor lesz lánc a küllõk között, vagy felcsavart hátsóváltó, meg ilyenek ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
A hosszúkanalas országúti hátsóváltók megbírkóznak mondjuk egy 11-32-es fogkiosztású montis sorral, vagy nem véletlenül írják, hogy max. 27T?
Csak tapasztalati tények érdekelnek, elsõváltókhoz is írnak sok mindent, mégis gond nélkül felpakolta a '96-os LX elsõváltóm 22-esrõl 44-es tányérra a láncot. Oúti hátsóváltóm sajnos nincs, így azzal nem tudok kísérletezni.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

balu75:
Akkor már csak azt kéne tudni, mely gyártási kódú váltók hibásak:) Én is vettem egyet nemrég (xtr shadow), de csak jövõre fogom használni...

Na ez a titok ... amirõl beszéltem .... A TITOK ... belsõ SITE csak azok tudják ... ezzel biztattak engem is :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

adam-85

adam-85

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
balu75:
Akkor már csak azt kéne tudni, mely gyártási kódú váltók hibásak:) Én is vettem egyet nemrég (xtr shadow), de csak jövõre fogom használni...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Igen, így nézett ki az enyém is.
Most fordított rugós XTR van fent, ez csendesebben, szebben vált, viszont jóval lassabb és kopog a láncvillán, mint minden shimano.

Ha megoldották ezt a gondot a Shadow-al, akkor a legjobb váltó szerintem.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Na ez a buzi nem engedi..
Amúgy Balu: kicserélték gariba legalább?

Igen amúgy dettó ez volt a jelenség ...
Gari intézõdik ... csak akkor cserés ha benne van a szériproblémában - állítólag - ezt a Shimanó ember mondta, mert gyártási kód alapján tudnak a problémáról, csak kérdés, hogy mettõl meddig volt ez ... :chin: az ember nagyon titokzatos volt, mintha mûhelytitkot árulna el, mi a gyári hiba ...
Mondjuk az enyém elsõ példányok között volt, uh gondolom igen ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
húúú,a manus a támvilláját is szépen megrepesztette:(
ijesztõ látvány az a xtr,elfogott a halálfélelem

adam-85

adam-85

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
http://picasaweb.goo...863129334245058
Ha így se megy...

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

Gondolom így tört el...

http://lh5.ggpht.com...0/Photo019.JPG?

húúúúú,ez durva sose gondoltam volna,hogy pont így fog eltörni ez durva ezerrel!:) :)

ááá,lassabb vótam:)

adam-85

adam-85

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
http://lh5.ggpht.com...R0/Photo019.JPG

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

most olvasom ,hogy Szilárdnak is eltörött a shadow :wtf: hát akkor marad fenn a sima xtr,ez úgy biztonságosabbnak tûnik.

Az elsõ szériás XTR shadow sajnos ilyen ... így jártam én is.

Azóta XT shadow pecereg a kerón, és mit mondjak ... sokkal jobb ...

Korábban beírtam, ha visszaolvasol megtalálod ...

adam-85

adam-85

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Gondolom így tört el...

http://lh5.ggpht.com...0/Photo019.JPG?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Az 1 dolog hogy ki, kinek, mit készít. A Specializednek is a Merida gyártja a vázait és hát, na...

KMC-rõl csak az jut eszembe hogy a váltásteljesítménye az ritka retek, más maradandó nyomot nem hagyott...

Amúgy meg köztudott hogy Shimanóból is csak az XTR jó. Sõt, sztem más jó lánc nincs is...

Off

XT és XTR között csak az középsõ szem felületkezelése a különbség, és az alapanyag minimálisan magasabb széntartalommal rendelkezik-tehát metallurgiailag majdnem azonos.
Ez tuti, mert munkahelyemen összehasonlítottuk a keménységet és az anyag szemcseszerkezetet.
Ha valakit érdekel szívesen elküldöm neki okulásként ... (most szabin vagyok, 2 hét múlva melózok)

Nálam meg az XTR az ami nyúlik mint a f... szezon elején 4 lánc fogott kukát, tavaly szintén 4 db. És most a KMC 9 SL Silver ami bevált.

Megkuksiztuk az 9X SL gold és silver-t is valamint a 9X gold-t

Mielõtt választottam láncot vettem mindegyik tipusból 1-1 darabot és beáldoztam a vizsgálatra (persze csak a leesõ 4-5 szemeket) és ez után rendeltem még az általam(általunk) bevizsgált legjobb anyagminõségû és bevonatú láncból.

Az SL anyaga és keménysége magasan jobb mint az XTR-é.
Finomabb a szemcseszerkezete, keménysége 2 HRC-vel magasabb mint az XTR, igaz nem rozsdamentes.

A KMC Gold bevonata nagyon nem stabil, ugyanis a TiN bevonat csak olyan felületen tapad meg jól amely korróziómentes ...

A KMC Silver keménykróm bevonata viszont OK és tartós is ... valamint, szerelés elött gõzölték ... Újonnan zsírmentesítve (Sós Spray teszten 7 óra múlva kezdett oxidálódni, míg a Gold 2,5 óra az XTR 7 óra)

Nekem a váltásteljesítménye teljesen kiváló, szerintem halkabb és jobb az XTR-nél

Enitszing els :)

ui.: én is XTR függõ vagyok, de kezdek csalodni pár dologban ...

on

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
most olvasom ,hogy Szilárdnak is eltörött a shadow :wtf: hát akkor marad fenn a sima xtr,ez úgy biztonságosabbnak tûnik.

adam-85

adam-85

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Rémhörcsög:
az XTR Shadow váltóval milyenek voltak a tapasztalataid? Amíg mûködött. Olvastam a friss Bikkmakkot de ott szûkszavúan írtál róla.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

drága sram láncok még jók (991 és tsai)

Volt olyan is :)
Crosskovácsi középtáv elõtt raktam fel pontosan 0 km-el (991 hollowpin). Utána lemosom a bringát, és belepattintom a láncnyúlásmérõt. Hát, elnyúlt. Még az 1.0-ás is beleesett.

Volt egy tavaly ami meg elcsavarodott... Szintén 991, de a sima.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Az 1 dolog hogy ki, kinek, mit készít. A Specializednek is a Merida gyártja a vázait és hát, na...

KMC-rõl csak az jut eszembe hogy a váltásteljesítménye az ritka retek, más maradandó nyomot nem hagyott...

Amúgy meg köztudott hogy Shimanóból is csak az XTR jó. Sõt, sztem más jó lánc nincs is...

Ez jó, vagy a legdrágábbat veszed, vagy szart kapsz... ehh....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

drága sram láncok még jók (991 és tsai)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

ezekbe a setupokba egyedül a láncba tudok "belekötni" annál ha lehet sramot vagy jobb (xt,xtr) shimanot érdemesebb választani
meg talán én is gripkót tennék fel sramnál
vegyíteni sem lenne hülyeség a két márkát (pl. x.0 h váltó,váltókar, xtr elsõ váltó)
szerintem mindenképp vásárlás elött próbáld egyszer ki valamelyik haver sramos gépét, és aztán majd kiderül melyik szimpi

A lánc kérdés azért is furcsa, mert ha megnézitek a KMC online katalógusát akkor az XT-ig õ készíti a Sh láncokat ... http://www.kmcchain....&mo=view&id=623

Mi is történt Zerge rendszerével? Milyen károk keletkeztek? Ez most csak legenda, vagy igaz?