Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Valaki tud olyan hátsóváltóról (Sram X0-án, és XX-en kívül), aminek rugót közrefogó kalitkáját nem szegecseléssel rögzítik? Ha jól látom akkor itt miniatûr zégergyûrûk vannak. Elvileg ezek bonthatóak.

A vizuális tipusúaknak itt egy kép:
Feltöltött kép

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Van egy kis problémám a zsírúj Shimano Revoshift váltómarkolatommal. Az elsõ váltóhoz tartozó markolatot legkisebb fokozatba téve a kijelzõ valahol 1-es és 2-es között áll, közelebb a 2-eshez. Innen rövid úton kapcsolja a kettest, a szám meg is jelenik, onnan meg a hármast (az is megjelenik), és még tovább is lehet tekerni, de nem kattan be, hanem ha elengedem, visszamegy 3-as pozícióba. Mit lehet itt tenni?
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Akkor az én készülékemben van a hiba. :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

BT. Kérdés,hogy milyen évjáratú coilered volt.

egyel régebbi mint a Tied - a tábla szerint 72 fokos nyeregvázcsõ, de azt nem feltétlrn kell elhinni, meg az eleve a gyárilag benne lévõ 130-as marzo hulladékkal lett volna igaz, én meg pike-al használtam néha full öszecsukva.-
a 06-os dawg meg elvileg majdnem ugyanaz a váz szinte csak színben más, de ott már csak 71,5 fokot írnak.

de több olyan 6"-t mozgót láttam mint a Tied, teljesen jól mûködö átdobóvaa.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Én is bilincsre gondoltam rob. De én is azt nézem,h a rugóstag rögzítõje miatt lehet,h nem is lehetne.

BT. Kérdés,hogy milyen évjáratú coilered volt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nos nekem 1 kivétellel az összes fullimon (kikapu, coiler, dawg, stumpi) tökéletsen mûködött az elsõ váltó -ráadásul ugyanaz a darab xt vagy 5 éve - bár az is igaz hogy kikpu kivételéével különféle sram karokkal :)
az egyetlen kivétel a scott karbon g zero e-type xt átdobója volt, na annál nagyobb hányadék viszont nem sok létezhet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Csak rosszul fogalmaztál.:)

Szerintem így kellett volna: "Sok össztelós váznak az a hátránya, hogy nem váltanak szépen, kivéve például a speci direct mountos vázakat."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ezzel sokan vitatkozni fognak (én is:D), és joggal.

hit me

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

az össztelós vázaknak ez a hátránya, hogy nem váltanak szépen, kivéve a speci direct mountos vázakat

Ezzel sokan vitatkozni fognak (én is:D), és joggal.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
mindegyik shimano váltó alul-felül húzós már egy ideje, csak az ilyen fdc051 szintûek nem. (azaz aceratól felfelé minden)
mindegyik csak egyféle bilincsel jön, 34.9 a többi méretre adapterezni kell
csak kétféle tipus van igy, topswinges (alulbilincses) és down swinges (felülbilincses)

Aham. Szóval lehet,h az alsó bilincsesbe meg beleérne a kerék berugózáskor. Kezdem kapisgálni.
Ezer köszi.

nem, a váltó egyforma, ugyanott is helyezkedik el, csak a bilincse van máshol
szerintem amugy a te vázadra nem emgy fel az alulbilincses
az össztelós vázaknak ez a hátránya, hogy nem váltanak szépen, kivéve a speci direct mountos vázakat

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Aham. Szóval lehet,h az alsó bilincsesbe meg beleérne a kerék berugózáskor. Kezdem kapisgálni.
Ezer köszi.

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Akkor viszont továbbra is él a kérdésem. Mi a különbség? :)

Top Swing: Ker
Down Swing: Ker

Így szerintem egyértelmû. Más a felfogatás módja. A bowdenhúzás mindkettõnél lehet akár 2 irányú is. Persze nem egyszerre:)

mancy

mancy

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Mi a véleményetek a Shimano 105-ös szettrõl?

http://shimano105.co...shimano-105.jpg

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

Nem az a (lényegi) különbség.

Akkor viszont továbbra is él a kérdésem. Mi a különbség? :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

De mi a különbség az upswing és a downswing között? Csak a bovden húzás helye?

Erre válaszoltam.

Nem az a (lényegi) különbség.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

Nem. Kevered a top/ bottom pull-al.

A bilincs helyzete más.

Nem keverem. Az stim,hogy felsõ húzású,de a down és az up-nak nem ugyanott van a bovdenrögzítõje. Ergo más szöget zár be a bovden a nyeregvázcsõvel. Remélem így már érthetõ,hogy mit is akarok. :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nem. Kevered a top/ bottom pull-al.

A bilincs helyzete más.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Tehát ha jól értem,akkor a saint-el nem érdemes próbálkoznom,mert nem lesz jó. :(
Ezer köszi az eddigi válaszokért.
De mi a különbség az upswing és a downswing között? Csak a bovden húzás helye? Mert lehet,h akkor nekem pont a másik fajta kéne,mint ami van,mert lehet,hogy nagyon kifeszül a bovden. Súrlódik az akasztóban. :(

De mondjuk gyárilag is ilyen váltó volt rajta. :(
http://www.flowzone....coiler-2005.jpg

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Ez sem fedi a valóságot.:) Nincs kimondottan fullyhoz tervezett elsõ váltó. Az e-type rendszert egyébként azokhoz a kerékpárokhoz találták, ahol "nincs" nyeregcsõ, vagy nincs lehetõség bilincses rögzítésû elsõ váltó felhelyezésére. Sõt vannak olyan kerékpárok, ahol olyan vastag a nyeregcsõ része a váznak, hogy nincs olyan bilincs méret. Itt e-type, bumerángjától megfosztott e-type, vagy konzolos rögzítésû elsõ váltó szerelhetõ fel.

Köszi a kiigazítást.:) Annak azért örülök, hogy nem oltári baromságokat írtam:D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A Saint elsõ váltók 83/100mm-s középrész mérethez vannak tervezve.

Láncvonal: http://bike-hq.com/catalog/faq.php