SLX hátsó váltóhoz milyen kar lenne az ideális? ár/teljesítményben a középkategóriát céloznám meg.
Esetleg SLX?
SLX hátsó váltóhoz milyen kar lenne az ideális? ár/teljesítményben a középkategóriát céloznám meg.
igenHali!
A kérdésem az lenne, hogy olyan váltót lehet egészségesen használni, ami alapból 7sebességre van tervezve, de a bringa hátsója csak 6sebességes? Vagy mindenképp 6sebességes váltót vegyek majd rá? Vagy be lehet úgy lõni precízen hogy úgy mûködjön mint ha 6sebességes lenni, a feszítõ-finombeállító csavarokkal meg lehet csinálni?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Hali!
A kérdésem az lenne, hogy olyan váltót lehet egészségesen használni, ami alapból 7sebességre van tervezve, de a bringa hátsója csak 6sebességes? Vagy mindenképp 6sebességes váltót vegyek majd rá? Vagy be lehet úgy lõni precízen hogy úgy mûködjön mint ha 6sebességes lenni, a feszítõ-finombeállító csavarokkal meg lehet csinálni?
Köszi gaboca1 kipróbálom.
Azért fontos adat még a láncvillahossz is. Nekem az elõzõ vázam egy magellan volt. Mikor kicseréltem erre a scott ösztelósra, ugyanaz a lánc már rövid volt( hosszabb a láncvilla)
Igen, ezt múltkor én is mondtam neki, hogy nem minden bringán lesz így jó. Egy monti láncvillája 405-430mm, ami 5cm különbség lánchosszban, azaz 4 szem.Köszi gaboca1 kipróbálom.
Azért fontos adat még a láncvillahossz is. Nekem az elõzõ vázam egy magellan volt. Mikor kicseréltem erre a scott ösztelósra, ugyanaz a lánc már rövid volt( hosszabb a láncvilla)
A sebesség mindent megold.
107 szemesre állítsd be a lánc hosszt, nekem ugyan ez a fogkiosztás van és így bírja a 44-32 22-11 fokozatot is és nem rázódik le a lánc lefelében sem.
Nekem 11-32 a fogsorom, 22-32-44 pedig a hajtómûvem. Ehhez jó a rövid kanál ??
Ha a verseny hevében véletlen 44-32 váltok, (ami tudom hogy nagyon nem egészséges;)) jól értem hogy akkor okoz gondot a rövid kanál? Esetleg ide nem vált fel?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Nekem 11-32 a fogsorom, 22-32-44 pedig a hajtómûvem. Ehhez jó a rövid kanál ??
Ha a verseny hevében véletlen 44-32 váltok, (ami tudom hogy nagyon nem egészséges;)) jól értem hogy akkor okoz gondot a rövid kanál? Esetleg ide nem vált fel?
Nekem is 32es a sorom és teljesen jó a rövid kanalas. Állítólag a 34eshez már kell a hosszabb kanál, nem tudom. Majd a szakik megmondják.Nekem 11-32 a fogsorom, 22-32-44 pedig a hajtómûvem. Ehhez jó a rövid kanál ??
Igen azt már próbáltam, de ott már teljesen kitekertem
kotovics: a hosszabb nagyon fogszámokat tud átölelni....a kissebb valóban kevásbé sérülékeny, merevfarúra bõven elég a közép, sõt ha nem használsz olyan beteg áttételeket mint a 44/34 akkor a rövid kanál is elég lehet
A váltókaron lehet állítani. Ahol a bovdenház megy bele a váltókarba, ott van egy tekerõ, tekerd kifelé.
Lenne egy kérdésem. Nem én szoktam szerelni a bringát, szóval egyáltalán nem értek hozzá, különösen nem a váltóhoz. Az elsõ XT váltóm valószínûleg rosszul van beállítva, mert ha a hátsót leteszem kis fogaskerékre egyszerûen a lánc hozzáér az elsõ váltóhoz és kerreg ha tekerek. Mivel lehet ezt állítani, melyik csavarral?
A sebesség mindent megold.
De hol kapok mostanság 8 fokozatút?)