Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
pedig a shimanonak van bõven dualcontrol karja felsõ kategóriában is, na meg országútiban szinte csak az van, de most mtb-s volt a kérdés.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok
Érdemes fékváltokart venni? Egy Hone-t néztem ki az aprobol cc re használlnám
Valaki tud rola valami infot

Attól függ mit használtál eddig, általában megosztja az embereket, van aki szereti-esküszik rá van aki utalja, az látszik, már nem nagyon nyomják a gyártók, talán felsõ kategóriában nem is láttam.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

e-type váltó?

na az az amit nem lehet jól beállítani -szutyok scotton legalábbis nem tudta senki-

nekem a coileren tökéletesen mûkõdõtt az ugyanolyan xt átdobó mint ami itt kérdés
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
e-type váltó?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak az õrjít meg,hogy mióta megvettem ezt a vázat,azóta nem tökéletes az elsõ váltóm! :( Már szervízben is állíttattam,de nem tökéletes. Pedig XT ez is. Alul felül húzós.Ami a fura,hogy ha kistányéron van elöl és hátul felülrõl a 3 ikon vagy lejjebb,akkor a lánc surlódik a terelõ alsó részén. De lentebb meg nem tehetem,mert akkor a nagytányérra nem menne fel.Tehát maximálisan leengedve is ezt csinálja. :( Pedig katalógus szerint el kéne bírnia a 22-44 közötti kombinációval. Alul-felül húzós amúgy.
Mondjuk ez a gond megszûnik,mikor ráülök a gépre a SAG miatt.
Viszont,hogy a nagytányérra is pöccre felmenjen azt nem bírom elérni.Az alsó kettõ szépen megy,de a nagy vacakol. Pakolná,darál,pakolná,darál.De van mikor meg pöccre felkapja.Létezik,hogy a vázamhoz nem frankó az elsõ váltóm vagy a sram pc69-es lánca a ludas?
Tippek?5letek?

Hosszabbutas össztelósoknál az elsõ problémád ( a terelõ alsó része beleér a láncba) teljesen normális, akkor kell jól mûködnie, ha rajta ülsz.
A 2. probléma: a váltó úgy van kialakítva, hogy egy átlag merevfarú középcsapágyházesése és a megadott nyeregvázcsõszög mellett mûködjön megfelelõen. Ha valamelyik nem jó akkor nem biztos, hogy jól fog mûködni.
Tudom, hogy nem sok segítség.

A sebesség mindent megold.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nem illene beleérnie. egy próbát megérhet.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Máté!
Ha neked jó,hogy egyben van a fékkar és a váltókar,akkor megéri. Ez szerintem emberfüggõ. Én speciel a montin külön szeretem.De embere válogatja,ahogy mondtam.

Pali!
Ha ennél is kintebb engedem az elsõ váltót,akkor már félõ,hogy a hajtókar beleakad.De lehet,h egy pindurit még megkockáztatok rajta.Bár már eléggé lemondtam a pöccre mûködõ elsõ váltóról. Mint mondtam még a szervízben se sikerült jól belõni,pedig szerintem remek szervízes csinálta.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
forest: én még állítanék az elsõ váltó véghelyzetén, meg a bowdenen is ha muszály. én a srammal szívtam sokat, aztán vettem egy xt-t én is, azt elsõre sikerült hibátlanul belõnöm.

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 hozzászólás
Sziasztok
Érdemes fékváltokart venni? Egy Hone-t néztem ki az aprobol cc re használlnám
Valaki tud rola valami infot

CUBE... your life!!!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Na ma végül felkerültek az új váltókarok! :) Végül mivel az SLX helyett az XT-t javasoltátok és mivel az apróban találtam újat,kellemes áron végül e mellett döntöttem. :)
Feltöltött képFeltöltött kép

