Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Írta 2009. július 14. - 08:49

Írta 2009. július 14. - 00:04

lobo: ne aggódj amiatt a 2 karc miatt. ha elkezded használni a bringát úgy rendeltetésszerûen (szobán kívül, ne adj' isten terepen is) akkor lesz bõven karc rajta. vagy az a legjobb ha körbetekered szigszalaggal, aztán befújod wd-vel

ja és a DC sz@r, nekem legalábbis nem jön be. boldog sram trigger felhasználó vagyok amúgy, és a triggernek semmi, azaz nulla köze van a RF váltókarokhoz. mert ott a kis kioldókart teljesen más irányba mûködteted mint a shimanónál, ergo nem koppintás.
szerintem
Írta 2009. július 13. - 20:23

Ma húztam még annyit a bovdenen,amennyit lehetett. Hangyaf@sznyival jobb,de nem ezt várnám. Vagy szerintetek lehetséges,hogy a nagytányérom váltássegítõit lekoptattam.

Megpróbáltam lefotózni. Úgy ahogy látszódik,de nem a legjobbak a képek. Szerintetek közre játszhat ez is?

Írta 2009. július 13. - 18:57

A fémlemez legalább sima és jó a felfekvése is. Egyébként a felsõbilincses váltók jobbak...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. július 13. - 18:35

Dehát az is csak fém.
Én a DC-t szeretem.
Fémre-fémet?
Mindegy, van idõm, jövõ kedden fogadják a bringát a szervízben.
Viszont ahogy néztem, az új váltót épp egy bilincsnyivel fentebb kell raknom, mint az elõzõ Shimano volt. Sajnos így látszik a korábbi bilincs helye, nem vészes, de kicsit zavar. Alsóbilincses volt egyébként és a SRAM-ot is direkt alsóbilincsest kértem. Létezhet, hogy mégis fentebb kerülhet az új?
Írta 2009. július 13. - 18:20

Próbálj meg kólásdobozból egy megfelelõ alakú lemezt vágni.
Dehát az is csak fém.
Én a DC-t szeretem.
Írta 2009. július 13. - 17:18

A szigetelõszalag olyan mint a WD40, nem kell mindenhova azt tenni.Köszi, a szigetelõszalag nem is jutott eszembe.
Hijnye, micsoda parázs vita van itt...
Próbálj meg kólásdobozból egy megfelelõ alakú lemezt vágni.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. július 13. - 15:10

dc sz@r
Akárhol megnézed, fillérekért vesztegetik a dc karokat, nyilván nem azért mert akkora a kereslet belõlük hanem mert a kutyának sem kellenek. Különben is, mivan ha féket akarsz cserélni, vagy váltót? (meg ronda is)
Szerintem annyira nem ronda, és eszem ágában sincs féket vagy váltót cserélni, jól eldöcög nálam az xt dc a hozzá való xt fékkel, lánccal, hajtókarral, váltókkal (na jó az xtr tárcsa kilóg a sorból).
Elismerem a reputációja a dc rendszernek sz@r, de maga a rendszer nem vészes. Jó lenne ha készítenének hozzá egy fordított rugós elsõ átdobót is (annak már tényleg lenne értelme).
Pár éve próbálhattam a sram rendszert, a csodaváltóval és a rf utánzattal. Sz@r volt nekem, másoknak meg bejön és istenítik. Az is egy jól átgondolt egységes rendszer, de az sem sz@r csak úgy

Köszi, a szigetelõszalag nem is jutott eszembe.
Barkácsáruházakban kaphatók kicsit erõsebb szigetelõ szallagok (szövetszerû az anyaguk), olyat használj.
Az elsõ váltó nyoma sajnos látszódhat, ha top swingrõl down singre vagy vica versa váltasz. Nem gyakori eset, de elõfordulhat.
Az amcsi fórumokon 3m helicopter tape-rõl szoktak hadoválni, kapható ez nálunk valahol?
Írta 2009. július 13. - 13:58

Akárhol megnézed, fillérekért vesztegetik a dc karokat, nyilván nem azért mert akkora a kereslet belõlük hanem mert a kutyának sem kellenek. Különben is, mivan ha féket akarsz cserélni, vagy váltót? (meg ronda is)
Írta 2009. július 13. - 13:08

vendég_Master_*
Írta 2009. július 13. - 13:03

ja most mar off topikok vagyunk lol. ennyi erovel kitorolhetnek vissza vagy fel oldalnyi hozzaszolast mert teljesen parttalan volt a vita eddig is.
csak most mar nem tudsz mit mondani ugyhogy hagyjuk abba...
mar bocsi, hanyszor szidtam barmelyik valtot??? masik forumozot??? hanyszor szemelyeskedtem??? (nyugodtan idezhetsz!) a "sz@r"-nal kicsitt bovebb hosszaszolasokat szeretem.... már ha komoly....ugye!?
Írta 2009. július 13. - 12:58

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. július 13. - 12:56

Gumibelsõbõl se tudom körbebélelni, mert nem ér át akkor se a bilincs.

Írta 2009. július 13. - 12:56

csak most mar nem tudsz mit mondani ugyhogy hagyjuk abba...
RAUH-Welt
B E G R I F F
vendég_Master_*
Írta 2009. július 13. - 12:52

Írta 2009. július 13. - 12:46

RAUH-Welt
B E G R I F F
vendég_Master_*
Írta 2009. július 13. - 12:37

nem tudom miert kell szemelyes sertesnek venni azt hogy az emberek tobbsegenek [amint az a fenti par hozzaszolasbol lathatjuk] nem jon be a montis DC valtas.
igenam, de apr-en, kalaius-on vagy kelan kivul nem szolt senki ertelmeset a temahoz, csak hogy a DC sz@r...
hogyis van ez a "komoly kerekparos emberek beszelgetnek"??

Írta 2009. július 13. - 12:27

neked bejon, orulj neki, nekunk nem jon be, es nem is azt hasznaljuk, ennyi.
hogy mi a jobb es mi a rosszabb azt mindenki dontse el maganak. en sem szeretem, pedig probaltam XT-t, es XTR-t is [mar az elso szeriasat 2003-ban] de sosem tartottam kezreallonak.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. július 13. - 12:24

hogy jön ide gipszjakabnéni, akinek a komplett kerékpárja nem került annyiba, mint egy dc váltókar?
szóval nem kell mindig hülyét csinálni magadból.
vendég_Master_*
Írta 2009. július 13. - 12:16

Most dc-t használok, összehasonlítva a rapidfire-vel (gripshiftet sosem használtam).
OFF... jah es azt sem hiszem, hogy egy DC sz@rabb mint egy gripshift pl.
de nyilvan gipsz jakabnenak mas lenne a velemenye, aki boltbajarosnak hasznalja a gripshiftes montijat...