Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Posted 2009. August 23. - 10:48
Posted 2009. August 23. - 09:43
Létezik ilyen átalakító.Sziasztok!
Létezik olyan átalakító ami a csavaros felfogatású váltók felfogatását lehetõvé teszi olyan vázra amire csak a füles (kerékcsavarra rögzített) szerelhetõ fel?
Egy olyan fül amit fel tudok csavarni ahogy a váltót is de a másik vége egy olyan idomban végzõdne amire simán felcsavarható a csak csavaros váltó.
Ilyen kellene Vagy meghegesztem a vázat de a váltót nem merném egy hegesztett fülre rakni, azért az nem 100-as úgy.
Kaptam egy tuti váltót de egy régebbi kecsoszra raknám fel amin most egy sima shimano sis váltó van (ami ugye a régi fajta füles). Maga a váz nem is teszi lehetõvé csavaros váltók felfogatását.
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. August 23. - 09:42
Posted 2009. August 23. - 01:44
Létezik olyan átalakító ami a csavaros felfogatású váltók felfogatását lehetõvé teszi olyan vázra amire csak a füles (kerékcsavarra rögzített) szerelhetõ fel?
Egy olyan fül amit fel tudok csavarni ahogy a váltót is de a másik vége egy olyan idomban végzõdne amire simán felcsavarható a csak csavaros váltó.
Ilyen kellene Vagy meghegesztem a vázat de a váltót nem merném egy hegesztett fülre rakni, azért az nem 100-as úgy.
Kaptam egy tuti váltót de egy régebbi kecsoszra raknám fel amin most egy sima shimano sis váltó van (ami ugye a régi fajta füles). Maga a váz nem is teszi lehetõvé csavaros váltók felfogatását.
Posted 2009. August 22. - 12:36
Posted 2009. August 22. - 12:13
Üdv.
-A beállítást úgy kezted hogy a váltó legalsó legkisebb fogaskereken a legalsó pozicióban van?:confused:
-Mert ha úgy hogy a legfelsõn van a lánc akkor szerintem lefelé a rugó ereje húzza.:chin:
Szia!
legnagyobb fogaskerékre van téve, mert oda kéne a legtöbb bowden és arra szoktam állitani , hogy tutira elég legyen a bowden. Kipróbálom akkor forditva is
Ja és igen elötte forditott mûködésû Deore Xt volt, de gondotlam csak annyi a különbség hogy forditva váltok..
Posted 2009. August 22. - 12:05
Sziasztok!
Pár napja vettem egy hátsó rövidkanalas Sora váltót, Deore váltókarral raktam össze, de a gond az , hogy beállitom felteszem szépen a legnagyobb fogaskerékre, szépen levált visszafele viszont képtelen váltani, mintha nem is huzná a bowdent rendesen, pedig ha nincs bekötve huzza a bowdent simán, probike szerint mûködnie kellene a két alkatrésznek együtt, valakinek volna esetleg valami ötlete?
Köszönettel : Gábor
Üdv.
-A beállítást úgy kezted hogy a váltó legalsó legkisebb fogaskereken a legalsó pozicióban van?:confused:
-Mert ha úgy hogy a legfelsõn van a lánc akkor szerintem lefelé a rugó ereje húzza.:chin:
Posted 2009. August 22. - 11:54
Sziasztok!
Pár napja vettem egy hátsó rövidkanalas Sora váltót, Deore váltókarral raktam össze, de a gond az , hogy beállitom felteszem szépen a legnagyobb fogaskerékre, szépen levált visszafele viszont képtelen váltani, mintha nem is huzná a bowdent rendesen, pedig ha nincs bekötve huzza a bowdent simán, probike szerint mûködnie kellene a két alkatrésznek együtt, valakinek volna esetleg valami ötlete?
a legkisebb fogaskeréken kell beállítani a váltót és nem a legnagyobbon,meghúzni a bowdent,végállásokat beállítani stb, gondolom ez így tiszta.
lefelé mindig le fog váltani, mert egy rugó húzza le
aztán lehet az is gond hogy normál vagy fordított rugóirányú váltókhoz van a váltókar
Posted 2009. August 22. - 11:48
Posted 2009. August 08. - 20:45
Van egy sejtésem,de hátha....talán.... Lehet kapni külön nyomókart szerintetek? Vagy valamelyik DH-s arcnak nincs egy feles elsõ váltókarja olcsón?
Posted 2009. August 08. - 20:33
vannak alul-felul csapagyas gorgo szettek [pl az acor szines elox alu] amikben a csuszkalast egy ketreszes stifttel oldjak meg felul.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. August 08. - 20:06
Posted 2009. August 08. - 18:13
Segitseget kerek!
A hatso valtonal melyik lancvezeto kerek az erosebb (jobb csapagyazasu) a racsnihoz kozelebbi felso, vagy az also?
Koszi: t.s.
Posted 2009. August 08. - 11:39
Szia
Ja, igazából egy kérdéssel jöttem eredetileg:
Egy alap Shimano elsõ átdobó (talán C50?) megbírkózik egy 22/32/44 hajtómûvel?
Nekem is a létezõ legolcsóbb Sh elsõ átdobóm van már vagy 5 éve, és volt már mindennel (48, 44, 42) mindegyikkel mûködött, 44-el a legjobban : )
Posted 2009. August 08. - 10:15
Nemrég cseréltem komplett hajtást a Meridámon. X7 trigger váltókarok, X7 elsõ, X5 hátsó váltó.
Amikor középsõ tányérról a nagyra akarom felrakni, az kicsit nehézkes, (úgy vettem észre fõleg akkor, ha hátul nem megfelelõ fokozatban vagyok, pl. túl kicsi fogaskeréken), és viszonylag nagy erõt követel ebben az esetben a váltókaron is a váltás. Ettõl eltekintve 110%. Bár eddig nem sokat mentem, gondolom azért a bowdenek nyúlnak, meg bekopik, aminek be kell. De azért kérdezném, hogy szerintetek állítani kell az elsõ váltón?
Posted 2009. July 30. - 16:27
Majd le akarom cserélni az acera váltómat,mindenestül,aztán lehet Sram-ot rakok fel Shimano helyett.
Posted 2009. July 30. - 16:16
Posted 2009. July 30. - 16:15
Posted 2009. July 30. - 16:07
no nemi tekeres utan pontosabb diagnozis minden esetben akkor pattog, amikor a bal oldali hajtokar also allasban van, bringa helyzetetol fuggetlenul (emelkedon eltolodik). a vazhoz szorosan rogzitett dologrol lehet szo, mert a vaz felerositi a hangot. csak bal oldalon terhelve hallhato.
szvsz a fotengely lesz.
Szia
Nálam kétféle hang is volt szintén hajtókarpozíciótól és terheléstõl függõen. Az egyik (inkább tompán roppanó jellegû) a pedál cseréjével, a másik (fémesen idegtépõ hangon pattanó) pedig a gyárilag szárazon szerelt hajtókar zsírozva összerakásával szûnt meg.
Hátha segít, ha még nem oldódott meg.
Ja, igazából egy kérdéssel jöttem eredetileg:
Egy alap Shimano elsõ átdobó (talán C50?) megbírkózik egy 22/32/44 hajtómûvel?