Csak az õrjít meg,hogy mióta megvettem ezt a vázat,azóta nem tökéletes az elsõ váltóm! :( Már szervízben is állíttattam,de nem tökéletes. Pedig XT ez is. Alul felül húzós.Ami a fura,hogy ha kistányéron van elöl és hátul felülrõl a 3 ikon vagy lejjebb,akkor a lánc surlódik a terelõ alsó részén. De lentebb meg nem tehetem,mert akkor a nagytányérra nem menne fel.Tehát maximálisan leengedve is ezt csinálja. :( Pedig katalógus szerint el kéne bírnia a 22-44 közötti kombinációval. Alul-felül húzós amúgy.
Mondjuk ez a gond megszûnik,mikor ráülök a gépre a SAG miatt.
Viszont,hogy a nagytányérra is pöccre felmenjen azt nem bírom elérni.Az alsó kettõ szépen megy,de a nagy vacakol. Pakolná,darál,pakolná,darál.De van mikor meg pöccre felkapja.Létezik,hogy a vázamhoz nem frankó az elsõ váltóm vagy a sram pc69-es lánca a ludas?
Tippek?5letek?

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
X-7 trigger váltókarok lesznek, a bowdenek benne vannak a váltókarokban (adták hozzá), ezt úgy gondoltam, hogy cserélni kell, tehát a shimano karokat bowdenestõl leszedem, sram megy a helyére, csak ilyet még nem csináltam. :)
"a hátsó váltó bovdenének házából vágnod kell (szerszámot igényel)" - ez kicsit rémisztõen hangzik...
Viszont asszem az elsõ váltó bilincsének felhelyezése menni fog. :D
Most úgy is szar idõ van, hétvégén megpróbálom az átszerelést. Ha nem megy valami, majd kérdezek. :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Igazából nem, kb. annyi, mint egy váltóbeállítás, annyival nehezebb, hogy valszeg a hátsó váltó bovdenének házából vágnod kell (szerszámot igényel), a Sramnál nem tesz olyan nagy kunkort a drót a támvillán, hanem közvetlenül fut be a váltóba, illetve annyival is több a szokásos beállításnál, hogy az elsõváltónál a bilincset is megfelelõen el kell helyezni a vázon.
Érdemes egy füst alatt új bovdent befûznöd.

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!
Nagy ördöngõsség otthon, házilag váltót cserélni? Mivel Shimano-ról SRAM-ra váltok (hogy stílusos legyek :) ) így váltókarokat is kell cserélnem, ami így komplikáltabbnak tûnik, mintha csak elsõ/hátsó váltót cserélnék.

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Számomra lehetetlen az elsõ váltó beállítás.:mad:
Még rosszabb lett mint volt. :cry:

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
http://bikemag.hu/te...ltok-beallitasa

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Segítségeteket kérném, mert nem tudom beállítani az elsõ váltót!!
Tekerem a H és L csavarokat a legnagyobb ill. legkisebb fokozaton és semmi változás nincs. Ugyanolyan mint elõtte.
Hogyan csináljam h jó legyen?
Help !!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A hátsó váltó használatát nem határozza meg a váltókar fokozatkiosztása.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

A következõt olvastam a BikeMarket-ten:
Shimano Deore RD-M531 normál Középkategóriás hátsó váltó 8-9es rendszerekhez Normál rugóirány, Rapidfire váltókarokhoz.

Ha jól értem ezt a váltót lehetne használni akár sima 8-as rendszerrel is vagy ez most pontossaban mit jelent?

A válaszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Most a hátsó váltó egész jól mûködik, de az elsõ elállítódott.
Jaj de béna vagyok.:scared::(

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

köszi.
De magától is el tud állítódni mert nekem egy napról a másikra történt ez?
Lehet nem kellet volna kölcsönadnom a kerékpárt olyannak aki nem tudja megfelelõen kezelni. :(
Néha még én sem tudom megfelelõen kezelni.:lick:

Üdv.

Ha csak az nem piszkált hozzá a váltóhoz akinek köcsön adtad,meg ki tudja hogy használta?:wtf:
Én még a rokonomnak sem adnám kölcsön a bringámat.:no:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2: