Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Posted 2010. December 01. - 16:32
Posted 2010. December 01. - 16:12
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. December 01. - 08:45
Országúton alap - vannak az indexelt fokozatok, általában kettõ, s lehet "trimmelni", amikor leváltás helyett a kalitka félállást megy csak le, így elkerülhetõ a keresztbeváltásnál a zörgõ lánc.
ezt én értem és tudom. viszont a kérdésedbõl csak annyi derült ki, hogy rapidfire kar. az "országúti rendszerekhez hasonlóan félfokozatot" kifejezésbõl arra következtettem, hogy olyan rapidfire karod van, ami fitness bicajokra való, ott van ilyen fél fokozat. egyébként igen, úgy célszerû beállítani, mint három lánckerék esetében, nyilván leszabályozva a harmadik kapcsolhatóságát. (feltételezve, hogy a háromból a legnagyobb hiányzik.)
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2010. November 30. - 19:51
Ugyanúgy kell beállítani, mint a három lánckeréknél, csak itt nincs harmadik.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. November 30. - 19:36
elsõ kérdés: igen
második: nem értem. milyen fél fokozat? fitness rapidfire-od van?
Országúton alap - vannak az indexelt fokozatok, általában kettõ, s lehet "trimmelni", amikor leváltás helyett a kalitka félállást megy csak le, így elkerülhetõ a keresztbeváltásnál a zörgõ lánc.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2010. November 30. - 10:47
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2010. November 24. - 17:45
Posted 2010. November 24. - 15:54
Posted 2010. November 24. - 13:03
Posted 2010. November 23. - 19:51
de nemhivatalosan azt mondták, hogy bírja
namost érted
szeretnél béta tesztelõ lenni 118 ezer forintos agyváltóval?
már a régi agyváltóknak is 100-120kg körül volt a terhelhetõsége (postásbicikli tenderen foglalkoztunk vele anno) szóval gyengébb tuti nem lett.
én magamnak kipróbálnám az szent, de nem szeretnék erre biztatni senkit
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2010. November 23. - 13:45
egy kollegám már kb egy hónapja használja napi szinten melóba járásra a 11-es Alfine szettet
majd mondom neki, ha tud rá idõt szakitani irhatna róla pár sort.
Rob köszönjük szépen elõre is és, ha esetleg itt a Magon meg tudna jelenni egy hosszabb cikk formájában az még nagyobb öröm lenne számomra.
Egyébként mi a Shimano hozzáállása azzal kapcsolatban, hogy egy álltaluk inkább aszfaltra-túrára ajánlott alkatrészt, terepes felhasználásra használ a júzer. Nem versenyzésre gondoltam, mert épeszû ember nem ilyen+ súllyal versenyez, hanem terep túra+ 1-2 maraton természetesen a dögsorban csak a feeling kedvéért stb. stb.. Szóval esetleges garanciális hozzáállás érdekelne. Már csak azért is merült fel a kérdés, mert a beharangozó során a Rohloff ellenfeleként hozzák és mint ismerjük a Rohloff bírja az ilyen jellegû igénybevételt. Ha tudsz ezzel kapcsolatban mondani valamit azt elõre is köszönjük.
Posted 2010. November 22. - 02:17
egy kollegám már kb egy hónapja használja napi szinten melóba járásra a 11-es Alfine szettet
OK, köszi. Kettõnket biztos érdekel, de gondolom mást is.
Posted 2010. November 21. - 23:28
egy kollegám már kb egy hónapja használja napi szinten melóba járásra a 11-es Alfine szettetVan valakinek talasztalata az új 11 sebességes Alfine-al?
Csak ilyen épphogy kipróbálós teszteket sikerült gugliznom. Ezekben viszont mindenki hasra van esve tõle.
Megfordult a fejemben, hogy esetleg jó lenne MTB-be, nem versenyzek és nem vagyok súlymániás, viszont törtem már le hátsó váltót, meg szakítottam el láncot, ezért szimpatikus...
Rohloff Speedhub is tetszik és azt dícsérik nagyon de a Shimano feleannyiba kerül, és a 400% körüli áttételtartomány elég lenne.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2010. November 21. - 21:19
A Shimanonak van viszont olyan elsõ váltója, ami országúti tányérhoz és monti váltókarhoz való. (FD-R770 a kódja)
Amúgy érdemes ezt a táblázatot átnézni ilyen kérdések esetén.
Posted 2010. November 21. - 20:48
Egy kicsi segítséget kérnék ...
Adott egy Shimano 105 Compact 5750 50-34 , egy pár Shimano XT Shifters 10sp M770 és egy Shimano XT Rear Derailleur Shadow 10 Speed M773.A kérdésem hogy milyen elsõ váltóval mûködhetne ez a kombináció ? Elviszi a MTB elsõ váltó vagy csak egy országúti ? Az országúti elsõváltó és ez a váltókar mûködne együtt ? Köszi a választ mindenkinek.
Posted 2010. November 20. - 16:45
Van valakinek talasztalata az új 11 sebességes Alfine-al?
Csak ilyen épphogy kipróbálós teszteket sikerült gugliznom. Ezekben viszont mindenki hasra van esve tõle.
Megfordult a fejemben, hogy esetleg jó lenne MTB-be, nem versenyzek és nem vagyok súlymániás, viszont törtem már le hátsó váltót, meg szakítottam el láncot, ezért szimpatikus...
Rohloff Speedhub is tetszik és azt dícsérik nagyon de a Shimano feleannyiba kerül, és a 400% körüli áttételtartomány elég lenne.
Látom neked is eszedbe jutott. Már ezen kattogok kb. 2 hónapja. Kb. ugyan úgy vagyok vele mint te és már nem szeretném, hogy a gyártók letolják a torkomon ezt a 10s rendszert. Mert, hogy a 9s kiszórják a piacról a felsõbb kategóriákban 1-2 éven belül az szinte biztos. Mondjuk most nem lenne rá keret, de még amúgy sem aktuális a csere.
Egyébként van gyártó aki alkalmazza, gondolom több is pl:
Genesis IO iD Alfine 11
Posted 2010. November 20. - 00:36
Az hiszem 760-as még a sima rapid fire volt,
Akkor ez az oka, a 770es sokkal érzékenyebben vált felfelé.
Emlékszem, amikor laciklon próbálta a 770eseimet az õ 760asa után és egybõl kettõt váltott.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. November 20. - 00:26
Nekem lefelé jelentett gondot. Felfelé annyival nem volt érzékenyebb, mint az xt, hogy kettõt váltsak.
Milyen xt-t használtál az xtr elõtt?
Az hiszem 760-as még a sima rapid fire volt,