Utálom, hogy mindig igazam van
De érted, hogy igazából nincs is igazad, mivel a váltókanál speciel pont egyenes volt, a rugós rész volt megtekeredve.

Utálom, hogy mindig igazam van
Ha a váltókanál ferde kicsit az is pont ilyen tüneteket produkál.
Nos, nekem megoldódott a hátsóváltó gondom - a megoldás - a látszólag jó XT Shadow mégsem volt az, volt egy szinte észrevehetetlen csavarás a mechanikában. De semmi sem volt feltûnõen ferde, s a végén már én is a váltófülre gyanakodtam, de akárhogy mértem, totál egyenesnek tûnt. (Ezt nagyon könnyû ellenõrizni egy betekert csavar és egy rákötött cérna segítségével - a legkisebb ferdeségre ugyanis a felni már más és más távolságra kerül a csavartól.) Sajnálom, mert a váltó ezen hibáját kábé sehogy sem tudom megorvosolni - így maximum pótalkatrésznek lesz jó. Magamtól nem jöttem volna rá, mivel emlékeim szerint sohasem csaptam úgy oda, hogy gond legyen vele.
Ha nem is lesz tökéletes, de a 9-as fogaskoszorú használható 8-as elsõ vagy hátsó váltóval.
nem
9-es fogaskeréksor használható-e 8-as váltóval:confused: Ha volt már ilyen kérdés akkor bocs:o
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
OFF "second wind" jelleggel.
Majdnem ugyanezt csinálom, még azzal az amatõrizmussal megspékelve, hogy mindig vagy 10 percig azon variálok, melyik végállás csavar melyik, ugyanis 4 bicajon 4 logika szerint van, s folyamatosan összekeverem.
Sziasztok,
mennyivel és miben lehet jobb egy zsír új XT egy zsír új SLX elsõ váltónál?
A bovdennél annyi lehet a gond, hogy szorul valahol és ezért nem tudja a váltó rugója visszahúzni.
A csavar. Ha egyenes akkor nem lehet vele gond. Ja és persze legyen meghúzva.
Az xt shadow milyen állapotban van? Nem kotyog nagyon? Mert nem ritka ennél a típusnál. Nálam a kanál kotyog jobbra-balra.
Vagy a felsõ váltógörgõ. Az nem hullott szét?
Elvileg kell hogy úgy is mûködjön a rendszer, hogy a nagytányér helyén van az egytányér, csak ha kicsit kopottabb a rendszer akkor majd ledobálja a láncot keresztben.
1. Ferde a váltófül.
Nem az.
2. A bovdenezésben van a hiba (legtöbbször ez a gond).
MI lehet a hiba? Nyilván itt lehet a gebasz, csak fogalmam sincs micsoda.
3. Campa soron shimano váltót használsz.
Hát nem.
4. Valamit elb@sztak gyárilag.
Egyszer mûködött.
Elhagytam a csavart, ami a váltót a váltófülhöz rögzítette. Pótolnom kellett. (XT Shadow) Ebbõl szerinted fakadhat ilyen jellegû gond?
Köszönöm.Jani minden tiszteletem tied.
A sebesség mindent megold.